1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Yazarımız Turgut ALBAŞ MHP'den Aday

Yazarımız Turgut ALBAŞ MHP'den Aday

Turgut ALBAŞ, Adaylığını Milliyetçi Hareket Partisine bildirdikten hemen sonra bize gönderdiği açıklamada şunları belirtti.

A+A-

İSTANBUL’U “TALAN EDİLEN ŞEHİR”  VE “RANT ŞEHRİ” OLMAKTAN KURTARMAK İÇİN MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’NDEN İSTANBUL 2. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYIYIM.

Türkiye’de son 12 yılda zirve yapan “Yozlaşma” 17-25 Aralık operasyonları ile ortalığa saçılmıştır. Mütedeyyin Müslüman Türk insanı büyük bir travma yaşamaktadır.

Yine son 12 yılda Müslüman Türk insanı “Dinle Aldatılma” kıskacına alınmıştır.

2002 yılında bitme noktasına gelen pkk terörü, AKP hükümeti sayesinde bugün Türkiye Cumhuriyetine 10 emir’i dayatmaktadır.

Eğitim sistemi her bakan değişikliğinde yazboz tahtasına dönmüş veliler için bir işkence haline gelmiştir. ÖSYM tarafından yapılan imtihanlar “Şaibe” altındadır

Dış politika sıfır soruncu “Stratejik Derinlik” uzmanı sayesinde “İzolasyon” a dönüşmüştür.

İşsizlik 12 yıl sonunda halen %10,9 seviyesindedir.Genç İşsizlik oranı ise 2014 sonunda %20,2 ‘dır.

OECD ülkeleri arasında “Gelir Dağılımı Adaletsizliği” ‘nde Türkiye Şili’den sonra 2’nci sıradadır.

Dolaylı vergilerin toplam vergiler içinde oranı %70 seviyesindedir.

AKP’li belediyeler borçlarına karşılık camileri satmaktadır.

Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul “talan” edilmektedir. “Rant şehri” haline dönüşmüştür. Tabii afetlerde kullanılacak toplanma alanları imara açılmış ve bazılarının üzerine AVM inşa edilmiştir.

Bu liste uzar gider.

Bu çarkı tersine çevirmek için “İstanbul’u talan edilen şehir”  ve “Rant şehri” olmaktan kurtarmak için Türkiye’nin çimentosu olan Milliyetçi Hareket Partisi’nden İstanbul 2. Bölge Milletvekili aday adayıyım.

Vatan Mevzubahis İse Milletvekilliği Teferruattır”

11051262_10153085561479034_1704255522_n.jpg

 

ÖZGEÇMİŞ

Ataları 1877 Rus harbinden sonra Kafkasya’dan İstanbul’un Soğucak Köyüne (Şimdi Yalova İli merkez Köyüdür) göç eden Turgut ALBAŞ babasının memuriyeti esnasında 1958 yılında KARS ilinde doğmuştur.

İlkokul tahsili Şehremini Kara Ahmet Paşa İlkokulu, Ortaokul tahsilini ise Şehremini Lisesi Ortaokul kısmında tamamlayan Turgut ALBAŞ 12 Eylül 1980 öncesi şartlardan dolayı lise tahsiline Şehremini Lisesinde başlamış ve Ataköy Lisesinde devam ettikten sonra 1978 yılında Kastamonu Taşköprü Lisesinden mezun olmuştur.

Üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F İşletme Bölümünde 1980-84 yılları arasında tamamlamıştır. Mezuniyetinden hemen sonra Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörü imtihanını kazanarak 1985 yılında göreve başlayan Turgut ALBAŞ 1995 yılında istifa ederek 3568 sayılı kanuna göre Yeminli Mali Müşavir olmuştur. Bu mesleğinin yanı sıra 2006 yıllından itibaren Sermaye Piyasası Kurulu (SPK),Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) ve Kamu Gözetimi ve Muhasebe Standartları Kurulu (KGK) ve Sigorta ve Reasürans ile Emeklilik Şirketlerinde yetkili olan bir bağımsız denetim firmasında kurucu ortaktır ve Sorumlu Ortak Başdenetçi unvanına sahiptir.

Turgut ALBAŞ Gelirler Kontrolörleri Derneği, Maliye Gelirler Kontrolörleri Vakfı,  Başkent İktisatçılar Derneği üyesi olarak sivil toplum teşkilatlarında da yer almaktadır.

13 yaşından itibaren Ülkücü camia içinde yer alan Turgut ALBAŞ MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi (2000-2002) ;MHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı (2002) , MHP İstanbul İl Delegesi (2012) olarak görev yapmış olup halen MHP İstanbul Bakırköy İlçe Delegesidir.

ortakses.com ve haberhergün.com haber sitelerinde köşe yazarı olarak siyasi, mesleki ve sosyo-ekonomik konularda yazmaktadır.

Cemile ALBAŞ ile evli olup,M.Batuhan ve H.Kutluhan adlı iki erkek çocuk sahibidir. Orta derecede İngilizce bilmektedir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.