1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. YAZARIMIZ HÜLYA SEZGİN MACARİSTAN’A GİTTİ.

YAZARIMIZ HÜLYA SEZGİN MACARİSTAN’A GİTTİ.

Macaristan’ın Vonyarcvashegy kentinde beş yıldızlı bir otelde düzenlenecek resim çalıştayına katılmak üzere www.ortakses.com gazetemizin yazarı ressam Hülya Sezgin Macaristan’a gitti.

A+A-

Ankara’dan Ressam Asiye Aytan ile birlikte 1 Mart günü uçakla Budapeşte’ye giden Hülya Sezgin ve Asiye Aytan Balaton gölü kıyısında beş yıldızlı bir otelde on gün süreyle bir  çok ülkeden gelen ressamlar ile birlikte düzenlenecek etkinliğe katılacaklar.

Macaristan’ın Vonyarcvashegy kenti Kültür Müdürü Julianna Illes Majör tarafından davet edilen Hülya Sezgin gezisi ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Geçen yıl da çağırılmıştım. Vize alabilmekte geciktiğim için gidememiştim. Yakın dostum Julianna davetini bu yıl da  yineleyince Macaristan’a gitmek benim için kaçınılmaz oldu. Bu çeşit etkinliklere katılmayı ben bir çeşit vatan görevi
olarak niteliyorum. Daha önce de Azerbaycan’da, Gürcistan’da ve Kosova'da etkinliklerde bulundum.  Bu kez arkadaşım Asiye Aytan ile birlikte bu ressamlar kolonisi-resim çalıştayından da yüzümüzün akıyla döneceğimizden eminiz. Orada pek çok ülkeden değerli ressamlarla tanışma ve birlikte çalışma imkanı bulacağımız ve yeni dostluklar kuracağımız için ve ülkemi temsil edeceğim için mutluyum.”

www.ortakses.com olarak sanatçı yazarımız Hülya Sezgin’e “Allah içine sindirsin” diyoruz.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum