1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YARINKİ MGK TOPLANTISI

YARINKİ MGK TOPLANTISI

Milli Güvenlik Kurulu nisan ayı olağan toplantısı yarın. Cumhurbaşkanı Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek devletin zirvesi, çözüm süreci gündeminde en belirleyici toplantılarından birini yapacak. Aynı gün Kandil'den geri çekilmeyle ilgi

A+A-

Çankaya Köşkü, çözüm sürecinde en önemli toplantılardan birine ev sahipliği yapacak.

İki ayda bir toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nun olağan toplantısı, zamanlama olarak Kandil'den gelecek açıklamayla örtüşebilir.

Çünkü, İmralı heyetinde yer alan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, PKK'nın geri çekilmeye 25 Nisan'da başlayacağını açıkladı. Kararın Kandil'de yapılacak basın toplantısıyla duyurulması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile kuvvet komutanları ve bakanların katılacağı toplantıda, terör örgütünün geri çekilmesiyle ilgili konular ana gündemi oluşturacak.

İçişleri Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı arasında çekilme sırasında valilerin yetkilerinin ayrıntılandırıldığı yeni düzenleme hakkında da toplantıda bilgi verilmesi bekleniyor.

Milli Güvenlik Kurulu'nda gıda güvenliği ve biyoterör konularının da ele alınacağı öğrenildi. 

Bu çerçevede, toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katılması ve bir sunum yapması gündemde.

Böylece bir Tarım Bakanı ilk kez MGK toplantısına katılmış olacak. 

Milli Güvenlik Kurulu, hacker saldırılarının uluslararası ölçekte de artmasının ardından 2012 ekim ayı toplantısında siber terörü Gündemine almış, siber güvenlik ağının geliştirilmesini kararlaştırmıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.