1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Yargıtayyip, Danıştayyip olsun

Yargıtayyip, Danıştayyip olsun

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Yasa çıkarma zahmetlerine hiç girmesin, tek bir yasayla Sayıştay, Yargıtay, Danıştay, HSYK, Anayasa Mahkemesi başkanlarını görevden alarak Başbakan Tayyip Erdoğan’ı bu kurulların başına getirsin."

A+A-

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Yasa çıkarma zahmetlerine hiç girmesin, tek bir yasayla Sayıştay, Yargıtay, Danıştay, HSYK, Anayasa Mahkemesi başkanlarını görevden alarak Başbakan Tayyip Erdoğan’ı bu kurulların başına getirsin. Hatta kurulların ismini de değiştirebilir. Yargıtayyip, Danıştayyip, Sayıştayyip diyebilir” dedi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Vural, şunları söyledi: “RTÜK yürütmede, HSYK yargıda. Yani bunu teklif eden birinin devletten, yargıdan, kuvvetler ayrılığından bihaber olduğu gayet açık ve net. Başbakan yine sapla samanı karıştırmıştır. Başbakan Haşhaşiler gibi bir takım komplo teorileriyle aslı astarı olmayan sözlerle sulandırmak, hedef saptırmak istiyor. Zemzemle yıkansalar da temizlenmeyecek olanların parfümle kara para aklamasına kim göz yummuştur? İlker Başbuğ’un anayasa çerçevesinde Yüce Divan’da yargılanması gerekiyordu. Başbuğ’un doğrudan doğruya Anayasa’dan kaynaklanan Yüce Divan’da yargılanması bilfiil yürütme tarafından engellenmiştir. Çıkacak kanunu bilmiyoruz ama AKP bugüne kadar yanlışların üzerini örtüp, başkalarını sorumlu kılma gayretine girmiştir.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.