1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yargıtay'dan o isme tahliye!

Yargıtay'dan o isme tahliye!

Diyarbakır'da, 15 Temmuz darbe girişimi davasında “Adliyeyi işgal” suçlamasıyla yargılanan 7'nci Kolordu eski Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz 12.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı...

A+A-

Diyarbakır'da, 15 Temmuz darbe girişimi davasında “Adliyeyi işgal” suçlamasıyla yargılanan 7'nci Kolordu eski Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz 12.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay bu kararı bozdu ve İbrahim Yılmaz'ın tahliyesine karar verdi.

Son duruşmada esas hakkında mütalaasını sunan Savcı, davanın 1 numaralı sanığı olan Yılmaz hakkında üç ağırlaştırılmış mübbet hapis cezası istemişti.

Duruşmalarda savcılığın esas hakkındaki görüşüne karşı savunması alınan İbrahim Yılmaz, 18 aydır tek kişilik hücrede tutuklu olduğunu ve bu süreçte aleyhine tek bir delil bulunmadığını söylemişti.

Sıkıyönetim listesinde isminini iradesi dışında yazıldığını belirten Yılmaz, "Nefes almam bile suç sayılıyor. Darbe başarılı olsaydı ya infaz edilecektim ya da hapisteydim. Darbe kalkışmasını önledim, yine hapisteyim. Atatürkçü bir komutana büyük bir oyun oynanmıştır. Ne FETÖ'cü ne de darbeciyim. Laik demokratik Cumhuriyet'e inanan Atatürkçü bir Türk generaliyim. Gerçek FETÖ'cüler, itirafçı olanlar, FETÖ ile fotoğraf çektirenler, maddi destek sağlayanlar, birlikte yemek yiyenlerin hepsi serbest. Fakat darbeye karşı çıkan ben, 18 aydır tutukluyum" demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.