1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YAD Konferans serisi başladı

YAD Konferans serisi başladı

Yeniden Aydınlanma Derneği’nin yurt genelinde düzenleyeceği konferans serisi Ankara’da İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın “Türkiye'nin İçinde Bulunduğu Kriz ve Seçimlere Girerken İYİ Parti" konulu konferans ile başladı.

A+A-

Yeniden Aydınlanma Derneği Ankara Şube Başkanı Eray Ertürk’ün açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte daha sonra derneğin Genel Başkanı Halil Konuşkan dernek felsefesi ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.

Kürsüye gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, öncelikle göçmen sorununa yöneldi. Türkler'in Anadolu’ya gelmeden önce Anadolu’da salgın hastalık neticesinde nüfus kırılması olduğunu, Türkler'in gelir gelmez demografik hakimiyeti ele geçirdiklerini, bu sebeple Bizans, Haçlı ve Moğol saldırılarına karşı direnme gücü elde ettiklerini belirtti.

Özdağ, bu örnekle birlikte nüfus üstünlüğünü kaybeden bir ülkede yaşanabilecek olan vatan savunması ve güvenlik zafiyetine dikkat çekti.

Özdağ, Türkiye’nin sosyolojik kimliğine ait almayan yabancı bir unsurun ülkede kalıcı şekilde yerleşmek meylinde olduğunu bunun da ülkemiz açısından stratejik bir tehlikeyi içinde barındırdığını söyledi. Halen Kilis vilayetimizde nüfus çoğunluğu olan Suriyeli Arapların 2040 yılında güney vilayetlerimizde çoğunluk haline geleceğini belirterek herhangi bir zayıf anımızda bu illerimizin risk altında olacağına dikkat çekti.

Kendilerinin Suriyeliler'e vatandaşlık değil, onlar için Suriye’de güvenli bir vatan istediklerini söyleyen Ümit Özdağ, İran, Afganistan ve diğer bazı ülkelerden de ülkemize yoğun göçmen akını olduğunu, Afganistan’dan gelenlerin bir rüşvet çarkı ile ülkeye giriş yaptıklarını, İran’dan gelenlerin ise cinsel tercih saplantıları olduğu bilgilerinin de kendilerine geldiğine değindi.

İYİ Parti olarak bu soruna yoğun olarak eğildiklerini ve her ortamda dile getireceklerini söyleyen Özdağ, daha sonra partilerinin seçim stratejileri üzerinde durdu.

Öte yandan Yeniden Aydınlanma Derneği Genel Başkanı Halil Konuşkan’dan aldığımız bilgiye göre dernek adına ülke genelinde seri konferanslar gerek Ümit Özdağ, gerekse başka isimlerin katkıları ile devam edecek. Ayrıca dernek adına illerde kahvaltı programları ile dernek üyelerinin tanışma ve sohbet programları tertip edilecek.

yadd.jpgyadg.jpgyad.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler