1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YAD İzmir Şubesi'nden Vali Erol Ayyıldız'a ziyaret

YAD İzmir Şubesi'nden Vali Erol Ayyıldız'a ziyaret

YAD İzmir İl şubesi, şube başkanı Musa Uçan, il sekreteri Mesut Mercan, il başkan yardımcısı Bülent Erbil ve il gençlik şubesini temsilen Murat Karaca ile İzmir valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret ettiler. 

A+A-

Derneğin faaliyetleri ile bilgilendirme ve istişare yapılan toplantı sonrası dernek şube başkanı Musa Uçan Ortakses’e yaptığı açıklamada “sayın valiyi ziyaret etmeyi istedik, burada derneğimizin faaliyetleri ve çalışmaları ile ilgili bilgilendirme ve istişarelerde bulunduk. Sayın valiye küresel krize dönüşen ve İzmir’in payını fazlasıyla aldığı mülteci sorunuyla ilgili kaygılarımızdan bahsettik.

İzmir’de son 1,5 yılda mülteciler konusunda daha derli toplu bir yönetim göze çarpıyor. Sayın vali bunun lokal değil bölgesel bir kriz olduğunu, İzmir’de bu hususta hassasiyetle yürütülen çalışmalarla kentte nispeten bir nizam sağlandığından bahsetti.

Elbette sayın valimiz üstüne düşeni yapıyor, ancak kendisinin de belirttiği gibi bu lokal değil küresel bir durum ve iktidarın da mültecilerin bir an önce güvenli biçimde yurtlarına dönmesini sağlayacak adımları atmasını hepimiz temenni ediyoruz.’ dedi.

Bundan sonraki dönemde kültürel etkinliklere devam edeceklerini, bilhassa yurtdışında Türkiye aleyhinde kurulan kara propaganda mekanizması ve yaratılan algılara entellektüel düzeyde karşıt argümanlar üreteceklerini açıklayan şube il sekreteri Mesut Mercan ‘Afrika’da da Avrupa ve Balkanlar gibi Osmanlı bakiyesi bir topluluk var. Akrabalık ilişkilerimizin farkındalar. Dernek olarak yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da farkındalığı artıracağız. Faydalı bir ziyaret oldu.’ dedi.

yad-izmir-vali-ziyaret-resim-01.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.