1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ/EĞİTİM

  3. Windows 8 Satışlarında Son Durum

Windows 8 Satışlarında Son Durum

Microsoft'tan gelen açıklamalar, şirketin Windows 8 satışında önemli bir eşiği aştığını gösteriyor. Yeni işletim sisteminin satış rakamları ve diğer detaylar haberimizde.

A+A-

Microsoft Pazarlama ve Satış Grubu Başkanı Tami Teller, Windows resmi blogundan editör Brandon LeBrank ile gerçekleştirdiği röportajda Windows 8'in şirketin çeşitli hizmetlerinin son durumu hakkında bilgiler verdi.

Teller, Windows 8 lisans satışlarının 100 milyon adetin üzerine çıkarak önemli bir kilometre taşını geride bıraktığını duyurdu. Microsoft, Ocak ayında yaptığı açıklamalarda 60 milyon Windows 8 lisansı satıldığı duyurmuştu.
 
Tami Teller, Windows 8 ve Windows RT seftifikalı cihaz sayısının 2400'e ulaştığını belirterek, bu alanda da önemli bir başarı gösterdiklerini belirtti.
 
PC pazarının çok canlı olduğunu ve giderek mobiliteye yöneldiğini ifade eden Teller, Windows 8'in PC'lerin, tabletlerin, dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarların çeşitlendirdiği bu geniş pazara tümüyle katılmak için üretildiğini belirtti.
 
Windows Store hakkında da açıklamalarda bulunan Tami Teller, uygulama marketlerininde yer alan uygulama sayısının Windows Store'un ilk duyurulmasından bugüne 6 kat arttığını ifade etti.
 
250 milyon uygulama indirildi
 
İlk 6 ay içinde 250 milyon indirme sayısını aştıklarını belirten Teller, uygulama mağazasındaki arşivlerinin yüzde 90'ına yakınının her ay indirildiğini de ekledi.
 
250 milyonun üzerinde kullanıcının, Microsoft'un bulut depolama servisi SkyDrive'ı kullandığını da açıklayan Tami Teller, 400 milyonun üzerinde aktif Outlook.com hesap bulunduğu da sözlerine ekledi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.