1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Vali Mutlu: Bu haksızlık

Vali Mutlu: Bu haksızlık

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Galatasaray taraftarlarının gerçekleştirdiği şampiyonluk kutlamalarıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi.

A+A-

Mutlu: “Bu iki konuyu aynı sepete koyup, bunun üzerinden değerlendirme yapmak haksızlıktır” dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde katıldığı programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Taksim’de Galatasaray taraftarlarının gerçekleştirdiği şampiyonluk kutlamalarıyla ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine Mutlu, “Galatasaray Kulübü’nün şampiyonluğunun belli olmasından sonra, gerek İstiklal Caddesi, gerekse Taksim civarında maçı izleyen seyircilerin Taksim Atatürk Anıtı etrafına gelerek bu sevinci paylaştıklarını hepimiz gördük. Yoğun bir maçtan sonra bölgeye intikal olmaması, olumsuzluklar yaşanmaması için de 1000 civarında polisimizi orada görevlendirdik. Ancak aldığımız tedbirler, bölgeye bir intikal olmamıştır. Ama gerek İstiklal Caddesi, gerekse Taksim’e yakın bölgelerde maçı izleyen Galatasaray seyircisi 1-2 dakikalık mesafedeki Atatürk Anıtı etrafında bu sevinci kısa süre paylaşmışlardır. Bu çok doğaldır. Bu bölgede 3 bin 500- 4 bin civarında, Florya’da 7-8 bin civarında, Mecidiyeköy’de ise 2 bin- 2 bin 500 civarında Galatasaray seyircisi dün akşam fevkalade sıkıntısız kutlamalarını gerçekleştirmişlerdir. Hiçbir bölgede bu manada sıkıntı yaşanmamıştır” diye konuştu.
 
Mutlu, 1 Mayıs’ta çelenklerin sunulması ve Kazancı Yokuşu’nda ölçülü sayıyla sembolik bir anma seremonisinin yapılması yönünde duyurular yaptıklarını ifade ederek, “Yani dün akşamki gösteri 100 bin Galatasaray taraftarının gelip de bütün bir gün boyunca kutlama yaptığı bir yer değildir. Zaten çelenklerin sunulması ve aynı şekilde Kazancı Yokuşu’nda sembolik anma töreni yapılması yönünde sendika temsilcilerine söylediğimiz makul seviyeli katılım çerçevesinin dışında bir katılım da değildir, dün akşam meydanda yapılmış olan gösteri. Galatasaraylıları yürekten kutluyorum, bu sevinci hepimiz paylaştık. Bu iki konuyu birbiriyle karıştırmanın, 1 Mayıs’la yapılmak istenen gösterilerle Galatasaray’ın şampiyonluğunu kısa süreli kutlama yönündeki heyecanını birbiriyle aynı sepete koyup, bunun üzerinden değerlendirme yapmak haksızlıktır” dedi.
 
1 Mayıs’taki olaylarda yaralanan Dilan Alp’in babası ile sendikaların suç duyurularıyla ilgili ise Vali Mutlu, “Bu gençlerin şu veya bu şekilde gösterilerin içerisinde bulunmasıyla ilgili çağrıları yapanlar hukuk önünde yanlış yapmışlardır. Gençlerin bu gösterilere katılanların hukuk dışı bir toplantıya çağrılmasıyla ilgili tüm çağrılar yanlıştır, hukuk dışıdır. Dolayısıyla asıl müsebbipler bu gençlerin, bu olayların içerisinde bulunan ve netice itibariyle yaralanan polislerimiz olsun, göstericiler olsun, bütün bunların müsebbibi bu çağrıları yapanlardır. Bu konuyla ilgili ben zaten 1 Mayıs öncesinde de, sonrasında hukukun bütün yollarının açık olduğunu herkese ifade ettim” şeklinde konuştu.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.