1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Uzay'dan Dünya'ya Atlayış, ORTAKSES'te !!!

Uzay'dan Dünya'ya Atlayış, ORTAKSES'te !!!

Felix Baumgartner, Red Bull Stratos görevi için Dünya'nın 37 kilometre üstünden rekor bir serbest düşüş atlayışı yapmayı deneyecek. Buna uzaydan Dünya'ya atlamak da diyebiliriz.

A+A-

Felix Baumgartner, Red Bull Stratos görevi için Dünya'nın 37 kilometre üstünden rekor bir serbest düşüş atlayışı yapmayı deneyecek. Buna uzaydan Dünya'ya atlamak da diyebiliriz.

Red Bull ve NASA’nın ortak organizasyonuyla daha önce 21 bin 800 metre yükseklikten paraşütle atlayan Felix Baumgartner, bu kez ses hızını da aşmaya hazırlanıyor. 
 
Serbest düşüşte 587 km hız yapan sporcu, yeni denemesinde serbest düşüşte ses hızını geçen ilk insan olmayı planlıyor. Atlayışıbütün dünya canlı olarak izleyecek. 
 
*Doktorlara göre, bu tarihe geçecek atlayış ölümle sonuçlanacak...
 
Avusturyalı 43 yaşındaki paraşüt sporcusu Felix Baumgartner, geçen Mart ayında 50 metre uzunluğunda bir helyum balonunun taşıdığı kapsülle yerden 21 bin 800 metre yükseklikten atlayarak saatte 587 km hıza ulaştı. 
 
NEREDEYSE DONUYORDU
 
Baumgartner, bu atlayışla sıvıların, kanın buharlaştığı ve insan hayatının tehlikeye girdiği, sıcaklığın sıfırın altında 60 santigrat dereceye yaklaştığı, 19 bin metre civarlarındaki Armstrong Sınırı’nı geçmişti. Atlayıştan sonra Baumgartner, ellerini kımıldatamadığını ve soğukla mücadele etmenin çok zor olduğunu belirterek,
-“Hala çok heyecanlıyım, olup bitenleri kelimelerle anlatamam. Bir süre geçtikten sonra paraşütü açmak istediğimde, daha 15 bin metre yükseklikte olduğumu fark ettim” demişti. 
 
UZAY KAPSÜLÜYLE ÇIKACAK
 
Hedefini arttıran Baumgartner, Red Bull ve NASA’nin ortak organizasyonuyla düzenlenen “Red Bull Stratos” projesinde, bugün bir uzay kapsülüyle 36 bin metre yüksekliğe çıkmayı planlıyor.
 
15 DAKİKADA YERE İNECEK
 
Hava şartları uygun olduğu taktirde öğleden sonra gerçekleştirilecek denemede stratosfer katmanında kapsülün içinden çıkıp kendini boşluğa bırakacak.
 
SES HIZINI GEÇEN İLK İNSAN OLACAK
 
Baumgartner, bu atlayışla, daha önce Amerikan ordusundan emekli Albay Joseph Kittinger’in çıktığı 25 bin metrelik rekoru kırmayı ve serbest düşüşte ses hızını geçen ilk insan olmayıhedefliyor. 21 bin 800 metre yükseklikten yaptığı atlayışta 3 dakika 33 saniyede New Mexico çölüne iniş yapan sporcu Baumgartner’ın 36 bin metreyi 15 dakikada inmesi bekleniyor. Baumgartner’ın New Mexico çölüne inmesi planlanıyor.
 
Felix Baumgartner, uzay kapsülüyle gökyüzüne çıkarak 36 bin metre yükseklikten atlayacak. Çılgın sporcunun yere 15 dakikada inmesi bekleniyor.
 
AİLESİ KARŞI ÇIKTI
 
Baumgartner, bu atlayışla albay Joseph Kittinger'in çıktığı 25 bin metrelik rekoru kırmayı ve serbest düşüşte ses hızını geçen ilk insan olmayı hedefliyor. Ancak ünlü sporcunun ailesi, bu atlayışa karşı çıkıyor. Baumgartner ise, "Bunu gerçekleştirmek zorundayım" diyor.
 
AŞIRI RÜZGAR NEDENİYLE ATLAYIŞ YARINA (10.10.2012) ERTELENMİŞTİR.
 
Canlı yayını OrtakSes.Com üzerinden aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. (Tam ekran yaparak izlemeniz önerilir. Yayını izlemek için play tuşuna basınız.)

 
Canlı yayın başlayana kadar atlayış için hazırlanan animasyonu izleyebilirsiniz.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum