1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Üniversiteler karıştı

Üniversiteler karıştı

Gazi, Sütçü İmam, Bingöl ve Çukurova üniversitelerinde öğrenciler arasında büyük gerginlik yaşandı. Çıkan olaylarda toplam 167 kişi gözaltına alındı.

A+A-

POLİS SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ ÖĞRENCİ KAVGASINI GÜÇLÜKLE BASTIRDI

KAHRAMANMARAŞ'taki Sütçü İmam Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında çıkan tartışma, taşlı-sopalı kavgaya dönüştü. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavga, polisin biber gazı ve basınçlı suyla müdahalesiyle sonlandırıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Yüksel Tekin'in dün kent merkezinde MHP'li bir grup tarafından dövüldüğünü öne süren karşıt görüşlü öğrenciler, üniversitenin Avşar Kampusu'nda toplandı. Birbirleriyle sözlü sataşan öğrenciler daha sonra taş ve sopalarla saldırdı. Bazı öğrencilerin hafif yaralandığı olayların bildirilmesi üzerine kampusa zırhlı araçlar ile çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Polisin dağılmaları yönündeki uyarısına taşlarla karşılık verilmesi üzerine, gruplara basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti. Ortalığın savaş alanına döndüğü kampuste bekleyişini sürdüren öğrenciler arasında gerginliğin yeniden yaşanmaması için polis güvenlik önlemlerini artırdı.

GERGİNLİK SÜRÜYOR: 67 GÖZALTI

KAHRAMANMARAŞ'taki Sütçü İmam Üniversitesi'nde dün karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında başlayan gerginlik bugün de devam etti. Fakülte binasının camlarının kırıldığı olayda polis, 67 öğrenciyi gözaltına aldı.

Avşar Kampusu’ndaki İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Yüksel Tekin'in dövülmesinin ardından gruplar arasında dün çıkan kavgayı, polis biber gazı ve basınçlı su kullanarak bastırdı. Bu sabah fakültenin girişinde yeniden karşılaşan ve kavgaya yeltenen gruplar, polisin müdahalesiyle dağıtıldı. Gerginlikte fakültenin camları kırılırken, bazı banklar da zarar gördü.

Dün yaşanan olayın ardından kamera kayıtlarını inceleyen polis, kavgaya karıştıkları belirlenen 67 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenciler, kelepçelenerek bindirildikleri otobüslerle Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Hastanenin acil servisine alınan bir grup öğrencinin şarkı söylemesi, bazı öğrencilerin de otobüsün içerisinde gözaltındayken, cep telefonuyla fotoğraf çekmesi dikkat çekti.

Sağlık kontrollerinin ardından öğrenciler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu arada üniversitede güvenlik önlemleri de sürdürülüyor.

Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)


ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ'NDE ULUDERE GERGİNLİĞİ; 100 GÖZALTI

ADANA'daki Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Uludere olaylarının yıldönümü nedeniyle yürüyüş yapan karşıt görüşlü öğrenciler arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Sol görüşlü öğrenciler kütüphaneyi basıp içerdeki öğrencileri rehin aldı, biber gazıyla müdahale eden polis 100 öğrenciyi gözaltına aldı.

ÇÜ kampusundaki R1 dersliğinin önünde toplanan yaklaşık 400 kişilik grup, Uludere olaylarının yıldönümü nedeniyle sloganlar atıp yürüyüşe geçti. Yemekhaneye kadar yürüyen öğrenciler burada Uludere olaylarıyla ilgili açıklama yapıp, kampus içinde sloganlar attı. Bu sırada bazı binalardan yürüyen sol görüşlü öğrencilere taş atıldı. Çıkan arbedeye Toma'larla önlem alan polis müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazı sıkılarak dağıtılan öğrencilerden sol görüşlüler ÇÜ Kütüphanesi ile R1 dersliğine girip buradaki sağ görüşlü olduğu belirtilen öğrencileri rehin aldı. Çevik Kuvvet polisinin müdahalesiyle sol görüşlü yaklaşık 100 öğrenci gözaltına alındı, binalar boşaltıldı.

Kütüphane önünde toplanan sol görüşlü öğrenciler ile Turkuaz kafe önünde toplanan sağ görüşlü öğrenciler ise tazyikli su ve biber gazı sıkılarak dağıldı. Polis kampusta önlemlerini sürdürüyor.

EMNİYET MÜDÜRÜ YARALANDI

Öte yandan olaylar sırasında Emniyet Müdür Yardımcısı Fahri Aktaş atılan bir taşın ensesine isabet etmesi nedeniyle yaralandı. ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen müdür yardımcısı ayakta tedavi edildi. Emniyet Müdürü Zeki Zeybek de hastaneye gelerek emniyet müdür yardımcısının sağlık durumu hakkında bilgi aldı.



ÜNİVERSİTEDEKİ EYLEME POLİS MÜDAHALESİ

BİNGÖL Üniversitei kampus alanında bir hafta önce çıkan kavgaya karıştıkları gerekçesiyle, bazı kişilerin gözaltına alınmasını protesto açıklamasından sonra yürümek isteyen HDP'lilere, polis gaz bombalarıyla müdahale etti.

Üniversite kampusu içinde bir hafta önce sağ ve sol görüşlü öğrencilerin kavgasına karıştıkları gerekçesiyle, aralarında HDP'lilerin de bulunduğu bazı kişiler gözaltına alındı. Bugün akşam saatlerinde HDP İl Başkanı Başak Aydoğdu'nun da bulunduğu bir grup, üniversite kampüsünde basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasından sonra yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Polis, tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale ettiği grubu dağıttı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.