1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ümit Özdağ Yeniden Aydınlanma Derneği yönetimini ağırladı

Ümit Özdağ Yeniden Aydınlanma Derneği yönetimini ağırladı

Geçen hafta kurulan Yeniden Aydınlanma Derneği bir heyet ile ilk kurumsal ziyaretini İYİ Parti'ye gerçekleştirdi. Dernek yönetimini İYİ Parti adına Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ kabul etti.

A+A-

Heyet adına Ümit Özdağ'ı derneğin amacı ve çalışma alanları hakkında bilgilendiren dernek başkanı Halil Konuşkan, Türkiye'nin ve Türk milletinin zihni karanlığa karşı bir duruş sergilemesinin ve sadece algılama değil, gerçeklere değer verecek bir uyanış dönemine girme zamanının geldiğini, bu çerçevede dernek olarak demokratik toplumsal dip dalganın sözüne hizmet etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Ümit Özdağ, böyle bir sivil toplum hareketine ihtiyaç olduğunu ve hızlı bir şekilde kurulduğundan mutlu olduklarını belirterek derneğe başarılar diledi.

Görüşmeye dernek adına, Başkan Halil Konuşkan başkanlığında, Sekreter Murat Yazan, Yönetim Kurulu üyeleri Aysel Aydın, Ihsan Yavuz, üyeler Halil İbrahim Aydın, Mustafa Kaya, Hayriye Nurcan Yazıcı, Hüseyin Yeniçeri ve Kerim Yılmaz'dan oluşan bir heyet katıldı.

Görüşmeden sonra İYİ Parti'de çeşitli görüşmeler yapan heyet Ankara'dan ayrıldı.

Daha sonra sitemiz adına bir açıklama istediğimiz dernek başkanı Halil Konuşkan, derneğimizin amacını zaten daha önce ilan etmiştik, size aynen aktarıyorum, diyerek devam etti;

"Düşünemeyen, sorgulamayan, körü körüne itaat eden, emir alan ve imkanı olduğunda aynı emir verme moduyla hareket edip; özgür düşünme ortamını engelleyen anlayış tarih boyunca toplumların tökezlemesine sebep olmuştur.

Ülkemiz, serbest düşünce ve siyasi değişime ihtiyaç duymaktadır. Bu sebeple milletimizin, ülkemizin ve vatanımızın sevdalıları olarak bir platform oluşturmaya karar verdik.

Bu kararımızı uygulamaya soktuk ve dernekleşme aşamasına geldik.

İçinden geçtiğimiz toplumsal süreç Türk toplumunun kendisine dayatılan biat kültürünü reddettiğini göstermektedir. Kısaca Türk toplumu kendi aydınlanmasının ışığını yakmıştır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler