1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ümit Özdağ: “Ali Erbaş Türk ordusunun mu, Yunan ordusunun mu yanında?”

Ümit Özdağ: “Ali Erbaş Türk ordusunun mu, Yunan ordusunun mu yanında?”

TBMM'de yaptığı basın açıklamasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu ziyaretine çok sert tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, "Ali Erbaş Türk ordusunun mu, Yunan ordusunun mu yanında olduğunu açıklamalıdır?" dedi.

A+A-

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu ziyaretine çok sert tepki gösterdi.

Erbaş’ın TBMM ve Türk milletinden özür dilemesi gerektiğini söyleyen Özdağ, “Ali Erbaş, İstiklal Savaşı'nı kazanan Türk ordusunun mu, yoksa denize döktüğümüz Yunan ordusunun mu yanında olduğunu açıklamalıdır?” diye sordu. Özdağ, “Ali Erbaş, bu sorunun cevabını verene kadar ve Türk milleti ile TBMM'den özür dileyene kadar İYİ Parti olarak bu işin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Özdağ’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“İstiklal harbimize küfreden. TBMM'nin ordularının mağlup olmasını dileyerek “Keşke Yunan ordusu kazansaydı” diyerek hezeyanda bulunan, İstiklal Marşı'mızın şairine hakaret eden ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü o küçük aklıyla aşağılamaya çalışan şahsı ziyaret etmiş ve ona hediyeler vermiştir.

Bu ziyaret TBMM'nin manevi şahsiyetine ve İstiklal Harbimize yapılmış bir hakarettir. Erbaş'ın hak ettiği koltuk ancak aziz milletimize ihanet eden ve işgalcilerle iş birliği yapan Dürrizade'nin koltuğu olabilir ama Diyanet İşleri Başkanlığı koltuğu değildir.

Ali Erbaş'ın yapması gerek Diyanet'in arkasına sığınarak, ‘Bu bir hasta ziyaretiydi' diyerek saçma açıklamalar yapmak değil, özür dilemektir.  Ben Ali Erbaş isimli şahsın da arkasında namaza durmayacağımı belirtmek istiyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.