1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ülke bölünmesin

Ülke bölünmesin

Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, bölgede yaşayanların ülkenin bölünmesini istemediğini vurguladı.

A+A-

Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, çözüm sürecine ilişkin çalışmalar kapsamında heyet üyeleriyle geldiği Tunceli'de, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Tunceli'de çatışmaların çok yoğun yaşandığını anımsatan Paker, kentin nüfusunun ağırlıklı Alevi olduğunu, insanların hem barışı istediğini hem de inanç özgürlükleriyle ilgili yoğun taleplerinin bulunduğunu söyledi.
 
Paker, "Benim gördüğüm, Doğu Anadolu kesinlikle bölünmek istemiyor. Böyle bir şey yok" dedi.
 
Batıdaki insanların, bölgedeki vatandaşların siyasi bilincini bilmediğini dile getiren Paker, şöyle devam etti:
 
"Buradaki insanlar, Türkiye'nin içinde kalarak geleceklerinin çok daha müreffeh ve dünyayla ilişkilerinin çok daha kolay olacağını çok iyi biliyorlar ama bazı hakları olarak, bazı haklar dediğimiz insan haklarını alarak kalmak istiyorlar. Yoksa başka bir yere gitmek, Türkiye'den bölünüp ayrılmak gibi kesinlikle bir hedefleri yok.
 
Zaten artık dünyada da böyle bir şey var. Sınırlar eski önemini kaybediyor, önemsiz hale geliyor. Ne demek bu? Gerek ekonomik gerek sosyal olarak sınır orada olacak ama hiçbir önemi olmayacak. Yani insanlar istediği gibi gidip gelecek."
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.