1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tutuklu 3. havalimanı işçilerinden 6’sı tahliye oldu

Tutuklu 3. havalimanı işçilerinden 6’sı tahliye oldu

3. Havalimanı inşaatında kötü çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle eylem yaptıkları için tutuklanan 36 işçiden 6'sı hakkında tahliye kararı verildi.

A+A-

İstanbul’un yeni havalimanı inşaatında çalışan işçiler, tahtakurusu olan odaların düzenlenmesi, iş güvenliğinin sağlanması ve insani koşulların iyileştirilmesi amacıyla geçtiğimiz ay iş bırakarak bir hafta boyunca eylem yaptı.  Eyleme katılan işçilerden 36’sı, “Kamu Malına Zarar Verme”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, “Polise Mukavemet”, “İş ve Çalışma Hürriyetinin İhlali” suçlamalarıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tutuklanan işçiler arasında HDP Milletvekili Erkan Baş’ın şoförü Yusuf Yılmaz da yer almıştı.

6 İŞÇİ TAHLİYE OLDU
Gaziosmanpaşa 2. Sulh Ceza Hakimliği aylık tutukluluk incelemesinde işçiler; Bilal Topcu, Birkan Topcu, Hasan Çetin, Mehmet Celal Demir, Musa Karakuş, Selami Saribuğa’nın haftanın 3 günü karakolda imza atma şartıyla tahliyesine karar verdi.

Hakimlik, diğer 30 işçi hakkında ise, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren delillerin olduğu gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.