1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye’ye 3 ödül

Türkiye’ye 3 ödül

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı kapsamında düzenlenen Mipim Ödül Töreni’nde Türkiye iki projesiyle ödül kazandı.

A+A-

 

İstanbul Beylikdüzü’ndeki Marmara Park ‘En İyi Alışveriş Merkezi’ kategorisinde ödül alırken, Akasya Acıbadem projesi ise online olarak gerçekleştirilen halk oylamasıyla birinci seçildi. Türkiye’nin Onur Ülkesi olması dolayısıyla verilen ‘En İyi Türk Projesi’ ödülünü ise dört aday proje arasından Halkalı’daki Bosphorus City kazandı.

175 PROJEDEN SEÇİLDİ

Bu yıl Mipim ödüllerine 46 ülkeden 175 proje başvururken, finale 8 kategoride 36 proje kaldı. Bu 36 proje arasında ise ‘En İyi Gayrimenkul Geliştirme’ kategorisinde Akasya Acıbadem, ‘En İyi Alışveriş Merkezi’ kategorisinde ise Marmara Park finale kalmıştı. Önceki gün düzenlenen ödül töreni kapsamında Marmara Park kategorisinde ödülü kazanırken, Akasya Acıbadem ise kendi kategorisindeki ödülü kazanamasa da online olarak gerçekleştirilen halk oylamasıyla birincilik kazandı. Akasya Acıbadem, Danimarka’dan Azebeycan’a, dünyanın dört bir yanından finale kalan tüm projelerin yer aldığı ve 50 bin kişinin oy kullandığı “People’s Choice Awards” kategorisinde yapılan halk oylamaları sonucu 32 proje arasından birinci seçildi. Törende ödülü, projenin mimarı Mehpare Evrenol ve SAF GYO Genel Müdürü Zeynep Akdilli Oral birlikte aldı.  Ece Grubu’nun projesi Marmara Park’ın aldığı ödülle ilgili konuşan Ece Grubu CEO’su Alexander Otto ise “Bu ödül yaptığımız işin kalitesinin onaylanmasıdır” dedi.

TÜRKİYE’NİN PROJESİ

Mipim Ödülleri’nde, Türkiye’nin ilk temalı konut projesi olan Bosphorus City, bu yıl onur konuğu olan Türkiye’nin en iyi projesi seçildi. Mehpare Evrenol yürütücülüğündeki Mimarlar Workshop tarafından projelendirilerek Sinpaş GYO tarafından hayata geçirilen Bosphorus City’nin ödülünü projenin mimarı Mehpare Evrenol aldı.

Gayrimenkul firmaları borsaya açılmalı

GAYRİMENKUL Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Mipim Fuarı’nda yerli ve yabancı yatırımcıları bir araya getirdi. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, uluslararası yatırımcıyı çekmenin yolunun borsadan geçtiğini belirtti. Torun, “Borsaya kote olan şirketlerin sayılarının artması gerekiyor. Bugünküborsa büyüklüğünün 3 katına çıkmalıyız. Gayrimenkule dayalı şirketlerin halka açılması gerekiyor” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.