1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye ve dünyanın gündeminden en çarpıcı başlıklar

Türkiye ve dünyanın gündeminden en çarpıcı başlıklar

Türkiye'nin gündemine Sedat Peker'in Süleyman Soylu videosu damga vurdu. Soylu'nun Peker'e yanıtı ne oldu, Mehmet Ağar neden özür diledi? İşte son 24 saatte yaşananlar...

A+A-

Son 24 saatte Türkiye ve dünyanın gündeminde bu haberler ön plana çıktı. İşte, gündemden en çarpıcı başlıklar...

GÜNCEL KORONA VERİLERİ: 238 CAN KAYBI, 11.534 YENİ VAKA

Sağlık Bakanlığı 13 Mayıs 2021 tarihli korona virüs vaka tablosunu açıkladı. Tabloya göre, Türkiye'de son 24 saatte 11 bin 534 kişinin testi pozitif çıktı, 238 kişi yaşamını yitirdi, hasta sayısı bin 217 oldu.

Ağır hasta sayısı 2 bin 765 oldu, 55 bin 472 kişinin Covid-19 tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 4 milyon 856 bin 763'e yükseldi.

Son 3 günlük test sayıları ise şöyle:

►11  Mayıs: 226 bin 452
►12  Mayıs: 228 bin 192
►13 Mayıs:  201 bin 295

AŞILAMADA EŞ DURUMU ADALETSİZLİĞİ

Aşılamada 60 yaş üstü kişilerin eşlerinin aşılanacağını açıklayan Sağlık Bakanlığı'na, hekimler ve sağlık emekçileri tepki gösterdi. Sağlıkçılar toplumun her kesiminin aşılanmasının gerektiğini ancak aşılamada adalet olmasını savundu.

PROF. PALA: ANORMAL ARTIŞLARIN AÇIKLANMASI GEREKİR

Sağlık Bakanlığı'nın Covid-19 hasta tablosunda son günlerde iyileşen sayısındaki artışa dikkat çeken Prof. Dr. Kayıhan Pala, "Sağlık Bakanlığı'nın bu anormal artışları açıklaması gerekir" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının bayram mesajlarının yer aldığı bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Bayram mesajında bazı sağlık çalışanları ailelerini göremediğini belirterek, "Yıprandık" mesajı verdi. Videoda vatandaşlara bayramda tedbirlere uyulması çağrısı yapıldı.

TÜRKİYE, EN ÇOK AŞI YAPILAN 8. ÜLKE

Dünya genelinde 1 milyar 370 milyondan fazla doz Covid-19 aşısı yapılırken, Türkiye 25 milyon 466 bin 743 doz ile dünyada sekizinci sırada yer aldı.

PROFESÖR GÜNDÜZ KORONAYA YENİK DÜŞTÜ

Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Gündüz (70), korona virüs (Covid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

VALİLİK SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ

Valilik, üst düzey AKP'li siyasilere ve parti merkezlerine araç ve yakıt tahsis eden İBB'nin eski bürokratları hakkında soruşturma açılmasına izin vermedi.

‘AŞILIYIM’ VİDEOSU TEPKİ ÇEKTİ, YAYINDAN KALDIRILDI 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, ‘Go Türkiye' isimli tanıtım hesabından yayınlanan reklam videosunda turizm sektöründe çalışanların yüzlerinde “Keyfini çıkarın; ben aşılıyım” yazılı maskeler yer aldı. Sosyal medyada halkın hiç bu kadar aşağılanmadığı söylendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'yi dünyaya tanıtmak için  yayınladığı video, gelen büyük tepkilerin ardından sosyal medya hesabından kaldırıldı.

AĞRI'DAN ACI HABER GELDİ

İçişleri Bakanlığı, Ağrı'da Türkiye-İran sınır hattında yapılan duvar inşaatının güvenliğinde görevli bir Özel Harekat polisinin teröristlerin taciz ateşi sonucunda şehit olduğunu açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü, saldırıda polis memuru Veli Kabalay'ın şehit olduğunu duyurdu.

TERÖRİSTLERCE YOLA DÖŞENEN EYP İNFİLAK ETTİ

Siirt’te PKK’lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 kişi yaralandı. 

SEDAT PEKER'DEN 4. VİDEO SÜLEYMAN SOYLU'YA 

Peş peşe yayınladığı videolar ile devlet içindeki 'derin' ilişkileri deşifre ettiğini iddia eden suç örgütü lideri Sedat Peker, Mehmet Ağar ile Tolga Ağar'dan sonra bu kez İçişleri Bakanı Soylu'yu hedef aldı: Süleyman Soylu, sen 'Sedat Peker'e dosya hazırlıyorlar, tehlikeli bir durum olursa haber vereceğim' demedin mi? Koruma polisimi sen vermedin mi? Temiz Süleyman'ın istifa olayı var ya, bir gün önce robot hesaplardan tweetler hazırlandı."

SOYLU'DAN PEKER'E YANIT: İSPATLANIRSA İDAMA RAZIYIM

"Hayatının bir noktasında benimle temasın var ve bu ispatlanırsa Aziz milletimizin gözü önünde idam dahil her türlü cezaya, aşağılanmaya razıyım. Bayram günü bu müptezellikle kendilerini meşgul ettiğim için Aziz Milletim beni bağışlasın. Çünkü beni tanıyanlar ve birlikte çalışanlar bilir ki mafyadan nefret ederim. Bedeli ne olursa olsun terörle uyuşturucu ile organize suç çeteleri ile ve tüm suç unsurları ile mücadelemiz kökünü kazıyana kadar devam edecektir.”

ÖZDİL'DEN PEKER'İN SON VİDEOSUNA ÇARPICI DEĞERLENDİRME

Sedat Peker’in son videosunu değerlendiren gazeteci yazar Yılmaz Özdil, şu ifadeleri kullandı;

“Sedat Peker'in Süleyman Soylu'yu film ettiği videosunu 2 milyon kişi izledi, Süleyman Soylu'nun Sedat Peker'e cevap verdiği tweetini 35 bin kişi beğendi... Profesyonel iletişimci olarak söylüyorum, bu reytinglerle Sedat Peker dizisi devam eder, Süleyman Soylu yayından kaldırılır!”

ALTUN'DAN SOYLU'YA DESTEK MESAJI

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Sedat Peker’in iddiaları ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu iddialara ilişkin yaptığı açıklamanın ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan Soylu'ya destek mesajı geldi.

Altun, mesajında “Birileri ülkemizi 1990'ların kaotik ortamına geri döndürmek istiyor olabilir. Boşuna uğraşmasınlar, o günler geride kaldı. Bugün esas olan, demokrasi ve kamu düzenidir. İçişleri bakanımız demokratik Türkiye'de kamu düzenin ihyası için yılmadan çalışan bir devlet adamıdır” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ BAŞARIR PAYLAŞTI: EMNİYET'TEN “PEKER'E KORUMA” YAZISI

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e 2015'te Barış için Akademisyenler İnisiyatifi” üyesi 1128 akademisyene yönelik söylediği, 'Oluk oluk kanlarını akıtacağız' tehditlerinden sonra koruma polisi verildiği iddialarına ilişkin emniyet yazısını paylaştı.

SOYLU'NUN AÇIKLAMASININ ARDINDAN MEHMET AĞAR ÖZÜR DİLEDİ

Yalıkavak Marina için "Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" diyen Mehmet Ağar sözleri nedeniyle Emniyet teşkilatından ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan özür diledi. Ağar, “Bütün eleştirilere hak veriyorum. Olayın kızgınlığından dil sürçmesi söz konusu. Benim bu tabiri kullanmam fevkalade yanlıştır. Bütün meslektaşlarımı incittiğimi düşünüyorum, kalbi özür diliyorum” dedi.

SÜLEYMAN SOYLU MEHMET AĞAR İÇİN NE DEMİŞTİ?

Soylu, Ağar'ın Yalıkavak Marina için "Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" sözlerine ilişkin olarak, "İnşallah saygısız gazetecinin çarpıtmasıdır. Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil" demişti.

FACİANIN YIL DÖNÜMÜNDE MADEN MÜHENDİSLERİNDEN MESAJ

Soma Maden Faciasının yıl dönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan TMMOB Maden Mühendisleri Odası, "Bugün de, sorumluluğu sermayeden uzaklaştırmak için mühendisleri ve iş güvenliği uzmanlarını bir günah keçisi gibi görme anlayışı aynen devam ediyor. Soma gibi büyük bir acıyı bir daha yaşamayacağımızı bugün dahi söyleyemiyoruz" ifadelerine yer verdi.

ŞENTOP NORMALLEŞME İÇİN TARİH VERDİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “İnşallah 17’sinden sonra belli bir program dahilinde bir rahatlama olacaktır” dedi.

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANININ ACI GÜNÜ

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın annesi Safinaz Yıldırım’ın hayatını kaybettiği bildirildi. Yaklaşık 10 gün önce İsmet Yıldırım'ın babası Ahmet Galip Yıldırım da hayatını kaybetmişti.

MERAL AKŞENER EVİNİN MUTFAĞINDAN BAYRAM MESAJI VERDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ramazan Bayramı mesajını evinin mutfağından ailesinin yer aldığı fotoğrafla verdi. Akşener, “Kalplerimizdeki bayram neşesini ailelerimizle paylaşmayı, sevdiklerimize sarılmayı özledik…

Bugünlerin bayram sofralarına hasret kaldığımız son bayramımız olmasını temenni ediyor, Mübarek Ramazan Bayramı'mızı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU DA MUTFAKTAN PAYLAŞMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da önceki akşam ilk Ramazan Bayramı mesajını evinin mutfağından vermişti. Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte bayram hazırlığı için börek yaptıkları esnada çekilen fotoğrafları paylaşıp, tüm Türkiye’nin Ramazan Bayramı’nı kutlamıştı.

BAKANLIK KAPISINA TABELA ASTIĞI TESİSTEN ŞİMDİ ‘ÇIKIN’ DİYOR

40 Yıldır arıcılıkla uğraşan Ankara Kalecik'teki Osan ailesine arı kovanlarının CİMER şikayeti nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kaldırılacağı tebliğ edildi. Bakanlıktan daha önce hibe desteği alan, bakanlığın resmi televizyonunda örnek gösterdiği tesisin şimdi kapatılmasına tepki gösteren Osan ailesi, "Önce destekleri ile var ettiler bugün sahip çıkmayarak bizi yok ediyorlar" diye isyan ediyor.

MHP'YE SERBEST, CHP'YE YASAK

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, hayırsever partililerin ihtiyaç sahibi vatandaşlar için kendilerine getirdiği yardım kolilerinin dağıtımına Nevşehir Valiliği’nin pandemiyi gerekçe göstererek izin vermediğini belirtti. Valiliğin kendilerine izin vermemesine rağmen MHP’lilerin vatandaşlara yardım kolisi dağıttığını tespit ettiklerini belirten Gülmez, Nevşehir Valiliğine tepki gösterdi. Gülmez, “Genelgeler CHP’liler için mi gönderildi?” diye sordu.

“DEVLET YÖNETİMİ KARANLIK DEHLİZLERDE YÜRÜTÜLEMEZ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, kendi adını da telaffuz ettiği açıklamaları üzerine bir paylaşımda bulunan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Milletin emaneti olan devlet yönetimi karanlık dehlizlerde yürütülemez. Temiz Siyaset Gelecek" dedi.

"MEB, SALGINDA CAN VEREN EĞİTİMCİ SAYISINI AÇIKLAMIYOR"

CHP Milletvekili Özgür Karabat, “Covid-19 kaynaklı yaşamını yitiren eğitimci sayısı kaçtır?” sorusunu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un “Öğretmenler ve okul çalışanları için öncelikli aşı uygulaması devam etmektedir” şeklinde yanıtladığını duyurdu.

BÖLÜM BAŞKANI AKADEMİSYENDEN BAYRAM MESAJI: GELECEĞİMİZİN TEMİNATI CUMHUR İTTİFAKI!

Akdeniz Üniversitesi Çevre Bilimleri Bölüm Başkanı Hasan Merdun, sosyal medyadan yayınladığı bayram mesajında, Cumhur İttifakı’nı ‘geleceğin teminatı’ olarak nitelendirdi. Merdun daha önce de CHP lideri Kılıçdaroğlu’na atılan yumruğu savunmuştu.

KORONA CEZALARI AMACINDAN SAPTI

Sokakta yatan, maskesini yanlış takan on binlerce vatandaşa 3 bin lira ceza kesildi. Ancak AKP’nin kongrelerine katılan kişilere bir yaptırım uygulanmadı. CHP, “Çifte standart kaldırılmalı” dedi.

AYVALIK BELEDİYE BAŞKANI PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Demokrat Parti’den istifa ettiğini açıkladı. Ergin, “Bu kentte yaşayan herkese dokunarak sürdürmek ve tüm katmanlara ulaşabilmek için görevimi bugünden itibaren bağımsız bir çizgide sürdürme kararı aldım” dedi.

İSMİ SEDAT PEKER'LE ANILIYORDU, MALTEPE'DE ÖLDÜRÜLDÜ

İstanbul Maltepe’de ‘arazi anlaşmazlığı’ yüzünden çıktığı iddia edilen silahlı çatışmada ölen üç kişiden biri olan Uğur Köroğlu’nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve suç örgütü lideri Sedat Peker ile fotoğrafları çıktı. MHP Maltepe İlçe Örgütü, Köroğlu’nun ölümünün ardından “Ülküdaşımız vefat etti” şeklinde paylaştım yaptı. Gülsuyu’nda uyuşturucu çetelerine karşı yapılan yürüyüş sırasında Hasan Ferit Gedik’in vurularak öldürülmesine ilişkin açılan davanın sanıklarından biri olan Köroğlu için “Sedat Peker’in adamı” deniliyordu. Öte yandan, Uğur Köroğlu'nun öldürüldüğü çatışmaya ait görüntülerin kaybedildiği ortaya çıktı.

GAZETECİ SEDAT SÖZER YAŞAMINI YİTİRDİ

Karşıyaka Belediyesi'nde uzun yıllar basın danışmanlığı görevinde bulunan sevilen gazeteci Sedat Sözer, bir süredir tedavi gördüğü kanser hastalığına yenilerek vefat etti.

İSTANBUL'DA TURİST SAYISI İLK ÇEYREKTE YARI YARIYA DÜŞTÜ

İBB’nin verilerine göre 2021 yılının ilk çeyreğinde İstanbul’a gelen turist sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 47,7 azaldı. İstanbul’a en çok yabancı turistin geldiği ülke Rusya oldu.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ İÇİN DAKİKADA 9 BİN 500 TL

Köprü ve otoyollar boş kalsa da geçiş garantisi kapsamında Hazine milyonlarca liralık ödeme yapacak. Sadece Osmangazi Köprüsü için vatandaşın cebinden dakikada 1.156 dolar çıkıyor.

MİLLET BAHÇESİNDE KATLİAMA HAZIRLIK

Millet bahçesi yapılmak istenen Validebağ Korusu bilirkişi raporundan ürküten tespitler çıktı. Ağaçlar eksik sayılarak ağaç katliamı işareti veren proje için raporda, “Korunun çöküşü olur” uyarısı yapıldı.

DOLAR GÜÇLENDİKÇE TL’YE BAYRAM YOK

ABD’de yüzde 4.2’ye yükselen enflasyon Fed’in faiz artıracağı beklentisini güçlendirdi. Dolar güç kazandı, gelişen ülke paraları değer kaybetti. Dolar/TL yüzde 2.2 yükselişle 8.50’yi aştı.

KAZANAMAYAN ÇİFTÇİ TARIMDAN KAÇIYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Tarım arazilerinin azalmasına pararel olarak çiftçi sayısındaki düşüş de sürekli artıyor. Üretici para kazanamıyor, tüketici yüksek fiyattan ürün almak zorunda kalıyor. Bu durumun tek kârlısı ise aracılar oluyor” dedi.

PEŞİNATI ÖDEYEMEYEN ÇİFTÇİYE İCRA DARBESİ 

Tarım Kredi Kooperatifi’ne borcu olan çiftçiler, Dünya Çiftçiler Günü’ne büyük bir hayal kırıklığı ile girdi. Açıklanan yapılandırmada yüzde 12 faiz ve yüzde 30 peşinat şartı çiftçileri isyan ettirdi. Çiftçiler, “Borcumuzun yüzde 30’unu peşin ödeyebilecek olsak zaten borçlu kalmazdık. Bu ölüm fermanıdır” diyorlar.

TİCARETTEKİ YAVAŞLAMA KAMYONLARA FREN YAPTIRDI 

Coronavirüs salgınının da etkisiyle derinleşen ekonomik kriz, ağır ticari araçların satışına yansıdı. Ağır Ticari Araçlar Derneği’nin (TAİD) verilerine göre nisan ayında satılan kamyon adedi son 10 yılın ortalamasının yüzde 18 gerisine düştü. 

GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI SÜREKLİ HALE GETİRİLECEK

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, turizm tesislerinde koronavirüse karşı tedbirleri içeren Güvenli Turizm Sertifika Programı'nın, TBMM gündeminde olan Turizmi Teşvik Kanunu kapsamındaki değişiklikle sürekliliğinin sağlanacağını söyledi. Alpaslan, sertifikayı alan tesislerin, bir ay içinde 4 kez denetlendiğini, en ufak tavizde sertifikanın iptal edildiğini kaydetti.

BUCA HASTANESİZ KALDI

İzmir’in 500 bin nüfuslu ilçesi Buca’da, depremden sonra kapatılan tek devlet hastanesinin yerine yapılacak hastane, en erken eylülde hizmete girecek. Bakan Koca, “15 Ocak’ta açılacak” demişti ama bu söz tutulmadı.

İKİZDERELİLER'İN BAYRAM NÖBETİ

Rize İkizdere’de bayramda çalışma yapılmayacağı söylenmesine rağmen dün iş makineleri alana geldi. İkizdereliler “Bayramı zehir edenlere zehir olmaya geldik” diyerek doğa katliamına engel oldu.

KRİPTO PARA BORSASI BİNANCE'E SORUŞTURMA

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'e ABD Adalet Bakanlığı ve ABD Milli Gelirler Dairesi tarafından soruşturma başlatıldı.

ALİBABA'DAN 9 YIL SONRA BİR İLK

Geçen ay 2,8 milyar dolarlık rekor ceza alan Çinli e-ticaret ve bulut bilişim devi Alibaba, 2014'teki halka arzı sonrasında ilk kez zarar açıkladı.

BAŞBAKAN MAAŞINI ALMAKTAN FERAGAT ETTİ

İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin yıllık 115 bin euro (140 bin dolar) olan maaşını almaktan feragat ettiği açıklandı.

ERDOĞAN IRAK BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan ile Irak Başbakanı Kazımi yaptığı görüşmede İsrail'in Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze ve Filistinlilere yönelik saldırılarını ele aldı.

İSRAİL ORDUSU GAZZE'YE OPERASYON BAŞLATTI

İsrail Savunma Kuvvetleri'ne bağlı hava ve kara birliklerinin Gazze'ye girdiği açıklandı. İsrail'in operasyon tarihi olarak kuruluş tarihi olan 14 Mayıs'ı seçmesi dikkat çekti. Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında can kaybının 27’si çocuk, 11’i kadın olmak üzere 103’e yükseldiğini açıkladı.

LÜBNAN'DAN İSRAİL'E 3 ROKET FIRLATILDI

İsrail ordusu, Lübnan'dan ülkenin kuzeyine 3 roket atıldığını bildirdi.

Öte yandan Lübnan basını, ülkenin güneyindeki Sur kentinde Filistinlilerin yaşadığı Reşidiye Mülteci Kampına yakın bölgeden İsrail'e yönelik roket atışı yapan kişi veya kişilerin güvenlik güçlerince gözaltına alındığını aktardı.

BM GAZZE'DEKİ VAHŞETİ GÖRÜŞMEK İÇİN TOPLANIYOR

ABD'nin BM Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, "BM Güvenlik Konseyi pazar günü İsrail ve Gazze'deki durumu görüşmek üzere toplanacak" dedi.

FRANSA'DAN İSRAİL ZULMÜNE TEPKİ GÖSTERENLERE ENGEL

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Darmanin, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada polis müdürlüğüne, başkent Paris’te cumartesi günü düzenlenmesi planlanan Ortadoğu'daki gerginlikle ilgili gösterilerin yasaklamasını talimatı verdiğini belirtti. 

KOLOMBİYA DIŞİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETTİ

Kolombiya Dışişleri Bakanı Claudia Blum, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Blum'un sebebini açıklamadığı istifası, eylemlerin başlamasından bu yana, Maliye Bakanı'nın görevi bırakmasının ardından gelen ikinci istifa oldu.

EL-KAZIMİ, SEÇİMLERDE ADAY OLMAYACAK

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Irak'ta Ekim ayında yapılacak genel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

ABD, AŞILANAN KİŞİLERDE MASKE VE MESAFE KURALINI KALDIRDI

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), ABD'de corona virüsüne (Covid-19) karşı tamamen aşılanan kişilerin, özel durumlar haricinde iç ve dış mekanlarda maske ve sosyal mesafe kurallarına uygulamasına gerek olmadığını duyurdu...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.