1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar (13 Temmuz 2021)

Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar (13 Temmuz 2021)

Türkiye ve dünya yeni güne bu haberlerle uyandı. İşte, yeni günde damga vuran en çarpıcı başlıklar...

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu açıkladı. Kurban bayramı tatili 16 Temmuz'da başlayacak ve 26 Temmuz'da bitecek. Bayramda köprü ve otoyollar da ücretsiz olacak.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Afganistan’dan çekilme ile ilgili soruları yanıtladığı günlük basın toplantısında Türkiye ile Kabil Havaalanı’nın güvenliği konusunda yapıcı görüşmelerin sürmekte olduğunu söyledi.

Çin'in ihracatı haziranda bektlentilerinin üzerinde bir büyümesine karşın ithalat ihracattan daha fazla arttı. Haziran ayında yüzde 23 civarı artıması beklenen ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,2 arttı. İthalatta büyüme de yüzde 25,6 olan beklentileri aşarak yüzde 36,7 oldu. Öte yandan Çin Gümrük İdaresi Sözcüsü Li Kuiwen, dış ticarette büyümenin yılın ikinci yarısında yavaşlama gösterebileceğini söyledi.

New York Fed Başkanı John Williams, şirketlerin nakite ihtiyaç duyduklarında başvurabilecekleri bir repo kolaylığı oluşturulmasının kısa vadeli fonlama piyasalarında beklenmedik bozulmalar olduğunnda, Fed'in kısa vadeli faiz oranlarını daha sıkı kontrol altında tutmasına yardım edebileceğini söyledi.

AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işyerden sorumlu üyesi Paolo Gentiloni, kurumlar vergisi üzerinde uluslararası bir anlaşmaya varmanın AB'nin önceliği olduğunu ve AB Komisyonu'nun bunu başarmak için ABD ile birlikte çalışacağını söyledi.

İşte Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar...

GÜNCEL KORONA VERİLERİ: 49 CAN KAYBI, 5.404 YENİ VAKA

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID-19 tablosunu açıkladı. 12 Temmuz verilerine göre, 227 bin 223 test yapıldı. 

Son 24 saatte, 5 bin 404 yeni vaka tespit edilirken 49 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan 5 bin 506 kişi de sağlığına kavuştu.

İkinci doz ortalaması yüzde 28.26

Güncel verilerde, salgına karşı devam eden aşılama çalışmalarıyla ilgili son bilgiler de yer alıyor. Buna göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 61.16, ikinci doz ortalaması yüzde 28.26, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 58 milyon 594 bin 137 oldu.

Sağlık Bakanından 'hurdacıya satılan morg' iddialarına ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İznik Devlet Hastanesi'nin eski çelik morgunun hurdacıya satıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, usul hatası yaptığı belirlenen sorumlulara disiplin cezası verildiğini söyledi.

Akşener'den Erdoğan'a: Masallarınız karın doyurmuyor, kürsü şovları milletimize istihdam sağlamıyor

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye, siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en üst ligine adım atmak üzeredir" açıklamasına ilişkin olarak, 
"Anlattığınız masallar karın doyurmuyor, kürsü şovları milletimize istihdam sağlamıyor" paylaşımını yaptı. 

Meral Akşener’den yazlık saray tepkisi: Bu sefa hep böyle devam eder sanıyorsan çok yanılıyorsun

İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Esnafımız, fiyatları müşterisine söylemeye utanıyor, besicimiz, eti de sütü de para etmediği için hayvanını kesiyor. Peki ya sen ne yapıyorsun sayın Erdoğan? Yazlık sarayına liman yaptırıyorsun. Bu sefa hep böyle devam eder sanıyorsan çok yanılıyorsun" dedi.

İYİ Partili İbrahim Özkan'dan Emine Erdoğan'a bomba sözler: "Biz küçültelim ki porsiyonları..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, israfa karşı tutumlu olmayı öğütleyen bir konuşma yapmış ve porsiyonların küçültülmesini istemişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Erdoğan'ın "Porsiyonlarımızı küçültmeliyiz" sözlerine karşı bomba ifadeler kullandı. Özkan, "Biz küçültelim ki porsiyonları daha canlı yanabilsin bin 100 odalı sarayın lambaları. Biz küçültelim ki porsiyonları uçmaya devam edebilsin Avrupa Birliği'nin birinci, dünyanın ikinci büyük uçak filosu! Biz küçültelim ki porsiyonları garantide olsun tüm tosuncukların yarınları...Biz küçültelim ki porsiyonları hız kesmeden karşılansın gereksiz projelerin finansmanları. Biz küçültelim ki porsiyonları yazlık kışlık saraylara kaynak aktarılabilsin..." dedi.

İBB Meclisi’nde AKP’nin teklifi tartışma yarattı

İBB Meclisi’nin ağustos ayı oturumlarında AKP grubunun, pandemi nedeniyle mağdur olan minibüs esnafının durak kiraları nedeniyle İSPARK’a olan borcunun silinmesi ve yıl sonuna kadar ücretsiz olarak kullanmaları için sunduğu teklif tartışma yarattı.

Tütüncülerin WhatsApp grubu suç kanıtı sayıldı

Yetki belgesi alınmadan tütün ticareti yapılmasının yasaklamasını protesto eden 10 üretici tutuklandı. Kurdukları WhatsApp grubu ise sorguda soru olarak yöneltildi.

Yolcu otobüsü, İBB'nin tıbbi atık toplama aracı ile çarpıştı: 4 yaralı

Esenler Otogarı'ndan Bodrum'a gitmek üzere yola çıkan yolcu otobüsü İBB'nin tıbbi atık toplama aracı ile çarpıştı. Kazada 4 kişi yaralandı.

AK Parti'den 'zam' savunması: Dövizden kaynaklı

AK Partili Bülent Turan, gündemde yer alan işsizlik rakamları ve zamlanan fiyatlara ilişkin açıklama yaptı. İşsizlik oranının büyük olmasından rahatsız olduklarını dile getiren Turan, yaşanan zamların da dövizden ve pandemiden kaynaklı olduğunu iddia etti.

THK şubelerine AKP’liler atanıyor

İki yıl önce kayyum atanan THK’de seçilmiş şube yönetimleri görevlerinden alınarak yerlerine AKP’liler atanıyor. THK’nin eski yöneticileri, “THK’nin milyonlarca liralık geliri kayyumun iştahını kabartıyor” diyor.

Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk: "20 tugayı donatacak silah kayıp"

Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk'ten şoke eden iddialar... Sedat Peker'in kayıp silahlar hakkındaki iddialarını genişleten Solmaztürk, "20 tugayı donatacak silah kayıp" iddiasında bulundu.

AKP yeni açılımı resmen başlattı: "Diyarbakır başlangıç"

AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti sonrasında yeni çözüm sürecinin sinyallerini resmen verdi. Turan, "Diyarbakır ziyaretinin başlangıç olacağını hatırlatmak isterim" dedi.

MHP'de deprem: Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal istifa etti!

Aydın'ın MHP'li Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, "sağlık sorunları" nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Beşiktaş'ın çArşı grubundan savunma: Örgüt suçlaması yöneltilecekse 'Mustafa Kemal'in askerleri' diyebilirsiniz

Yargıtay'ın beraat kararını bozmasının ardından Beşiktaş'ın taraftar grubu çArşı üyelerinin de bulunduğu 35 sanığın yargılanmasına başlandı. Mahkemeye çArşı grubunun savunması damga vurdu, "Gezi Parkı'na katıldık ama bize örgüt suçlaması yöneltilecekse 'Mustafa Kemal'in askerleri' diyebilirsiniz" 

Metropoll son anketini açıkladı: En çok seçmen kaybeden parti belli oldu!

Metropoll Araştırma, Haziran ayı anket sonuçlarını açıkladı. Ankete göre, seçmenlerin yüzde 16'sı daha önce oy verdiği parti dışında bir partiye oy vereceğini söyledi. En çok oy kaybeden partinin ise MHP olduğu görüldü.
Parti bazında incelendiğinde ise, seçmenini en çok kaybeden partinin MHP olduğu görüldü. MHP’yi Saadet Partisi, CHP, AKP ve İYİ Parti ve HDP takip etti.

"Suriyeliler gitsin" diyenlere çektiği Tiktok videosu ile tepki gösterdi

Türkiye'de sığınmacı olarak yaşayan bir şahıs, çektiği videoda "Erdoğan ile aranızdaki soruna bizi karıştırmayın, biz niye gidelim" açıklamasında bulunurken, "Erdoğan'ı ölene kadar seviyoruz" sözleri dikkat çekti.

Videoda, nargile içilmesinin eleştirilmesine de tepki gösteren sığınmacı "Siz içmiyor musunuz, biz içince ne oluyor, hayvan gibi çalışıyorum, sizin gibi ben de çalışıyorum" sözleriyle tepki gösterdi.

İstanbul'un göbeğinde silahlı Suriyeli hırsızlık çetesi!

İstanbul Şişli'de 6 kişilik silahlı Suriyeli hırsız grubu, yine Suriyeliler'in yaşadığı bir eve girerek değerli eşyaları çaldı. Evdeki Suriyeliler'i silahla etkisiz hale getiren Suriyeli şahıslardan 1'i yakalanırken, 5'i kayıp.

Suriyeliler "2. refakatçiye izin vermedi" diye sağlık çalışanını yaraladı

Batman'da Suriyelilerin yaşadığı bir mahalleden hasta alan ambulansa saldırı düzenlendi. Sağlık çalışanlarının ikinci refakatçiyi kabul etmemesi üzerine hasta yakını Suriyeliler 2 sağlık çalışanını darp edip, ambulansı kullanılamaz hale getirdiler.

İşsiz kadınlar ordusu büyüyor

Yaşamın her alanında kadınların karşılaştıkları eşitliksiz salgında daha da belirginleşti. TÜİK’in açıkladığı işgücü verilerine göre bir ayda erkek istihdamı 117 bin kişi artarken kadın istihdamı 332 bin kişi azaldı.

TRT'den kaybolan silahlara ilişkin açıklama

Atila Sertel'in İzmir'de TRT'de 10 adet silahın kaybolduğuna dair iddiasına yanıt veren TRT, "Olayda sorumluluğu tespit edilen 2 personel açığa alınmış, 6 personele de disiplin cezası verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Cemaatlerden alınan kitapların maliyet tablosu bulunamıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verileri, Gülen yapılanması ile ilişkili olduğu tespit edilen yayınevlerine kamu kaynaklarından para aktarıldığını gün yüzüne çıkardı. İktidarın, “Kandırıldık” diyerek milat ilan ettiği 17-25 Aralık 2013 tarihinden sonra dahi bakanlığın, FETÖ ile ilişkili bir yayınevinden yüzlerce çeşit kitap satın aldığı öğrenildi. Kitapların maliyetini içeren tablo ise paylaşılmadı.

Akademisyen Çalık: ‘Kemal Paşa eliyle zorla dayatılan Medeni Kanun’un zina maddesini tanımıyorum’

Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyesi ve Rektör Danışmanı Mustafa Çalık, ‘dini nikahlı’ ikinci evliliğini savundu, kendisine boşanma davası açacak olan resmi nikahlı eşine karşı Medeni Kanun’u hedef aldı.

Kaftancıoğlu'ndan gözaltına alınan kardeşi hakkında açıklama: Uzun yıllardır hiçbir irtibatımız yok

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 'güveni kötüye kullanmak' suçlamasıyla gözaltına alınan kardeşi C.Ş. hakkında açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, "Kendisiyle çok çok uzun yıllardır hiçbir irtibatımız yoktur. Hukuk karşısında işlemiş olduğu bir suç varsa eğer mutlaka cezasını çekecektir, çekmelidir" dedi.

TÜVTÜRK ücretleri isyan ettiriyor

AKP iktidarı tarafından özelleştirilen ve 2027 yılına kadar araç muayenesinde tekel olan TÜVTÜRK, yüksek muayene ücretleriyle tepki topluyor. Otobüsten 503, otomobillerden 372 lira muayene ücreti alınıyor.

Protokol koltuğunu camiye de soktular

Hafızlık töreni için aralarında AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un da bulunduğu protokol davetlileri için Fatih Camii’nde koltuk düzeni oluşturuldu, kürsü kuruldu...

Dündar: 20 tugayı silahlandırabilecek kayıp silah var… Türkiye’nin bir numaralı milli güvenlik sorunudur!

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Sedat Peker'in 'kayıt dışı silah dağıtımı' iddialarıyla ilgili konuşan Gazeteci yazar Uğur Dündar, 15 Temmuz'dan sonra kaybolan silahların 20 tugayı silahlandırabilecek şekilde en az 100 bini bulduğunu ifade etti. Kayıp silahların Türkiye'nin bir numaralı milli güvenlik sorunu olduğunu belirten Dündar, "FETÖ paralel devlet yapılanmasıyla mücadele ediyorsunuz ama onunla mücadele adı altında başka bir paralel yapılanma içine mi girdiniz?" diye sordu.

Büyük tepki topladı! Türk bayrağını kopararak çöpe attı

Adana'da bir kadın, av malzemeleri satan iş yerinde asılı Türk bayrağını kopardı ve çöp kovasına attı. Bu anlar, bayrağın asılı olduğu iş yerinin güvenlik kamerasına da anbean yansırken, polisin eşkalini ve kimliğini belirlediği kadın, gözaltına alındı.

"Açıkça uyarıyoruz, bu yanlıştan bir an evvel dönün"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Şimdi Erdoğan hükümeti, Afganistan'da Kabil Havalimanı'nı korumaya gönüllü yazılıyor. Niye? Hem ABD ile arayı düzeltmek hem de çarkları döndürecek para girişlerini sağlamak için. Hukukun olmadığı yere ne sıcak ne de soğuk para gelir. Buradan açıkça uyarıyoruz; bu yanlıştan bir an evvel dönün" dedi.

Cumartesi Anneleri davasında reddi hakim talebi reddedildi

Cumartesi Anneleri'nin 700'üncü buluşmasında, yasağa rağmen toplandıkları gerekçesiyle 46 kişinin 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet' suçundan 3'er yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, avukat reddi hakim talebinde bulundu. Reddi hakim talebinin reddedilmesi üzerine, avukatlar duruşma salonunu terk etti.

..::PİYASALARDA SON DURUM::..

Yurt içinde sanayi üretimi, perakende satışlar ve ciro endeksleri takip edilirken, yurt dışında ABD enflasyon verisi beklenecek. Hazine ihaleleri de günün yakından izlenecek gündem maddelerinden olacak. Öte yandan bugün itibarıyla ABD'de bilanço dönemi de başlıyor.

Döviz: Yaklaşık 2 haftadır süren yatay hareket eden döviz kurlarında geçen cuma başlayan aşağı yönlü hareket sınırlı da olsa dün de devam etti. Dolar/TL'de 8,65-8,75 bandı aşağı yönlü kırılırken kur bu sabah saatlerinde de 8,62'lerden el değiştiriyor. Euro/TL'de de kur 10,25'lerin altına geldi. 

Piyasalar: Asya borsaları, yatırımcılar ikinci çeyrek finansal sonuçları ve ABD TÜFE verisi gibi bazı başlıca ekonomik verileri beklerken ABD borsalarındaki rekor artışı takiben ilk işlemlerle yükseldi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi ABD borsalarındaki yükselişin ardından yüzde 0,5 arttı. Endeks, ay başından beri bakıldığında ise yüzde 3,1 ekside. Avustralya borsası yüzde 0,5 artarken, Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0,8 yükseldi.

Altın ve petrol: Petrol fiyatları ABD ham petrol stoklarının daha da gerileyeceği beklentileri ve talebi ancak karşılayan petrol arzının fiyatları desteklemesiyle dünkü kayıplarının bir kısmını telafi etti. Ancak koronavirüs vakalarının arttığına dair endişeler kazanımlarını sınırladı. Brent petrolün varil fiyatı dün yüzde 0,5 geriledikten sonra yüzde 0,3 artışla 75,35 dolara yükseldi. Altın fiyatları, ABD TÜFE verisi öncesinde altına olan yönelimin artmasıyla hafif yükseldi ve 1.808 dolarda seyretti.

GÜNÜN EKONOMİ AJANDASI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), sanayi üretimi, perakende satışlar ve ciro endekslerini açıklayacak. Sanayi üretimi Nisan ayında baz etkisiyle yıllık yüzde 66,0 artmıştı (10.00). Ekonomistler, mayıs ayı takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yıllık medyan tahmini yüzde 38,8, arındırılmamış sanayi üretimi medyan tahmini ise yüzde 38,4 artmasını bekliyor.

TCMB aynı saatte özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu rakamlarını yayımlayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 10 yıl (3.605 Gün) vadeli TÜFE'ye endeksli tahvili yeniden ihraç ederken, 2 yıl (728 Gün) vadeli kira sertifikası doğrudan satışı gerçekleştirecek.

Almanya ve Fransa'dan final tüketici fiyatları gelecek (09.00 ve 09.45).

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) aylık petrol raporunu yayımlayacak (11.00).

ABD'de günün en önemli verisi tüketici fiyatları olacak. Ülkede Mayıs ayında enflasyon aylık yüzde 0,6, yıllık yüzde 5,0 arttı. Piyasalarda beklenti aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 4,9 artış olacağı yönünde.

ABD'nin değer beklenen verileri NFIB Küçük İşletmeler Güven Endeksi (13.00), bütçe dengesi (21.00) ve API petrol stokları (23.30) olacak.Japonya'da 20 yıllık, Almanya'da 2 yıllık ve ABD'de 3 yıllık tahvil ihaleleri gerçekleştirilecek.

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Finansal İstikrar Raporu yayınlanacak.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic (19.00, 21.30), Boston Fed Başkanı Eric Rosengren (21.50) günün konuşma yapacak yetkilileri olacak.

ABD'de ikinci çeyreğe ilişkin bilanço dönemi başlıyor. İlk raporlar bugün JPMorgan, Goldman Sacs ve Pepsico'dan gelecek.

TCMB enflasyon ile faiz arasında sıkıştı

Gelişmekte olan ülke merkez bankaları kendilerini küresel finansal koşullarda sıkılaşmaya hazırlarken, TCMB faizde indirim baskısı ile enflasyon arasında sıkışmış durumda.

Hazine'de 4,06 milyar TL'lik borçlanma gerçekleşti

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın iki yıl vadeli tahvil ihalesi öncesi yapılan satışla birlikte toplamda 4,06 milyar TL'lik borçlanma gerçekleştiği açıklandı.

4 yılda çalışma çağındaki nüfus 3,8 milyon arttı, istihdam 234 bin azaldı

TÜİK verilerine göre, son dört yılda 15 yaş üstü nüfus 3,8 milyon kişi artarken, istihdam sayısı, yani kayıtlı ya da kayıt dışı bir işi olanların sayısı 234 bin azaldı.

Uçan araba derken 2. el alamaz hale getirdiler

Türkiye’de ortalama maaşla çalışan bir vatandaşın bir ev hatta bir otomobil bile alması hayal oldu. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Uçan araba yapacağız dediler, vatandaşı ikinci el araba alamaz hale getirdiler” dedi.

Traktöre fren ama makam aracına gaz

Aldıkları kredileri ödeyemeyen çiftçilerin tarlasını, traktörünü ve beyaz eşyalarını haczeden Ziraat Bankası, yöneticileri için ise hiçbir masraftan kaçınmıyor. Yöneticiler için tahsis edilen 2 bin 438 aracın yıllık kira bedeli ise 70.5 milyon liraya ulaşıyor.

Bakan Dönmez’den elektrik ve doğalgaz zammı açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara ilişkin, “Doğalgazda ise petrol fiyatlarındaki oynamalar çünkü doğalgaz piyasasında formüllerin içerisinde ağırlıklı petrol ürünleri var. Bunun anlamı petrol fiyatları bugün değiştiğinde altı ay sonra doğalgaz fiyatlarını da değiştiriyor demektir. Bizim doğalgazı zorunlu olarak yapmış olduğumuz bu fiyat artışları ithal ettiğimiz yurtdışı piyasalardaki artışından kaynaklanıyor” dedi.

Torba yasada Rekabet Kurumu maddesi: Transfer yasağı geliyor

Mecliste bu hafta görüşülecek torba yasa düzenlemesinde Rekabet Kurumu personeline getirilmesi planlanan 'soruşturma yürütülen sektörde çalışma yasağı' dikkat çekti. Rekabet Kurumu önceki aylarda özel sektöre tartışmalı transferle gündeme gelmişti. Rekabet Kurumu çalışanlarının soruşturma ya da inceleme yaptığı alanlarda faaliyet gösteren şirketlere transfer yasağı da teklifte yer alan düzenlemeler arasında.

Bakan Yanık, sosyal yardım ödeme miktarlarını açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, temmuz ayı memur maaşlarında yapılan düzenleme doğrultusunda yeni sosyal yardım ödeme miktarlarını açıkladı. Buna göre, yaşlı aylıkları 828 TL'ye yükseldi.
Bakan Yanık, 2021 yılı temmuz-aralık dönemi için evde bakım yardımının aylık 1657 TL’den 1797 TL’ye çıkarıldığını kaydetti.

IMF kalıcı uzaktan çalışmaya geçiyor

Uluslararası Para Fonu (IMF), personelinin bir kısmını uzaktan çalıştırarak kimi ofislerinin bulunduğu bazı gayrimenkulleri elden çıkarmayı tartışıyor.

45 yaşında emeklilik, Suudi Arabistan’da da hayal olacak

Yeni emeklilik düzenlemesi üzerinde çalışan Suudi Arabistan, 20 yıl çalışanın emekli olabildiği emeklilik sistemini rafa kaldırıyor.

İsrail Cumhurbaşkanı ile görüşen Erdoğan’dan Filistin açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye-İsrail ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı. Görüşmeyle ilgili Twitter'dan paylaşım yapan Erdoğan, "Filistin-İsrail ihtilafında olumlu adımlar atılmasının, ilişkilerimizin müspet mecrada seyretmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Atina, Akdeniz’de yeni tahrik peşinde

Türkiye’nin Akdeniz’de kendi karasuları içinde arama başlatmaya hazırlanması bile Atina’yı rahatsız etti. Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail, Akdeniz’de arama yapmak için Nautical Geo isimli gemiyi kiraladı.

KKTC’den BM’nin taslak raporuna tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı'ndan Birleşmiş Milletlerin (BM) “İyi Niyet Misyonu ve Barış Gücü” rapor taslağına tepki geldi. Açıklamada düzeltilmesi gereken maddi hatalar ve değerlendirmeler olduğuna dikkat çekildi.

Irak’ta pandemi hastanesinde yangın! ölü sayısı 45’e çıktı

Irak’ın güneyindeki Nasıriye vilayetinde corona virüsü hastalarının kaldığı hastanede çıkan yangında 30 kişi hayatını kaybetti.

ABD başkonsolosundan peşmerge kıyafetli veda

Erbil’deki görevini devreden ABD’li diplomat Rob Waller, peşmerge kıyafeti ile çekilmiş fotoğrafıyla bir veda mesajı yayınladı. Waller, “Kürtler iki dosta bel bağlayabilir, biri dağlar diğeri de ABD” dedi.

Darbecilerin suç ağı açığa çıkıyor

Bolivya’da 2019 darbesine karşı protestolara gerçek mermilerle saldıran darbecilere o dönem silah yollayan bir diğer ülkenin Arjantin olduğu açıklandı. Arjantin Devlet Başkanı Fernandez, Bolivya halkından özür diledi.

Küba’da protestolar sürüyor: Her şeyin sorumlusu ABD

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla, ülkede patlak veren protestoların ABD’ye paralı asker olarak hizmet edenler tarafından organize edildiğini ve bu kişilerin ambargoya destek verdiğini öne sürdü.

ABD’li General Miller, Afganistan’daki komutanlık görevinden istifa etti

ABD’nin Afganistan’daki askeri birliklerinin başındaki General Austin Miller, başkent Kabil’de düzenlenen törenle komutanlık görevinden istifa etti.

Seçimi kazandı! Tek başına hükümeti kuracak

Moldova’da yapılan erken genel seçimleri, oyların yüzde 52,7’sini alan Batı yanlısı Moldova Cumhurbaşkanı Maya Sandu'nun Eylem ve Dayanışma Partisi (PAS) partisi kazandı.

Haiti Devlet Başkanı Moise’ye suikastte önemli gelişme

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'ye düzenlenen suikastte kilit role sahip olduğu iddia edilen Haiti doğumlu ABD’de doktorluk yapan Christian Emmanuel Sanon gözaltına alındı.

Ülkede ortalık karıştı! Ordu sokağa indi, ölüler var…

Güney Afrika’da eski Cumhurbaşkanı Jacob Zuma’nın tutuklanmasının ardından patlak veren protestolarda şu ana kadar 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Polis güçlerinin yetersiz kalmasının ardından ordu güçleri yağma ve protestoları bastırmak için sokağa indi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.