1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar (8 Temmuz 2021)

Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar (8 Temmuz 2021)

Türkiye ve dünya gündemine bu haberler damga vurdu. İşte Türkiye ve dünyanın son 24 saatinden en çarpıcı başlıklar...

A+A-

6 Temmuz sabah saatlerinden itibaren yaşanan teknik aksaklık nedeniyle dijital kanallarında erişim sorunları yaşayan Akbank, yaklaşık 2 günün ardından tüm servislerin normale döndüğünü açıkladı. Akbank'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada "Kanallarımızı titizlikle yakından izlemeye devam ediyoruz. Mağduriyet yaşayan müşterilerimizden ve paydaşlarımızdan bir kez daha özür dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin Haziran ayı toplantı tutanakları, FED üyelerinin varlık alımlarında bir azaltımın değerlendirilmeye başlanması için ortaya konan FED'in hedeflerine doğru önemli ilerleme şartının henüz yerine gelmediğini ortaya koydu.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin 15-16 Haziran toplantı tutanaklarını değerlendiren Goldman Sachs, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya başlamasının çok uzakta olmadığını gösterdiğini savundu.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, FED'in aylık 120 milyar dolarlık tahvil alım programını azaltmaya başlamanın zamanının yaklaştığını söyledi. Ancak Bostic, varlık alımı azaltımının ne zaman gerçekleşeceği konusunda tarih vermedi.

Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura, Japon hükümetinin yeni koronavirüs dalgasının önüne geçmek için Tokyo bölgesinde olağanüstü hal ilan etmeye hazırlandığını söyledi.

Dünyanın önde gelen endeks yayıncılarından FTSE Russell, Amerikalıların Çin ordusu ile bağlantılı şirketlere yatırım
yapmalarını yasaklayan kararnamede yapılan güncelleme sonrasında 20 kadar Çin şirketini daha endekslerinden çıkaracağını açıkladı.

Beyaz Saray'dan bir yetkili, Biden yönetiminin uluslararası seyahat sınırlamalarını, ABD iş dünyasından ve Kongre üyelerinin artan baskılarına rağmen, yakın zamanda kaldırmayacağını söyledi.

GÜNCEL KORONA VERİLERİ: 52 CAN KAYBI, 5.160 YENİ VAKA

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 7 Temmuz Çarşamba gününün corona tablosuna göre son 24 saatte 52 kişi hayatını kaybetti. Günlük vaka sayısında ise düne göre düşüş yaşandı. Yeni tabloyu sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Koca, halka çağrıda bulundu.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID-19 tablosunu açıkladı. 7 Temmuz verilerine göre;

Son 24 saatte, 5 bin 160 yeni vaka tespit edilirken 52 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan 4 bin 636 kişi de sağlığına kavuştu.

Son 3 günlük test sayıları ise şöyle:

►5 Temmuz: 219 bin 737 
►6 Temmuz: 226 bin 651
►7 Temmuz:  225 bin 253 

Corona virüsü yasaklarının kalkmasına DSÖ’den sert uyarı: Epidemiyolojik salaklık

Birleşmiş Milletler bünyesindeki Dünya Sağlık Örgütü'nün üst düzey yöneticilerinden Mike Ryan, vaka sayısı azalmaya başlayan ülkelerin açılması ile ilgili çok sert ve net bir mesaj verdi. Ryan, "Bütün kazanımları yitireceğiz" ifadesini kullandı.

İmamoğlu talimat verdi: İBB tarihi yapıyı İstanbul’a kazandıracak

Uzun süre ilgisiz ve bakımsız kalan İstanbul Karaköy'deki Sen Piyer Han'ı için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimat verdiği ve tarihi yapının İstanbul'a kazandırılması için iş birliği çalışmalarının başladığı duyuruldu.

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal görevden alındı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal görevden alındı. Gülal'ın yerine Fatin Rüştü Karakaş atanırken, atamaya ilişkin karar Resmi Gazetede yayımlandı.

Tütün üreticilerini koruma önergesi reddedildi, Meclis’te gerginlik!

1 Temmuz’da yürürlüğe giren tütün satışına yetki belgesi zorunluluğuna karşılık üreticiler protestolarını sürdürürken, CHP'nin sunduğu tütün üreticilerinin sorunları hakkında araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin konu hakkında AKP'lilere sert çıktığı ve kürsüyü terk etmek istemediği konuşmasının ardından verilen arada CHP ve AKP'li milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

Ankara’nın girişinde direnen maden işçileri: Sorumlusu sizlersiniz

15 yıldır alacakları tazminatları için mücadele eden ve eylem yapacakları gerekçesiyle Ankara girişinde 3 gündür bekletilen Somalı tazminat mağduru madenciler, sorunu çözümü noktasında AKP Grup başkanvekili Mustafa Elitaş’ın elinde olan torba yasanın meclise sunulmamasına tepki gösterdi.

Saros siyaha boyandı

Edirne'de Saros Körfezi'ne yapılmakta olan FSRU Limanı'nın 1. ÇED olumlu raporu kararı Edirne İdare Mahkemesi'nce iptal edilmesine rağmen liman inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Saros Gönüllüleri, FSRU liman inşaat alanından sondaj sırasında Körfeze dökülen simsiyah suyu görüntüledi. Sosyal medyadan paylaşılan görüntüler büyük tepki çekti.

Menemen Belediyesi davasında 10 sanığa tahliye

Rüşvet ve irtikap suçlamasıyla tutuklanan eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un da aralarında bulunduğu 10 tutuklu sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Erk Acarer evinin içinde saldırıya uğradı

Gazeteci Erk Acarer, sosyal medya hesabından evinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradığını açıkladı.

Erdoğan: Suçlu vatandaş değildir

TOKİ töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, 1970'lerin başında İstanbul ve İzmir'in nüfusunun yarısının, Ankara nüfusunun ise yüzde 60'tan fazlasının gecekondularda yaşayan insanlardan oluştuğunu belirterek, "Tabii burada suçlu olan başını sokacak ev derdine düşen vatandaşımız değildir. Suçlu gelişmeleri öngörerek gerekli ve yeterli imar düzenlemelerini yapmayan, devrin yöneticileridir" dedi.

Karamollaoğlu: Zam yağmuru artık dolu ve fırtınaya çevrilmiş durumda

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, üst üste gelen zamları eleştirdi. Karamollaoğlu, "Daha şimdiden Temmuz ayında, Haziran'ı mumla arar hale geldik. 30 Haziran'ı, 1 Temmuz'a bağlayan gece ardı ardına zam haberleri geldi. Bir gecede elektrik yüzde 15, doğalgaz yüzde 12, LPG yüzde 15, öğrenci harcı yüzde 10 zamlandı. Pandemide normalleşmenin başladığı ilk günden beri adeta bir ‘Anormal Ekonomik Pandemi’ ile karşı karşıya kaldı insanımız... Dolu gibi zam yağıyor. Zam yağmuru artık dolu ve fırtınaya çevrilmiş durumdadır" dedi.

Bursa’da hak arayan 100 işçi işten atıldı

Bursa'da Nilüfer Organize Sanayi'de Destek Otomotiv Yan Sanayi A.Ş firmasında çalışan 100 işçi işten çıkartıldı. İşçilerin mobbinge karşılık hak arayışında oldukları ve sendikaya üye oldukları öğrenildi. Fabrikada 13 yıldır çalıştığını ifade eden Can Örs (35), "Fabrika içinde telefonlarımızı dahi topluyorlardı. Çalıştığımız her alanda kameralı takip sistemi kuruldu. Baskı vardı. Sendikaya üye olunca da işten çıkartıldık" dedi.

Kömürlü termik santralleri çevreyi ve havayı kirletmeye devam ediyor

Gerekli çevre yatırımlarını tamamlamadıkları için 2020 yılı başında kapatılan, 6 ay sonra tekrar faaliyetlerine başlayan kömürlü termik santrallerin geçen süreye rağmen yatırımlarını tamamlamadıkları, havayı kirlettikleri halde çalışmalarını sürdürmelerine itiraz edilen 107 bin 139 imzalı dilekçe siyasiler ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine teslim edildi.  

Hayvanları Koruma Kanunu teklifi komisyonda kabul edildi

Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildi.

Soylu’ya emekli vatandaştan çarpıcı sözler

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Sinop'ta karşılaşan ambar memuru emeklisi vatandaş, "İçişleri Bakanı ‘en kötü adam benim’ diyor. Kötüysen git kardeşim, git. Ne işin var senin orada?” diye tepkisini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken iktidar mesajı

Teksin Mersin projesinin lansmanında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Yeni bir siyaset anlayışını, olgun bir siyaset anlayışını, halka hesap veren bir siyaset anlayışını Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Yerel yönetimlerden başladık ve biz bunu büyüteceğiz. Hesap verilmeyen ortamda hesap vermeye hazırız ve talibiz" dedi.

CHP’den Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili açıklama

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun "Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu" ifadesiyle ilgili "Genel Başkanımızın cumhurbaşkanı adaylığına ya da bir başka adaya Millet İttifakı birlikte ortak olarak karar verecektir. Sayın Kuşoğlu’nun parti yöneticisi sıfatıyla Genel Başkanımızı cumhurbaşkanı olarak görmek istemesi ve ilan etmesi gayet doğaldır" değerlendirmesinde bulundu.

AKP’den ‘çocuk asker’ açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'nin İnsan Ticareti Raporu'nda Türkiye'nin suçlanmasını asla kabul etmeyeceklerini belirterek, Türkiye hiçbir şekilde 'çocuk asker' denilen, 'çocuk terörist' denilen bir unsur kullanmamıştır. Açık ve net bir şekilde iddia ediyorum ki; Türkiye bu konuda sicili en temiz devlettir" dedi.

Okul değil ticarethane

YÖK’ün raporu vakıf üniversitelerinin ticarethane gibi işlediğini gösterdi. Birçok üniversite projeye ayırdığının kat kat fazlasını reklama harcadı.

Çift maaş almayan AKP’li aranıyor

Aralarında AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç’ın da yer aldığı yönetim kurulu üyelerine belediyenin iştirakı olan bir elektrik şirketinden yıllık 550 bin TL’nin üzerinde ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

MEB’in 4-6 yaş Kuran kurslarından haberi yok

Milli Eğitim Bakanlığı’nın elinde, 4-6 yaş Kuran kurslarına ilişkin veri olmadığı açığa çıktı. Kursların mevcudu sorusuna, “Elimizde veri bulunmamaktadır” yanıtı verildi.

KİT’ler borç batağında: Önce batır sonra sat

KİT’ler ve özelleştirme programındaki kuruluşların borçları üç ayda 8 milyar TL daha arttı. 132,5 milyar TL’ye ulaşan borçların en büyük bölümü 39 milyar TL ile bankalara. KİT’ler faiz giderlerine bile dayanamıyor.

Çakma ödülün bedeli 283 bin TL

Çakma UNESCO ödülü alan AKP’li Osmangazi Belediye Başkanı Dündar ile yardımcılarının, 75 bin TL’lik bir harcaması daha ortaya çıktı. Çakma ödül için belediye kasasından harcanan para ise 283 bin TL’yi buldu.

Tosuncuk Mehmet Aydın: '64 milyonu duyunca teslim oldum'

Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın, ‘64 milyon liralık mağduriyet’ tespitini öğrenince ‘200 milyonum var, borçlarımı öderim’ hesabı yapıp teslim olmuş. Ancak Aydın’ın ödemesi gereken 64 milyon lira ise iddianamede ‘mağdur’ olarak yer alan 3 bin 762 kişi için. Henüz şikayetçi olmamış binlerce mağdur var.

AKP, gençliği strese sokuyor

AKP iktidarı genç ve orta kuşakları umutsuzluğa sürükledi. Deloitte’nin araştırmasına göre Türkiye’de Y kuşağının yüzde 51’i, Z kuşağının ise yüzde 65’i finansal durum ve iş olanakları nedeniyle stres altında.

Diyanet, Atatürk'e lanet okuyan imama ilişkin yapılan başvuruları görmezden geldi

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ayasofya'da Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okuyan imam Mustafa Demirkan için bilgi edinme hakkı kapsamındaki başvuruları yanıtsız bıraktı. 

Prof. Dr. Naci Görür'den uçan araba tepkisi: Dayanamayıp yazıyorum

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, “Türkiye uçan arabada da liderliğe oynayacak” açıklamalarına tepki gösterdi. Görür, “Dayanamayıp yazıyorum. AR-GE ve okuma alışkanlığı olmayan bir ülkede bu iş nasıl olacak?” diye sordu.

Belediyeye rağmen ‘tehlikeli’ açılış

CHP’li Esenyurt Belediyesi’nin Haramidere’nin dibine inşa edilen ve kullanılmasının ‘tehlikeli’ olduğunu belirttiği iki bina, eski AKP’li belediye başkanları ile Kaymakam Karagül’ün katıldığı etkinlikle açıldı.

Saray’dan utanç tablosunun itirafı

Şiddetin Araştırılması Komisyonu’nda konuşan Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanı, “Çocuk yaşta ve erken evliliklerde durumun iyi olmadığını görüyoruz. Meksika ve Kolombiya’dan sonra en yüksek oran bizde” dedi.

AKP'li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un makam arabası hacizden kaçırıldı!

Ankara'da AKP'li Keçiören Belediyesi, 94 milyon liralık borcu nedeniyle icralık oldu. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un makam aracının, icraya gelen memurların üzerine sürülerek kaçırıldığı ifade edildi.

CHP'de toplu istifa: Yönetim düştü, kayyum atandı!

CHP’de Tuzla, Ümraniye ve Sultanbeyli ilçelerinde yaşanan istifa krizleri Maltepe İlçe Başkanlığına yansıdı. CHP Maltepe İlçe Başkanı Ali Cengiz Erol, 9 yöneticinin istifa etmesinin ardından yönetimin düştüğünü söyleyerek “İhanete uğradım” dedi.

Çorlu tren katliamının 3.yılında evladını kaybedenler yargılanıyor!

Çorlu Tren Katliamı üç yıl önce bugün yaşandı. Çorlu yakınlarında, rayların altındaki toprak menfezin kayması sonucu beş vagon devrilmiş, 340 kişi yaralanmış 25 kişi de hayatını kaybetmişti. İhmaller zinciri sonucu gerçekleşen katliamda asıl sorumlular yargılanmazken, yakınlarını kaybeden aileler yargılanmaya başladı!

TEDAŞ, muhtarları tahsilatçı yaptı

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) özelleştirme tarihinde alacaklarını tahsil edemediği vatandaşların listesini gönderdiği muhtarlardan alacaklarını tahsil etmeleri için bildirimde bulunmalarını istedi.

Knight Frank konut fiyat artışında ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı: Ankara ve İzmir de listede

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank, 2021'in ilk çeyreğinde konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği şehirleri açıkladı. Yüzde 30.1'lik artışla Yeni Zelanda'nın Wellington şehri ilk sırayı alırken, Ankara ve İzmir de yüzde 10'dan fazla artışla dikkat çekti.

"Tosuncuk" lakaplı Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın tutuklandı!

Mehmet Aydın, sabah saat 07.30 sıralarında Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilmişti. Yaklaşık 4 saat süren savcılık sorgunun ardından Aydın, tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edilmişti. Mehmet Aydın'ın, cezaevindeki işlemlerinin ardından tek kişilik karantina koğuşuna konulduğu öğrenildi.

Güne başlarken ekonomi ve piyasaların gündemi 

Yurt içinde haftalık rutin para banka istatistikleri dışında önemli bir verinin öne çıkmadığı yeni günde, yurt dışında ise Almanya ticaret ve ABD işsizlik başvuruları takip edilecek. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) stratejik gözden geçirme sonuçların da gündemde yer alıyor.

Döviz kurları ay başından bu yana devam en sakin seyrini koruyor. Dolar/TL, 8,70'in hemen altında değerlenirken euro/TL ise 10,26-10,27 seviyelerinde yatay.

Küresel piyasalar: Asya borsaları, Hong Kong'da teknoloji hisselerinde satıcılı seyrin sürmesi ve artan vakaların yatırımcıları risk iştahından kaçınmaya itmesiyle altı haftanın en düşük seviyesini gördü. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Mayıs sonundan beri en düşük seviyesini görerek yüzde 1 geriledi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0,6 düşerken, S&P 500 endeksi vadeli kontratları yüzde 0,3 geriledi.

GÜNÜN EKONOMİ AJANDASI

Ticaret Bakanlığı, Dış Ticaret Beklenti Anketi sonuçlarını açıklayacak (10.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iç borçlanmanın vadesi, maliyeti ve çevirme oranlarını yayımlayacak (17.30).

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Avrupa piyasaları açıldığında Almanya'da dış ticaret ve cari denge (09.00) verisi ilk olarak ekranlara düşecek.

Avrupa Merkez Bankası(ECB), 18 aydır devam ettirdiği stratejik gözden geçirme konusunda 25 üyenin toplantılardan çıkan sonuçlarını açıklayacak.

ABD'de işsizlik başvuruları (15.00), doğal gaz stokları (17.30), DoE petrol stokları (18.00), tüketici kredileri (22.00) verileri izlenecek.

Sri Lanka, Malezya, Sırbistan ve Polonya merkez bankaları tarafından faiz kararları açıklanacak. 

Emekli ve memur zamları cebe girmeden eridi

Son zamlarla bir ailenin elektrik faturasının 38, doğalgaz faturasının 102 lira artacağını belirten CHP’li Ahmet Akın, “Emekli ve memur zamları cebe girmeden eridi” dedi.

601 Milyon liralık ev umudu ne olacak?

Tasarruf finansman sektöründe tasfiye edilen 21 şirkette 44 bin 500 hesap bulunuyor. Bu kişilerin bugüne kadar ödedikleri 601 milyon TL’nin akıbeti ise belirsizliğini koruyor. 

Enflasyon kalıcı hale gelirse yıkıcı olur

Türkiye’nin enflasyon döngüsünden daha önce de geçtiğini belirten Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, “Eğer kalıcı hale gelirse bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için yıkıcı olur” dedi.

Petrol müjdesi için ekinler yok edildi

Yaşanan ağır kuraklık nedeniyle pek çok tarım ürününde büyük kayıplar yaşanırken, elde kalan ekili arazilere ise araçlarla girilerek zarar veriliyor. Türkiye’de kuraklığın etkilemediği nadir bölgelerden birisi olan Trakya’da, 10 gün sonra buğday, arpa ve ayçiçeği hasadı başlayacak ancak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) araçları hasadı beklemeden tarlalara girdi.

Avrupa Birliği’nden yıllık 10 milyon euro karbon vergisi hedefi

Avrupa Birliği, Karbon Sınırı Düzenleme mekanizması aracılığıyla yıllık 10 milyar euroya yakın gelir elde etmeyi planlıyor.

Bin devin katma değerinin yarıdan fazlası 5 sektörden

Türkiye'nin en büyük 1000 sanayi kuruluşunun bir yılda yarattığı brüt katma değer 373,4 milyar TL oldu. Sigara, akaryakıt, motorlu kara taşıtları, gıda ve ana metal sanayi imalatında yer alan 388 kuruluşun yarattığı toplam brüt katma değer 200,5 milyar TL olarak hesaplandı. 

Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısında hızlı düşüş 

Borsa İstanbul'da nisanda zirveye ulaşan yatırımcı sayısı, son iki ayda 228 bin azaldı. Gidenlerin 155 binini 35 yaş altı yatırımcılar oluşturdu. 

Yaptırımlarla sarsılan kripto para borsası Binance’a darbe üstüne darbe

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, faaliyet gösterdiği ülkelerin düzenleyici kurumları tarafından maruz bırakıldığı yaptırımların yanında bankaların ve ödeme sistemlerinin engellemeleri ile de karşılaşmaya başladı.

Haziranda en çok dolar kazandırdı

En yüksek aylık reel getiri, tüketici fiyat endeksi ile indirgendiğinde yüzde 0,95 oranında dolarda gerçekleşti.

Tesla Çin’den sansür istedi

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Çin'de yaşadığı sorunlar devam ediyor. Son olarak şirket, olumsuz kullanıcı yorumlarının sosyal medyada sansürlenmesini talep etti.

Merkez 5 ay sonra ilk kez Botaş’a döviz sattı

Naci Ağbal döneminde sıfırlanan Merkez Bankası'nın Botaş'a döviz satışları, beş aylık aranın ardından haziranda tekrar başladı.

Dubai'de Cebel Ali Limanı'nda büyük patlama

Dubai'de bulunan Cebel Ali Limanına yanaşmış petrol tankerinde büyük bir patlama meydana geldi. Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentindeki Cebel Ali Limanı'nda demirli bir geminin konteynırında meydana gelen patlama sonucu yangın çıktığı bildirildi. Sivil savunma ekipleri, patlamada ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.

AB’den Türkiye açıklaması: İlişki derinleştirilmeli

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Doğu Akdeniz'de gerilimi düşürmenin iyiye işaret olduğunu belirterek, Türkiye ile ilişkilerin derinleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Litvanya, Türkiye’den yardım istedi

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Belarus’tan Litvanya’ya gelen mülteciler konusunda Türkiye’den yardım istediğini açıkladı.

ABD’de alarm: Yeni vakaların yarıdan fazlası Delta varyantı

Corona virüsünün Delta varyantı, ABD’de baskın tür haline geldi. Son dönemde yeni vakaların çoğunluğunda Delta varyantı tespit edildi.

Üç denizde sular ısınıyor

Diplomasi çevreleri sakin bir yaz dönemi istese de Türkiye’nin çevresindeki üç denizde de son günlerde tansiyon artıyor. Özellikle Karadeniz tam bir kaynar kazan halini alırken, Akdeniz ve Ege’de de ipler geriliyor. 

Netanyahu’dan dikkat çeken hareket

İsrail'de Cumhurbaşkanlığı görevini Isaac Herzog’a devreden Reuven Rivlin, İsrail Parlamentosunda (Knesset) yapılan törende yaptığı konuşmanın ardından eski İsrail Başbakanı ve yeni muhalefet lideri Binyamin Netanyahu tarafından alkışlanmadı. 

Fransa’da aşı olmayanların listesi Sağlık Bakanlığı ile paylaşılacak

Fransa’da aile hekimleri, Covid-19 aşısı yaptırmayan kişilerin listesini Sağlık Bakanlığı ile paylaşacak. 

Bakan Akar’dan ABD’li mevkidaşıyla Afganistan görüşmesi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. "Afganistan’daki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanının güvenli bir şekilde işletilmesine yönelik iki ülke teknik heyetleri arasında yapılan toplantılarda gelinen son durumun" ele alındığı belirtilen görüşmenin olumlu ve yapıcı geçtiği açıklandı. 

Mısır askerini Yunanistan’da eğitecek

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bugün düzenlenen törende Mısır ve Yunanistan ile askeri eğitim iş birliği protokolü imzalandı. Protokole göre Mısır askeri personelinin Yunanistan askeri eğitim kurumlarında eğitileceği belirtildi.

Trump, Facebook, Twitter ve Google’a dava açtı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ocak’taki kanlı Kongre baskını sonrası sosyal medya hesaplarının askıya alınması nedeni ile sosyal medya devleri Facebook, Twitter ve Google ve söz konusu şirketlerin CEO’larına dava açtığını duyurdu.

Suikast sonrası Haiti’de sıkıyönetim ilan edildi

Haiti Başbakanı Claude Joseph, Devlet Başkanı Jovenel Moise’nin uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ülkede sıkıyönetim ilan edildiğini duyurdu.

Kosova Meclisi, Srebrenitsa’yı kınayan karar tasarısını kabul etti

Kosova Meclisi, Srebrenitsa’daki Sırp soykırımını kınayan karar tasarısını 89 oy ile kabul etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.