1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar (6 Temmuz 2021)

Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar (6 Temmuz 2021)

Türkiye ve dünya yeni güne bu haberlerle uyandı. İşte son 24 saate damga vuran başlıklar...

A+A-

Güncel corona tablosunu duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından “Aşı programının lideri Muğla ilimiz. Tüm illerimiz maviye dönene kadar gayret edeceğiz. Salgın gündemimizden çıkıyor. İlk vaka görüldüğünde tüm ülke endişeye kapıldı. Şu an, bulaşıcı hastalıktan kişisel olarak korunmak ve toplumsal bağışıklığı sağlamak için 36 Milyon kişi aşısının en az 1 dozunu yaptırmış durumda" dedi.

Avustralya Merkez Bankası (RBA) bugünkü toplantısında gösterge faiz oranlarını beklendiği üzere değiştirmedi. Bankanın kararı ile ülkede gösterge faiz oranı yüzde 0,1 olarak kaldı. Karar sonrasında yapılan açıklamada ülkede hızlanan ekonomik toparlanma ile varlık alımlarının Eylül alından itibaren azaltılacağının altı çizildi.

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, OPEC + Bakanlar Komitesi'nin dünkü toplantısının yapılan ön görüşmelerde bir uzlaşma zemini sağlanamaması nedeniyle iptal edildiğini ve yeni toplantı için bir tarih belirlenmediğini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Biden yönetiminin kesilen OPEC + görüşmelerinde bir uzlaşmaya varılması için bastırdığını söyledi.

Almanya, COVID -19 salgını ile mücadele kapsamında Portekiz, İngiltere, Kuzey İrlanda, Rusya, Hindistan ve Nepal’e uyguladığı seyahat kısıtlamalarını 7 Temmuz’dan itibaren kaldırıyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, COVID -19’a karşı önlem olarak kullanılan yüz maskelerinin artık bir zorunluluk olmayacağını ifade etti.

İşte gündeme damga vuran en çarpıcı başlıklar...

GÜNCEL KORONA VERİLERİ: 35 CAN KAYBI, 4678 YENİ VAKA

Son 3 günlük test sayıları ise şöyle:

►   3 Temmuz:  218 bin 924 
►   4 Temmuz:  216 bin 252 
►   5 Temmuz:  219 bin 737 

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID-19 tablosunu açıkladı. 5 Temmuz Pazartesi gününün verilerine göre;
Dün 4 bin 678 yeni vaka tespit edilirken 35 kişi de hayatını kaybetti. Öte yandan, son 24 saatte 4 bin 735 kişi sağlığına kavuştu.

“Kanal İstanbul’da müteahhit kazanıyor, yer kapatmışlar kazanıyor”

Malatya’da esnaf ziyaretleri gerçekleştiren İYİ Parti lideri Meral Akşener, iktidarın ısrarcı olduğu Kanal İstanbul’a ilişkin fikrinin sorulması üzerine, “İnşaat yapıldığı dönemde geçici istihdam sağlıyor, kalıcı sağlamıyor. Üretime cevaz veriyor mu, üretim oluyor mu? Hayır. Peki vatandaşın refahına katkıda bulunacak mı? Hayır. Dolayısıyla oraya yatırılan para ile kim kazanıyor diye baktığımızda orada müteahhitler kazanıyor, yer kapatmış insanlar kazanıyor” yanıtını verdi.

Akşener: Mutlaka hesap sorulacak

Urumçi Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla mesaj paylaşan İYİ Parti lideri Akşener, "Kirli eller, Türk yurdu Doğu Türkistan'ın yakasından düşecek ve mutlaka zalimlerden hesap sorulacak” ifadelerine yer verdi.

“Hem ‘din, iman, Allah’ diyeceksin hem de 7-8 maaş alacaksın”

Malatya’da esnaf ziyaretleri gerçekleştiren İYİ Parti lideri Meral Akşener, ‘yetkisiz tütün ticareti yasağına' yönelik çok sayıda tepkiyle karşılaştı. Çocuklarının iş bulamamasından dert yanan emekli bir vatandaş ise, “7-8 maaş alıyorlar, onlara iş var, bize iş mi var? Hem ‘din, iman, Allah’ diyeceksin hem de 7-8 maaş alacaksın” sözleriyle çoklu maaş alan bürokrat ve siyasetçilere tepkisini dile getirdi.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Kanal İstanbul göndermesi: 94 yılındaki söylemlerine bakın

Kanal İstanbul'la ilgili açıklamada bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göndermede bulunarak, "İstanbul’un kuzeyine dokundurtmam, diyerek Belediye Başkanı olan Sayın Cumhurbaşkanımız, şimdi niye kuzeyi yok etme çabasında ben anlayabilmiş değilim. 94 Yılındaki söylemlerine bakın" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Halk olarak ayıp etmişiz, özür dileriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bugün mazotta 2 lira, benzinde 2,5 lira ÖTV almamız gerekirken mazotta 71 kuruş, benzinde 83 kuruş ÖTV alıyoruz" sözlerine yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Halk olarak ayıp etmişiz, özür dileriz! Bütün ÖTV’ler senin olsun Erdoğan, saraylarına oda eklersin" dedi.

Süleyman Soylu’dan milyonluk tazminat davası

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet Gazetesi hakkında kendisine yönelik kişilik haklarını hedef aldığını iddia ettiği yayımlar nedeniyle 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı’ndan MKEK açıklaması

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi (MKE AŞ) kurulmasını içeren kanun hakkında, "MKEK, bu çıkan yasayla güçlendirildi. MKEK'in güçlendirilmesi, Türkiye'nin güçlendirilmesi demek" dedi.

“31 Ağustos'ta öğretmenlerimiz, 6 Eylül'de öğrencilerimiz gelecek”

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Tereddütsüz eylülde okula başlamakla ilgili bir süreci yönetiyoruz" dedi: "31 Ağustos'ta öğretmenlerimiz gelecek, 6 Eylül'den itibaren öğrencilerimiz gelecek."

Hentbolcu Merve Akpınar: Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim

13 Yaşındaki hentbolcu Merve Akpınar: "Sen kızsın şort giyemezsin, erkeklerle oynayamazsın deyip dışladılar. Kendime söz verdim 'Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim' dedim."

Bakan Yanık’tan Elmalı davası açıklaması: Çizimler bu dosyaya ait değil

Türkiye'de büyük infial yaratan Elmalı davasıyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Elmalı davasıyla ilgili olduğu söylenen birtakım ses kayıtları, yazışmalar, çizimler bu dosyaya ait değil" dedi.

‘Yazlık Saray’ın dününü ve bugününü anlattı: Şatafatı vicdan sızlatıyor!

Muğla Okluk Koyu'nda 'Yazlık Saray' inşası için yıkılan, Turgut Özal'ın ikamet ettiği mütevazı yazlık konut evini geçmişte röportaj için ziyaret ettiğini anlatan SÖZCÜ yazarı Uğur Dündar, "Yazlık konut, şimdiki görüntüleri paylaşılan o görkemli tesisin yanında müştemilat falan kalabilir. Halkın durumuna bakıldığında böyle bir debdebe, böyle bir şatafat insanın vicdanını sızlatıyor" dedi.

"Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinin aşıyı ücretli yaptırdığını" iddia eden Erdoğan çark etti

"Avrupa'nın en gelişmiş ülkelerinin aşıyı ücretli yaptırdığı" iddiasını daha önce dile getiren AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün, "Aşı hizmetlerini diğer ülkeler gibi ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz" ifadelerini kullandı.

“Ali Baba’nın Çiftliği”ne çöktüler

Manisa’da çiftçilik yapan Ali Osman Güzel (38), Çay-Kur Bölge Müdürlüğü yöneticisi Hızır Baş ile Çalışma Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı’nın ‘Çiftliğine çöktükleri’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

MHP’li üye AKP’lilere patladı: Yeter artık bu bir zulümdür

Elazığ İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantısında Elazığ 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis heyeti üyeliği için yapılan seçimler Cumhur İttifakı ortaklarının arasını açtı. Elazığ İl Genel Meclisi temmuz ayı ayı meclis toplantısında Elazığ 2. Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Müteşebbis heyeti üyeliğine seçilecek isimlerin AKP’li üyelerden olmasına MHP Elazığ İl Genel Meclis Grup Başkanvekili Osman Dilek sert tepki gösterdi.
Dilek, "Bu ortaklık sizin işinize geldiği zaman istediğiniz şekilde bu ortaklığı götürüyorsunuz işinize geldiği zaman ‘Durun siz yoksunuz, sakıncalısınız, tehlikelisiniz' diyorsunuz." ifadeleriyle tepki gösterdi.

Enflasyon hız kesmiyor, iktidar halka umut vermiyor

Haziran ayı enflasyonda kırılmadık rekor bırakmadı. ÜFE’deki yıllık artış yüzde 42,89’la, tüketici enflasyonu ise yüzde 17,53’le AKP dönemi boyunca yaşanan haziran ayı rekoru olarak kayıtlara geçti. İktidar dağılıyor, Saray’dan çözüm yolu görünmüyor.

Ekonomik bunalım çözülmeyi hızlandırıyor

İktidarın geleceği ekonominin gidişatına bağlı. Ancak göstergeler ekonominin düzeleceğine ilişkin hiçbir umut vermiyor. İktidardaki çözülme, bu umutsuzlukla birlikte hızlanıyor. Fanatik AKP’li isimler bile ekonomik gidişatı gündemlerine taşımak zorunda kalıyor.

Kızılay’ın avukatı AKP yöneticisi

Kızılay, kendi avukatları dışında üç hukuk bürosuyla çalışıyor. Kızılay’ın çalıştığı ve binlerce lira kazanan hukuk bürosundan biri AKP İstanbul İl Yöneticisi Muammer Birdal’ın çıktı. Diğer hukuk bürolarının sahiplerinin de AKP’lilerle bağlantıları var.

Diyanet'in talepleri bitmek bilmiyor: Önce otobüsler şimdi de plajlar

Zonguldak'ta din görevlileri kent merkezindeki bir plajın haftada bir gün kendilerine ayrılmasını istedi. Akademisyen Parlak, "Diyanet AKP rejiminin öznesi oldu. Toplumda ise İslamlaştırma çabasına direnç var" diyor.

Baykal: Livaneli'nin gerçek dışı iddiaları beni üzdü

Yazar, yönetmen, müzisyen Zülfü Livaneli, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ilişkin olarak, “Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmez. Bunu çok sefer kendisi de söyledi. Basında çıktı” sözlerine yanıt geldi. Baykal’ın “Gerçekdışı iddiaları beni ciddi şekilde üzdü. Böyle bir haksızlığa muhatap olduğum için gerçekten çok üzülüyorum” dediği öğrenildi.

Cumhuriyet gazetesinden Soylu'ya yanıt: Haberlerin çetelesini tutacağınıza sorulara yanıt verin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açtığı 1 milyon liralık davaya ilişkin olarak Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’dan yanıt geldi.

Çiftlik Bank davasında gizlilik kararı

Çiftlik Bank davası sanığı 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki sorgu işlemleri sürerken, yürütülen soruşturma kapsamında gizlilik kararı alındığı kaydedildi.

Hamile Suriyeli kadınlara şartlı bayram izni

Gaziantep Valiliği, Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyelilere yönelik bir takım kararlar aldı. Buna göre, ülkelerine giden Suriyelilere dönüş için yaklaşık 6 ay izin verilirken, hamile olanlar ise ancak kaç aylık hamile olduklarını belirten doktor raporu ile çıkış yapabilecek. Doktor raporu almadan ülkesine giden ve orada doğum yapanların çocukları Türkiye'ye alınmayacak.

Bakanlığın Galata görseli tartışmalara neden oldu

Bir sosyal medya kullanıcısı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın paylaştığı müze kart üzerinde bulunan Galata Kulesi görselinin, Shutterstock isimli fotoğraf depolama sitesinden alıntı olduğunu iddia etti. Bunun üzerine, İlker Canikligil isimli fotoğrafçı da, "Fotoğraf benim, şimdi ne olacak?" paylaşımında bulundu.

Güne başlarken ekonomi ve piyasaların gündemi 

Yurt içinde aylık fiyat gelişmeleri raporu ile Reel Efektif Kur Endeksi takip edilirken haftanın ikinci gününde, yurt dışında ise Almanya fabrika siparişleri ve ZEW Endeksi ile ABD hizmet PMI verileri takip edilecek.

..::PİYASALARDA SON DURUM::..

Döviz: Haftaya yaklaşık iki haftadır 8,65-8,75 bandında hareket eden dolar/TL bugün de, dün olduğu gibi 8,66-8,67 düzeyinde el değiştiriyor. Euro/TL için ise  10,30'un hemen altındaki seviyeler de geçerliliğin koruyor. 

Piyasalar: ABD borsaları dün Bağımsızlık Günü nedeniyle tatil olduğundan Asya borsaları güne ABD borsalarından yön bulamadan başladı. Asya borsalarının çoğu, Çin'in teknoloji sektörünü daha sıkı düzenlemelere tabi tutacağına yönelik endişelere rağmen Avustralya Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde hafif yükselişle açıldı.  Çin lokomotif endeksi yüzde 0,3 geriledi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0,5 artarken, Avustralya borsaları yüzde 0,2; Güney Kore Kospi 200 endeksi yüzde 0,5 yükseldi.

Petrol fiyatları, OPEC+ ülkeleri, petrol arz kesintilerinin uzatılması teklifine Birleşik Arap Emirlikleri'nin karşı çıkmasıyla yaşanan anlaşmazlıktan sonra petrol arz görüşmelerini dün iptal etti.dünya genelinde petrol talebi toparlanırken OPEC+ toplantısının iptal edilmesinin ardından arzın daralacağı beklentileriyle Brent ve hafif ham petrolün 2018'den beri en yüksek seviyeyi görmesinin ardından kazanımlarını artırdı. Brent petrolün varil fiyatı dün yüzde 1,3 yükseldikten sonra bu sabah yüzde 0,5 artışla 77,6 dolara kadar tırmandı.

Altın fiyatları, dolardaki düşüşün ardından son üç haftanın en yüksek seviyesini görürken yatırımcılar Fed'in yarın yayımlanacak tutunaklarını takip ediyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı 17 Haziran'dan beri en yüksek seviyeyi görerek yüzde 0,4 artışla 1.798 dolar.

GÜNÜN EKONOMİ AJANDASI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyonu değerlendirdiği "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporunu yayımlayacak (10.00).

TCMB ayrıca Reel Efektif Döviz Kuru Hazıran ayı verilerini açıklayacak (14.30). TÜFE Bazlı Reel Efektif Döviz Kuru Haziran ayında 60,55 puan seviyesinde açıklandı.

Almanya'da fabrika siparişleri(09.00) ve ZEW Ekonomik Duyarlılık Endeksi (12.00) gibi iki önemli veri gelecek. ZEW Ekonomik Duyarlılık Endeksi Haziran ayında 79,8 puan olarak açıklanmıştı.

İngiltere'de 10 ve 40 yıllık iki tahvil ihracı gerçekleştirilecek.

Euro Bölgesinde Mayıs ayı için perakende satışlar açıklanacak (12.00).

ABD'de tatil nedeniyle bir gün önce açıklanmayan Markıt Hizmet Sektörü PMI verisi bugün açıklanacak (16.45). ABD'de ayrıca ISM Hizmet Sektörü PMI, Conferance Board(CB) İstihdam Trend Endeksi, IBD/TIPP Ekonomik İyimserlik Endeksi (17.00) verileri izlenecek.

İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernandez de Cos (10.00) ve ECB Denetim Kurulu Başkanı Andrea Enria (15.00) konuşma yapacaklar.

Maarif Vakfı’nın yöneticileri de çifte maaşa kavuştu

Bir süredir Türkiye’nin gündemini meşgul eden ‘Çifte Maaşlılar’ kervanına Maarif Vakfı yöneticileri de katıldı. Kurumun 11 kişilik Mütevelli Heyeti, ikinci maaşa kavuştu.

Bu gidişle indirim değil faizde artış konuşulur

Enflasyondaki yükseliş, Erdoğan’ın istediği faiz indirimine gidilmesi ihtimalini azalttı. Politika faizinde indirim alanının devreden çıktığını savunan uzmanlar, yılın son çeyreğinde faiz artışı tartışmalarının yeniden alevleneceğini öngörüyor.

Erdoğan açıkladı! Emeklilere maaş ve ikramiyeler erken ödenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayı emekli aylıkları ile bayram ikramiyelerini kurban bayramından önce gerçekleştireceğiz. Yine emeklilerimizin aylıklarında Ocak-Temmuz dönemi TÜFE oranını dikkate alarak yüzde 8,45 oranında artış yapıyoruz" dedi.

Sonbaharda zam dalgası bekleniyor: Fiyatlarda yüzde 15 ile 40 arasında artış gündemde!

Üretici ve tüketici fiyatları arasındaki fark tarihin en yüksek seviyesine çıktı. Hazır giyimde yüzde 20, beyaz eşya ve elektronikte yüzde 15-20, mutfak ürünlerinde yüzde 30-50  zam hazırlığı var.

Uluslararası yatırım bankaları, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminlerini yukarı çekti

Uluslararası yatırım bankaları Goldman Sachs ve Barclays, bugün açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen Haziran enflasyon verisinin ardından Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminlerini yukarı çekti.

İzlanda’da ‘az çalışma’ deneyi başarıyla sonuçlandı

İzlanda'da bugüne kadar dünyanın en büyük çalışma deneyi sona erdi. 2500'den fazla çalışanın katıldığı deneye göre ücretlerde azalma olmadan çalışma saatlerinin azaltılması verimlilikte düşüşe sebep olmadı.

Üretici isyan etti: Burada 5 lira olan napolyon kirazı, markette 20 lira

Bilecik'te kiraz üreticileri, yerinde 5 lira olan kirazın İstanbul'da süper marketler ve pazarda 15 ile 20 liradan satılmasına tepki göstererek, "Aracılar bizlerden daha çok kazanıyor. 15 yıl önce kiraz yerinde bu paraydı, şimdi de aynı" diye isyan ettiler.

115 milyon liralık ihale yine özel davetle verildi

AKP iktidarı bir büyük ihaleyi daha istediği firmaya verdi. Trabzon'daki 115 milyon liralık içme suyu ikmal projesi, kimseye duyurulmadan yapılan ihalede, özel olarak davet edilen Turgut Müteahhitlik'e verildi.

Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu, Haziran 2021 Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini yayımladı. Enflasyon haziran ayında aylık yüzde 1.94 arttı, yıllık artış ise 17.53 oldu. Tüketici enflasyonu son 2 yılın zirvesine çıktı...

Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu, Haziran 2021 Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini yayımladı. Enflasyon haziran ayında aylık yüzde 1.94 arttı, yıllık artış ise 17.53 oldu. Tüketici enflasyonu son 2 yılın zirvesine çıktı...

Üreticinin enflasyonu dudak uçuklattı

Türkiye İstatistik Kurumu, Haziran ayı yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerine açıkladı. Endeks yıllık yüzde 42,89, aylık yüzde 4,01 arttı.

Memur ve emeklilerin altı aylık maaş zammı netleşti

Hükümet, memur ve memur emeklilerine bu yılın ilk 6 ayı için yüzde 3 zam vermişti. Ancak 6 aylık enflasyon yüzde 8.45 olduğu için için memur ve memur emeklisinin yüzde 5.45 oranında enflasyon farkı alacağı oluştu.

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranının da yüzde 8,45 olması bekleniyor.

Yeniden NATO jandarmalığı

Ankara, Washington ile ilişkilerini düzene sokmak için tüm gücünü seferber etti. Afganistan’da NATO karakolluğuna talip olan Saray, Baltık ve Karadeniz’de Rusya’ya karşı ‘deniz jandarmalığı’na soyundu.

Rusya’dan Türkiye’ye uçuş kararı

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya), 12 Temmuz’dan itibaren Rusya’nın 13 kentinden daha Türkiye'ye uçuşların başlayacağını duyurdu.

Yunanistan’da ilginç Türkiye uyarısı: Giden dönemez

Covid-19 salgını nedeniyle zor günler yaşayan Türk ve Yunan turizmcilerin, normalleşme ile birlikte karşılıklı turizm hamleleri için organize ettiği buluşma, Sakız adası liman otoritelerinin Yunanlı turizmcilere “Gitmenize izin veririz, ancak dönüşünüze vermeyiz” ifadesi üzerine yapılamadı.

Sezgin Baran Korkmaz dosyasının çok kritik 5 ayrıntısı ortaya çıktı

Kara para aklama suçuyla Avusturya'da yakalanan ve ABD ile Türkiye'nin de iadesini istediği Sezgin Baran Korkmaz'ın iade davası 5 Ağustos'a ertelendi. Fakat dosyanın çok özel bilgileri ortaya çıktı.

Merkel’den Avrupa Birliği açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Batı Balkan Zirvesi" kapsamında altı Balkan ülkesi lideriyle toplantı düzenledi. Balkanlar'ın barışı ve istikrarının AB’nin menfaatine olduğunu belirten Merkel, "Er ya da geç geleceğinizin birleşik bir Avrupa'da olacağına inanıyorum" dedi.

Almanya 6 ülkeye daha seyahat kısıtlamalarını kaldırıyor

Almanya, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Portekiz, İngiltere, Kuzey İrlanda, Rusya, Hindistan ve Nepal'e uyguladığı seyahat kısıtlamalarını 7 Temmuz’dan itibaren kaldırıyor.

‘Taliban gelecek ay Afgan hükümetine barış teklif edecek’ iddiası

Afganistan'ı terk eden yabancı güçlerin yarattığı boşlukta büyük toprak kazanımları elde eden Taliban'ın gelecek ay kadar Afgan hükümetine yazılı bir barış teklifi sunmayı planladığı öne sürüldü.

Taliban’dan kaçan Afgan askerleri Tacikistan’a sığındı

Tacikistan Sınır Muhafız Hizmeti, Taliban'ın Afganistan'ın kuzeyindeki ilerleyişinin ardından bin 37 Afgan askerinin sınırı geçerek Tacikistan'a sığındığını duyurdu.

Irak’ta askeri üsse roketli saldırı

Irak’ın Anbar vilayetinde yer alan ve ABD askerlerinin de bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Üssü’ne, Katyuşa roketleri ile saldırı düzenlendi.

Suudi Arabistan’dan Hac kararı: İzinsiz girene para cezası

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Hac ibadeti sırasında izni olmadan kutsal alanlara girenlere 2 bin 67 dolar para cezası kesileceğini açıkladı.

Fransa ile Rusya arasında şampanya gerilimi tırmanıyor

Rusya ile Fransa arasındaki "şampanya" gerilimi tırmanıyor... Geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Putin'in ülkede üretilen şampanya şişelerine "şampanya" yazılmasına onay vermesinin ardından Fransız üreticiler ayağa kalktı. Fransız şampanya markaları, "Rusya'ya ürün göndermeyi durdururuz" tehdidinde bulundu. 

Ünlü İtalyan şarkıcı ve sunucu Raffaella Carra vefat etti

İtalya'nın en sevilen şarkıcılarından ve televizyon sunucularından biri olan, “İtalyan TV kraliçesi” lakaplı Raffaella Carra 78 yaşında vefat etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.