1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar

Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar

Haftanın son gününe bu haberlerle uyandık. İşte yeni güne başlarken bilinmesi gerekenler...

A+A-

Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıkları sizler için derledik. İşte, yeni güne damga vuran haberler...

GÜNCEL KORONA VERİLERİ: 281 CAN KAYBI, 18.052 YENİ VAKA

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 8 Mayıs Cumartesi gününün corona tablosuna göre son 24 saatte 281 kişi hayatını kaybetti. Test sayısında büyük düşüş gözlenen dünkü tabloda günlük vaka sayısı ise 20 binin altında...

Test sayısında düşüşün sürdüğü tabloya göre 228 bin 873 test yapıldı. 
Semptom gösteren 2 bin 178 kişiyle birlikte toplam 18 bin 52 yeni vaka tespit edildi.

Tabloya göre son 24 saatte 281 kişi corona virüsünden hayatını kaybetti, toplam can kaybı da 42 bin 746’ya yükseldi.

Dün iyileşen 28 bin 896 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı 4 milyon 691 bin 224’e yükseldi.

Son 3 günlük test sayıları şöyle:

►6 Mayıs: 253 bin 382
►7 Mayıs: 251 bin 194
►8 Mayıs: 228 bin 873


BİR SAĞLIK ÇALIŞANI DAHA KORONADAN HAYATINI KAYBETTİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul'da çalışan Eczacı Ceyda Nazlı'nın COVID-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurarak ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı dileklerinde bulundu.


KORONA TEDAVİSİ GÖREN ASKER VEFAT ETTİ

Milli Savunma Bakanlığı, Topçu ve Füze Okul Komutanlığı'nda görevli Topçu Asteğmen Adayı Kadir Alper Güner'in, corona tedavisi gördüğü hastanede kurtarılamayarak vefat ettiğini açıkladı.


DIŞİŞLERİNDEN TERÖR SALDIRISINA KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir okulun önünde gerçekleştirilen terör eylemini şiddetle kınadığını ve Afgan halkı ile hükümetine taziye mesajının iletildiğini bildirdi.

İMAMOĞLU'NDAN HALK EKMEK MÜJDESİ

İstanbul büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Biz belediye olarak 1.5 milyon haneye, nakit desteği, gıda desteği ya da farklı usullerle, farklı meslek alanlarına, esnafından sanatçısına varıncaya kadar katkı sunan bir anlayışla hatta bazı kampanyalarla 1.5 milyon hanenin talepte bulunduğu bir dönem yaşıyoruz. Bu işte yoksulluğun aslında çok derinleştiği anlamına geliyor" dedi. İmamoğlu, "Hadımköy'de yeni bir fabrika da yapıyoruz. Temelini attık" şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU'NDAN İSTANBULLULARA DESTEK ÇAĞRISI

İBB tarafından yeni doğan bebeklerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanan 10 bin adet destek paketi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte paketleri dağıtacak araçları uğurlayan 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbullulara destek çağrısı yaptı.

İMAMOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A TEKLİF: İNCELENSİN

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Keşke bana 'Neden elini arkadan bağladın?' incelemesi yerine Adalar'daki atlarla ilgili inceleme başlatsaydınız" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fayton zulmüyle ilgili tüm süreçlerin inceleneceği bir soruşma başlatılması teklifinde bulundu.

BAŞSAVCILIK SEDAT PEKER’İN İDDİASINA CEVAP VERDİ

Elazığ'da iki yıl önce evinde ölü bulunan Kazakistan uyruklu Yeldana Kaharman dosyası, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları sonrası gündemden düşmüyor. Elazığ Başsavcılığı, Peker'in "Yeldana Kaharman, AKP Milletvekili Tolga Ağar'ın cinsel saldırısına uğradığı, şikayetinin ardından ölü bulundu" iddiasını yalanladı.

BAKAN KURUM'DAN KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul projesine kararlı şekilde devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi yaz aylarında temelini atarak Kanal İstanbul projesini başlatacağız" dedi.

CHP'DEN ERDOĞAN'A KANAL İSTANBUL TEPKİSİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Kanal İstanbul’un maliyetini 75 milyar TL olarak açıkladığını anımsatarak, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun ise maliyeti 15 milyar dolar, yani 123 milyar TL olarak açıklamasına dikkat çekti. Torun, “Kendi bakanı Erdoğan’ı, Erdoğan kendi bakanını yalanlıyor. Daha maliyet hesabını bile yapamayan iktidar, bu projenin zararlarına karşı İstanbul’u koruyamaz” dedi.

HALK EKMEK BÜFESİNİ YAKAN KİŞİ TUTUKLANDI

Bakırköy’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Halk Ekmek büfesini yakan şüpheli tutuklandı. Şüphelinin, ifadesinde; “ekmek büfesine hırsızlık amacıyla girdiğini, iz bırakmamak için yangın çıkardığını söylediği” belirtildi.

BALIKESİR BELEDİYESİ SULAK ALANA HAFRİYAT DÖKÜYOR

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Akçay Sazlığı ve Sulak Alanı’nın bir bölümüne bir yıldır hafriyat alanı olarak kullanıldığını bildirdi.

ESNAF GİDEREK ÖFKE BİRİKTİRİYOR

Salgınla geçen bir yılda gelirsiz kalan milyonlar için gerçek anlamda bir destek açıklanmadı. Türkiye Esnaf Platformu Sözcüsü Akbaş, “Esnaf da AKP’den kopuyor ama kararsızlar birikiyor” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ SORGUN: İNTİHARLARIN SEBEBİ EKONOMİ DEĞİL EŞLER

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, intihar vakalarının yalnızca ekonomik nedenlerden kaynaklanmadığını belirterek, "Hiçbirimizin şartları eskisi gibi değil. Bazen biri çıkıyor köprüye, çatıya falan yüzde 90’ının daha sonra eşiyle problemli olduğu ortaya çıkıyor. Bunlar toplumun güvenini sarsar" dedi.

ERDOĞAN'A CANLI YAYINDA 128 MİLYAR DOLAR ŞOKU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlerle gerçekleştirdiği yayında YouTube’daki 
izleyicilerin yorumlara “128”, “128 kere maşallah”, “Yüz yirmi sekiz?” yazdığı görüldü.

MERAL AKŞENER: TÜRKİYE'DE ARTIK ÖNCELİK GEÇİM SIKINTISI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, KARAR TV’de Elif Çakır ve Taha Akyol’un sorularını yanıtladı. Akşener, gündemdeki intiharları değerlendirerek, “Nitekim bir Urfalı çiftçiyi çıkardım. Ak Partili bir arkadaştı, başına gelmeyen kalmadı. Yani öncelik sıralamaları değişmiş. Etnik aidiyet üzerinden, dini aidiyet üzerinden görmüyorsunuz. Ekonomi ön planda” dedi. Akşener, Türkiye’nin kaynak bulamadığı yönündeki algıların da yanlış olduğunu kaydederek,  “Türkiye'de kaynak yok deniliyor ama 13 uçakla gezmek bir kaynaktır, otomobil havuzları bir kaynaktır, 5 maaş alan danışmanlar bir kaynaktır” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KANDİL'İ ÇÖKERTECEĞİZ

Diyarbakır anneleri ile iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kandil'i çökerteceğiz ve Kandil, Kandil olmaktan çıkacak, onlar için karanlık olacak" dedi.

REKTÖRÜN SKANDAL ENGELLİ BENZETMESİNE SUÇ DUYURUSU

Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği Başkanı Bahattin Demir, ekonomiyi engelli ailesine, enflasyonu da evin özürlü çocuğuna benzeten Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman ile Ekotürk Yayıncılık A.Ş. hakkında 'hakaret, nefret ve ayrımcılık' suçlarından cezalandırılmaları için suç duyurusunda bulundu.

AKP'Lİ ESKİ VEKİLDEN ÇARPICI İDDİA

AKP'den 24. Dönem Kayseri Milletvekiliği yapan Prof. Dr. Pelin Gündeş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu "ben şikayet ettim" diyen Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya'yı, babasına ait işyerinden icrayla çıkardığını söyledi. Gündeş, 400 bin liralık kirayı isteyince Akçekaya'nın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çekilmiş fotoğrafını gönderdiğini açıkladı.

İŞKENCEDERE VADİSİ DEMİR KAPIYLA KAPATILDI!

Rize'nin İkizdere ilçesindeki İskencedere Vadisi'nde açılmak istenen taş ocağına karşı vatandaşların verdiği mücadele devam ediyor. Sabah çalışma alanına gelen köylüler çalışma alanının girişinin demir kapıyla kapatıldığını şaşkına döndü. Jandarma köylülerin alana girmesinin yasak olduğunu 
belirtirken köylü bir kadın, "Her gün yeni bir olayla karşılaşıyoruz" diyerek sitem etti.

KUYRUĞUN NEDENİ PES DEDİRTTİ

Pandemi sebebiyle “Tam kapanma” günleri yaşanırken, İstanbul'da Bahçelievler’in Şirinevler mahallesinde bir tatlıcı önünde oluşan kuyruk dikkat çekti.

AKP’NİN UNUTTUĞU VAATLER

AKP, 19 yıllık iktidarında seçim alanlarında verdiği birçok sözü yerine getirmedi. Liyakat yerine ‘Bizden olsun’ ilkesi, özgürlükler yerine ‘yasaklar’ devreye girdi. Yoksullukla mücadele çöpten yiyecek toplamaya, yasaklarla mücadele ucuz ekmeği engellemeye vardı... Yerli uçağı ise gören yok.

DANIŞTAY'A RAĞMEN İHALEDE SKANDAL

Danıştay’ın pazarlık usulüyle yapıldığı gerekçesiyle iptal ettiği Bursa’daki metro hattı ihalesi aynı usulle yeniden ihale edildi, üstüne üstlük bedel 300 milyon TL arttı.

EFSANE EĞİTİMCİ ERDOĞAN TOKER HAYATINI KAYBETTİ

Denizli’de özellikle Cumhuriyet Lisesi'ndeki öğretmenlik yıllarında tüm kent üzerinde etki bırakan, öğrencilerine her zaman erdemli insan olmanın gerekliliklerini aşılayan efsane eğitimci Erdoğan Toker 84 yaşında hayatını kaybetti. 

AMİRAL BİLDİRİSİ İMZACILARINDAN ORHUN ÖZDEMİR VEFAT ETTİ

4 Nisan'da 104 amiral tarafından imzalanan Kanal İstanbul'a karşı çıkan Montrö Sözleşmesi'nin gündeme getirilmesini isteyen amiraller arasında yer alan Tümamiral Orhun Özdemir vefat etti. Böylece haklarında soruşturma başlatılan amiral sayısı 103'e indi.

İSTANBUL'DA 438 PAZAR KURULDU

İstanbul’da 17 günlük kapanma kararı kapsamında sadece cumartesi günleri kurulmasına karar verilen semt pazarları bugün açıldı. Normal şartlarda 60 semt pazarının kurulduğu cumartesi günü İstanbul’da kapanma kararları nedeniyle 438 pazar kuruldu. 438 pazarın hizmet vermesi meyve sebze zayiatını da arttırdı. Hallere ürün girişi azalmasına rağmen zayiat 160 tona çıktı.

PAZAR  YERLERİ TIKLIM TIKLIM

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki pazar yeri otomobil ile gelmenin yasak olmasına rağmen tıklım tıklım doldu. Pazar yerinin girişinde uzun kuyruklar oluştu, 2-3 kilometrelik yoldan gelenler uygulamaya “Bu nasıl önlem, o kadar uzaktan geliyoruz, araçla gelmek yasak ama pazarın içinde ve dışında insanlar üst üste” diyerek tepki gösterdi.

KİLOSU 60 KURUŞA DÜŞEN SALATALIK PAZARDA 8 LİRA

Semt pazarlarının kapalı olduğu dönemde fiyatı 60 kuruşa kadar düşen salatalık, tezgahta kilosu 8-10 lira arasında alıcı buldu. Salatalığı yüksek fiyatlarıyla biber ve kabak takip etti.

AKP'Lİ VEKİL GARANTİ ÖDEMELERİNİ SAVUNDU

Yolcu garantisiyle 2012 yılında Kütahya’da yapılan Zafer Havaalanı'nda, pandemi nedeniyle uçuşlar durma noktasına geldi. AKP Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, devletin kârda olduğunu öne sürdü.

IIF DOLAR/TL İÇİN ADİL DEĞER TAHMİNİNİ NEDEN YÜKSELTTİ?

Dolar/TL için adil değer tahminini 7,50'den 9,50'ye yükselten Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), iki temel gerekçesini cari açıktaki artış veyabancı sıcak para çıkışı olarak sıraladı. IIF, "Rezerv tampon olabilirdi ama düşük seviyede" dedi.

BEZOS'TAN BİR HAFTADA BEŞ MİLYAR DOLARLIK SATIŞ

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos, kurucusu olduğu Amazon'da sahip olduğu hisselerden yaklaşık 5 milyar dolar değerindeki kısmı son bir haftada sattı.

BİTCOİN 58.000 DOLARIN ÜZERİNE YÜKSELDİ

Kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin, Cuma günü indiği 55,300 dolar düzeyinden sekerek 59,400 doları da aştıktan sonra, 58,000 doların üzerinde tutundu.

ABD DEDEAĞAÇ'A SİLAH YIĞMAYA DEVAM EDİYOR

ABD, Balkanlar’da gerçekleşecek NATO tatbikatı için Dedeağaç Limanı'na asker ve silah yığmaya devam ediyor. Limana indirilen zırhlı araçların bulunduğu tören alanında konuşan ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, "ABD Balkanlar ve Karadeniz bölgesinde varlığını sürdürecek" dedi.

ABD VE İRAN YAPTIRIM KONUSUNDA ANLAŞTI

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’a yönelik temel ve ana yaptırımların kaldırılması konusunda ABD ile anlaştıklarını söyledi.

İSKOÇYA'DA SEÇİM SONUCU BELLİ OLDU

İskoçya’da genel seçimleri, bağımsızlık referandumu için söz veren İskoç Ulusal Partisi (SNP) kazandı.

ÇİN ROKETİ NİHAYET DÜŞTÜ

Dünyanın merak ettiği, gece boyu takip edilen soru sabaha karşı yanıt buldu. Çin Uzay İstasyonu'nun çekirdek modülünü uzaya taşıyan ve daha sonra kontrolden çıkan roketin Hint Okyanusu'na düştüğü duyuruldu.

TİMES MEYDANINDA SİLAHLI SALDIRI

New York'ta ünlü Times Meydanı'nda yaşanan silahlı saldırı korkuttu. Öğle 
saatlerinde meydana gelen saldırıda aralarında 4 yaşındaki bir çocuğun da olduğu 3 kişi yaralandı.

TÜRKİYE’DEN SEYAHAT KISITLAMALARI İÇİN GÖRÜŞME

Dışişleri Bakanlığı, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ve Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakovic'le, telefon görüşmeleri gerçekleştirdiğini açıkladı. Görüşmelerde, karşılıklı seyahat kısıtlamalarının kaldırılması maksadıyla aşı sertifikalarının tanınması hususunda ortak düzenlemeler yapılmasına ilişkin anlaşmaya varıldı.

ALMANYA'DA IRKÇI YAPILANMAYA KARŞI PROTESTO

Nazi Almanya’sının II. Dünya Savaşı’nı kaybederek teslim oluşunun yıldönümünde Almanya’da güvenlik kurumlarındaki ırkçılık ve şiddet protesto edildi.

AB KONSEYİ BAŞKANI: AŞI PATENTİ İÇİN GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, ABD'nin aşı patentini kaldırma teklifine yeşil ışık yakarak, "Uygulanabilir bir plan ortaya konulursa aşı patentlerinin kaldırılması konusunda ABD'nin önerisini görüşmeye hazırız" dedi.

AB 2 YILI GARANTİYE ALDI: 1.8 MİLYAR DOZLUK AŞI ANLAŞMASI

Avrupa Birliği ile Pfizer-BioNTech, Korona aşıları kapsamında yeni bir anlaşmaya imza attı. Anlaşma 2021-2023 arası 1.8 milyar doz aşıyı kapsıyor.

ONAY ÇIKTI: İKİNCİ KEZ VİRÜSE MARUZ KALACAKLAR

Oxford Üniversitesi, daha önce corona virüsü geçirmiş kişileri içeren insanlı klinik deney için araştırma etiği onayı aldıklarını duyurdu. Buna göre, corona virüsü geçiren kişiler, ikinci defa virüse maruz bırakılacak ve vücudun bağışıklık sisteminin verdiği tepkiler ölçülecek.

AVRUPA BİRLİĞİ E171’İ YASAKLIYOR

Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA), E171 adlı gıda boyasının kanser nedeni olabileceği sebebiyle yiyecek ürünlerinin beyazlatılması için kullanılan maddeyi yasaklamaya hazırlanıyor.

KORONAYI BAHANE EDEN AVRUPA MÜLTECİLERE ZULMÜ ARTIRDI

İnsan hakları ve yardım kuruluşlarının hazırladığı raporlar sonucunda, Avrupa Birliği ülkelerinin, corona virüsüyle salgınıyla birlikte yaklaşık 40 bin mültecinin sınırları geçmesini durdurmak için acımasız yöntemler kullandığı ve 2 bin mültecinin yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Raporlarda, özellikle Yunanistanın mültecilere uyguladığı insanlık dışı yöntemler dikkat çekti. 

MACRON VE MERKEL KARŞI KARŞIYA: BİONTECH'E VETO

Fransa, AB'nin BioNTech'ten çocuk ve gençler için almak istediği 900 milyon doz güçlendirilmiş aşıyı veto etti, ortalık karıştı. AB zirvesinde kıyamet kopuyor. Macron, Merkel’e karşı BioNTech aşısının patent haklarının kaldırılmasını savundu.Ankara'daki kanepe krizinin ardından, Avrupa Komisyonu Başkanı von der Leyen ile Avrupa Konseyi Başkanı Michel de bu olayda yine ters düştü. 

İSRAİL SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Filistin Kızılayı, Kudüs ve çevresinde İsrail polisi ile Filistinliler arasında yaşanan arbedede yaralananların sayısının 90 olduğu, yaralananlar arasında bir yaşında bebek ve çocukların da olduğunu açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İSRAİL'E TEPKİ 

İsrail polisinin Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da teravih namazını kılan Filistinlilere yönelik saldırısıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yönelik maalesef her Ramazan ayında gerçekleştirdiği menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz" dedi.

FİLİSTİN'İN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ'NDEN MESCİD-İ AKSA AÇIKLAMASI

Mescid-i Aksa’da çıkan olaylara ilişkin Filistin'in Ankara Büyükelçisi Dr. Fayed Mustafa, "Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi, en kutsal sayılan üç mescitten biri, işgal yetkililerinin onu zamansal ve mekansal bir bölünme empoze etme girişimlerinden koruyan muhafızlarını ve ibadet edenlerini selamlıyoruz" dedi.

RUSYA'DAN İSRAİL'E KINAMA

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail polisinin işgal altındaki Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da teravih namazını kılan Filistinlilere yönelik saldırısını kınadı.

ÜLKE PATLAMAYLA SARSILDI: EN AZ 58 ÖLÜ, 150'DEN FAZLA YARALI

Afganistan'ın başkenti Kabil'in batısındaki bir okulun yakınlarında meydana gelen patlama sonucu en az 58 kişi hayatını kaybetti, 150'den fazla kişi de yaralandı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.