1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Görev Değişikliği Hakkında Açıklama

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Görev Değişikliği Hakkında Açıklama

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan görevinden alındı ve yerine yeni bir atama yapılıncaya kadar Yönetim Kurulu Üyesi Himmet Karadağ vekaleten atandı.

A+A-

07.09.2017 tarihli ve 69471265-330/594 sayılı Başbakanlık oluruna istinaden 6741 sayılı Kanunun 2nci maddesi gereğince Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan görevinden alınmıştır.
Başbakanlık olurlarına istinaden Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yeni bir atama yapılıncaya kadar Yönetim Kurulu Üyesi Himmet Karadağ tarafından vekaleten yürütülmesine 6741 sayılı Kanunun 2nci maddesi gereğince karar verilmiştir.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. İletişim:

Eposta: [email protected]
Telefon: +902123712200

Türkiye Varlık Fonu Hakkında:

Türkiye Varlık Fonu’nun misyonu gelecek nesiller için bugünün varlıklarını büyüterek, yarının yatırımlarına kaynak sağlayarak güçlü bir Türkiye bırakmak. Bu misyon çerçevesinde TVF, Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonuyla uyumlu ve stratejik öneme sahip projelere destek olacak. Yabancı yatırımcılar için güçlü bir yatırım platformu sağlayarak Türkiye’nin “yatırım giriş kapısı” olacak. Girişimci ekosistemi için stratejik önem arz eden sektörlerin gelişmesini sağlayacak. Türkiye ekonomisi için sermaye piyasalarında araç çeşitliliği sağlayarak, katılım finansmanına uygun varlıkları geliştirerek, milli şirketlerin küresel oyuncu olmalarına yardımcı olarak kamu varlıklarında değer kazandıracak.

Türkiye Varlık Fonu’nun portföyü 40 milyar ABD Doları olup 5 stratejik sektörde 14 şirketi, 46 değerli gayrimenkul ve 2 tane oyun lisansını kapsamaktadır. Portföyündeki stratejik sektörler ise Bankacılık & Finans; Telekom, Medya & Teknoloji; Ulaştırma, Lojistik & Altyapı, Enerji & Madencilik; Tarım, Gıda & Gelişmekte Olan Sektörler’dir. TVF’nin portföyündeki şirketlerin çoğunluğu bulunduğu sektörün lideri konumundadır. Bu şirketler: Ziraat Bankası, BİST, Halkbank, Türksat, TPAO, BOTAŞ, PTT, Türk Telekom, Eti Maden, Kayseri Şeker Fabrikası, TDİ, Türk Hava Yolları, TCDD İzmir Limanı ve ÇAYKUR’dur.

Kaynak: http://turkiyevarlikfonu.com.tr/TR/icerik/71/haberler

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler