1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye, şehitleri için ayağa kalktı!

Türkiye, şehitleri için ayağa kalktı!

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 16 askerin şehit edilmesi, Türkiye'nin genelinde vatandaşlar tarafından protesto edildi.

A+A-
MANİSA'DA TERÖRE LANET, ŞEHİTLERE DUA OKUDULAR
 
MANİSA'da Memur-Sen İl Temsilciliği üyeleri sokağa dökülerek terör olaylarını protesto etti. Teröre lanet yağdıran Memur-Sen üyeleri, daha sonra şehitler için dua ederek, olaysız bir şekilde dağıldı. 
 
Son günlerde artan terör olayları Memur-Sen üyelerini Manisa'da sokağa döktü. Şehzadeler İlçesi Manolya Meydanı'nda toplanan 500 kişilik grup adına açıklamaya yapan Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, yurdun çeşitli yerlerinde şehit olan asker ve polislere Allah'tan rahmet, ailelerine ise başsağlığı diledi. 
 
BİRLİKTELİK VURGUSU YAPTI
 
Sofuoğlu, "Terör kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir. Ülkemize ve milletimize geleceğimize yönelen bu canice saldırılar, ister PKK ister IŞID, isterse DHKP-C'den gelsin, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. 7 Haziran 2015 milletvekili genel seçimleri sonrasında oluşan siyasi belirsizlik, kirli emelleri alçakca planları için kullanan terör örgütleri, masum insanları hedef seçmiş ve katliamlara başlamıştır. 20 Temmuz 2015 günü Suruç'ta 32 gencimizin karanlık eller tarafından haince öldürülmesinin ardından PKK terör örgütünün asker ve polislerimize art arda yaptığı saldırılarla Türkiye yeniden terör sarmalının içine çekilmiştir" dedi. 
 
Açıklamanın ardından şehitler için, cami imamı Murat Emgener tarafından dualar edildi. Duanın ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup olaysız bir şekilde dağıldı. 
 
Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)
 
MEMUR SEN'DEN TERÖR PROTESTOSU
 
Memur Sen İzmir Konak Meydanı'nda terör olaylarını protesto etti. Yaklaşık 300 kişinin ellerinde Türk bayrakları ve terörü lanetleyen dövizlerle katıldığı basın açıklamasında "Şehitler Ölmez Vatan bölünmez", "Kahroslun PKK" sloganlar attı. 
 
7 Haziran 2015 Milletvekili Genel şeçimleri sonrasında oluşan siyasi belirsizliği, kirli emelleri ve alçakça planları için kullanan terör örgütlerinin, masum insanları hedef seçtiğini dile getiren Memur Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, "20 Temmuz 2015 günü Şuruç'ta 32 gencimizi karanlık eller tarafından haince öldürülmesinin ardından PKK terör örgütünün asker ve polislerimize art arda yaptığı saldırılarda Türkiye yeniden terör sarmalının içine çekilmiştir. Analar ağlamasın, ocaklar sönmesin ve kardeşlik hukuku gelişsin mottosuyla başlatılan milli, kardeşlik sürecinde yeni katliamlar yapmak kan ve gözyaşı siyasetini devam ettirmek için planlar yapan PKK terör örgütü, hain saldırıları ile milletimizin birliğine ve dirliğine tuzak kurmuş, toplumun birlikte yaşamına kurşun sıkmıştır. Çare sıkıyönetim ve olağanüstü hal tuzağına düşmeden terörle etkin mücadeleyi yürütmektir" dedi.
 
Mustafa OĞUZ İZMİR (DHA)
 
KİLİS'TE TERÖR PROTESTOSU
 
Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA) - KİLİS'te, sivil toplum örgütleri temsilcileri, son zamanlarda artan terör saldırılarını, basın açıklaması ile protesto etti.
 
Öğle saatlerinde ellerinde bayraklarla Şehitler Parkında toplanan STK üyeleri sık sık PKK aleyhine sloganlar attı. Kalabalık adına konuşan Memur-Sen Temsilcisi Ali Genç, terör saldırılarını şiddetle kınayarak lanetlediklerini ifade etti. Terörün kan ve şiddetten beslendiğini ve insanlık suçu olduğunu belirten Genç, "Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir. Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar, ister PKK, ister IŞİD, isterse DHKP-C’den gelsin; terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz" dedi.
 
Zaman zaman tekbir de getiren grup, basın açıklamasının ardından şehitler için dua ederek dağıldı.
 
ADIYAMAN’DA TERÖRE TEPKİ KONVOYU
 
Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Kuş Severler Derneği üyeleri, düzenledikleri araç konvoyuyla teröre tepki gösterdi.
 
Öğle saatlerinde Küçük Sanayi Sitesi önünde toplanan 500 araç buradan konvoy oluşturarak terörü lanetledi. Bayraklarla donattıkları araçlarıyla kent merkezinde tur atan ve terörü lanetleyen sloganlar atan grup adına konuşan Kuş Severler Dernek Başkanı Necmettin Canlı, yaşanan terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirterek, "Vatan bölünmez düşüncesiyle milletimizin uyanması, vatan ve bayrağımıza sadık olması gerekiyor" dedi.
 
AKHİSARLILAR TERÖRE TEPKİ İÇİN YÜRÜDÜ
 
Haldun AKYÜZ/AKHİSAR (Manisa), (DHA) - MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde bir dernek tarafından teröre tepki göstermek için başlatılan yürüyüşe katılan yüzlerce vatandaş, PKK'yı lanetledi.
 
Akhisar Balkan Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) üyeleri, Dağlıca şehitleri için dernek binası önünden başlayan yürüyüş düzenledi. Reşatbey Mahallesi Rumeli Caddesi üzerindeki dernek binası önünde, dün saat 22.00'de bir araya gelen Bal-Göç üyesi 100 kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe başladı. Grubu gören yüzlerce vatandaş da onlara katılarak kortej oluşturdu. Sloganlar eşliğinde Şehit Teğmen Tahir Ün ve 1'inci Nakliye caddelerini geçen topluluk, Milli Egemenlik Meydanı'na ulaştı. Meydandaki Atatürk Anıtı önünde konuşma yapan Bal-Göç Başkanı Tunay Gül, terörü lanetledi. Konuşmanın ardından İstiklal Marşı okuyan topluluk, sessizce dağıldı.
 
MUĞLA'DA TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ
 
Cavit AKGÜN/MUĞLA, (DHA) - HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde yaşanılan terör saldırısı Muğla'da düzenlenen protesto yürüyüşü ile kınandı.
 
Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'deki Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, terör olaylarını protesto etti. Türkiye Gençlik Birliği Muğla İl Başkanı Yıldırım Gencer, umudunu kaybetmemeyi iyi bilen halkın artık isyan noktasına geldiğini belirterek, "Teröre karşı sabrımız kalmadı. Umudumuz ise milletimizde ve onun bağrından çıkan Mehmetçiğimizdedir. AKP-PKK ortaklığının ABD güdümündeki açılımı barış getirmedi, ülkemizi kanlı süreçlerin içine itti" dedi. Gencer, bugün bütün Türkiye'nin tek yürek olduğunun gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bugün dar siyasi çıkarların peşinden giden, kısır anlayışlara hapsolan, siyasi rekabeti her şeyin önüne koyan anlayışlar iflas etmelidir. Türkiye bugün, en geniş cephede birleşerek teröre karşı, Mehmetçiğin safında olmalıdır" diye konuştu. 
 
Basın açıklamasının ardından kalabalık, ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Şehir merkezinde ıslık ve alkışlarla tempo tutan vatandaşlar 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Türk-Kürt kardeştir PKK kalleştir', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Hepimiz Mehmet'iz vatanı böldürmeyiz' sloganları attı. 
 
Yaklaşık bir saat süren yürüyüşün ardından Sınırsızlık Meydanı'na ulaşan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 
FETHİYE'DE GERGİN GECE
 
Ergün TOS/FETHİYE, (DHA) - HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırısında 16 askerin şehit edilmesi Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde sabah saatlerine kadar süren eylemde protesto edildi.
 
Fethiye'de sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup dün saat 20.00 sıralarında Salı Pazarı Meydanı'nda toplandı. Motosiklet ve otomobillerle Atatürk Caddesi'ne giren yaklaşık 200 eylemci Beşkaza Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne geldi. Şehitler için saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı. 
 
Daha sonra bir araya gelen 120 araçlı bir başka grup ise Türk bayrakları taşıyıp sloganlar atarak şehir turu yapmaya başladı. Polis korteji eşliğinde şehir turu yapan grup saat 01.00 sıralarında Baha Şıkman Caddesi'ne girdi. Geçen yıl 10 Mart'ta HDP ilçe binasının açılışı sonrası işletmecisi Kürt kökenli olduğu için saldırıya uğrayan pastanenin önünden geçmek isteyen protestocular, polis tarafından durduruldu. 'Dağılın' çağrılarına bir süre direnen grup, polisin geçişe izin vermemesi üzerine konvoya devam etti. Ancak ilçede gerginliğin tırmanması üzerine Muğla'dan Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ve çevik kuvvet polisleri ilçeye geldi. Pastane önünde ve çevresinde barikatlar kuran polis, saat 04.00 sıralarında göstericilerle tekrar karşı karşıya geldi. Gruptan 2 kişinin pastane önüne Türk bayrağı asmak istemesine polis tarafından izin verildi. Türk bayrağı asan grup konvoya devam ederken polis ekipleri sabah saatlerine kadar pastane önünde nöbet tuttu.
 
KUŞADASI, KURTULUŞ VE ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ
 
Latif SANSÜR / KUŞADASI(Aydın), (DHA) - AYDIN'nın Kuşadası İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle düzenlenen kortej yürüyüşü, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki 16 askerin şehit olduğu hain saldırı nedeniyle 'teröre lanet' yürüyüşüne dönüştü.
 
Kısmet Otel Kavşağı'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişilik grup, Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı ile birlikte, Türk bayraklarıyla süslenen motosikletlilerin ardında kortej yürüyüşüne başladı. Kuşadası Belediyesi Bandosu ile geçmişte bandoda görev alıp bugün hepsi değişik sektörlerde çalışan öğrencilerin oluşturduğu Efsane Kaya Aldoğan Lisesi Bandosu da kalabalığa eşlik etti. Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yılı nedeniyle düzenlenen yürüyüş Dağlıca'daki 16 Mehmetçik'in şehit edilmesi nedeniyle bir anda 'teröre lanet' yürüyüşüne dönüştü. Kalabalık, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganı atıp, Hükümet ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı istfaya davet etti. Kalabalığa, bazı vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden türk bayrakları sallayıp, alkışlarla destek verdi.
 
Atatürk ve İnönü Bulvarları'nı takip eden grubun yürüyüşü İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda son buldu.
 
BODRUM'DA TERÖR LANETLENDİ, EĞLENCE MEKANLARI 3 GÜN KAPALI 
 
Osman URAS/BODRUM (Muğla), (DHA) - HAKKARİ Dağlıca'daki saldırı, ülke genelinde olduğu gibi Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde de protesto edildi. Terör lanetlenirken, şehitlere saygı için eğlence mekanları üç gün kapılarını kapatma, tur tekneleri de denize çıkmama kararı aldı. Teröre tepki yürüyüşüne katılanların sayısı iki bin kişiyi buldu.
 
Turizmin en önemli merkezlerinden Bodrum'da, eğlence mekanlarının dış cephesine Türk bayraklarının yanı sıra terörü lanetleyen pankartlar asıldı. İşletme sahipleri yaptıkları açıklamalarla, üç gün boyunca kapılarını kapattıklarını duyurdu. Gümbet Barlar Sokağı'nda müzik yayını sonlandıran esnaf, şehitleri anmak için saygı duruşu da gerçekleştirdi. 
 
TERÖR LANETLENDİ
 
Pasha Club'ın sahibi Zeynel Kılıç "Terörü lanetliyoruz. Terörün amacı kaos yaratmaktır. Buna meydan vermememiz gerektiğinin bilincindeyiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabırlar dileriz. Milletimizin başı sağ olsun, şehitlerimizin ruhu şad olsun" dedi. Moss Club İşletme Müdürü Semih Dönmez de, "Askerimize ve polisimize yapılan hain saldırıları nefretle kınıyoruz. Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. İşte bu bütünlüğü bozmaya çalışan PKK terör örgütü ve dış güçleri lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye konuştu.
 
BAYRAĞI KAPAN YÜRÜYÜŞE KOŞTU
 
Kentte gün boyu süren tepki eylemleri akşamın ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Gün içinde eğlence mekanlarında müziğin susması, günübirlik tur teknelerinin denize açılmama kararının ardından akşam da şehir içi minibüsleri seferlerine ara vererek konvoy yaptı. Eline Türk bayraklarını alanlar da Belediye Meydanı'na koştu. Başlangıçta 500 kişiyle başlayan yürüyüş; Cafer Paşa Caddesi'nden Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne oradan tekrar Belediye Meydanı'na yapıldı. Buradan da Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi'nden Kumbahçe Meydanı'na yürüyen grup, Türk bayrakları salladı. Yürüyüşte grubun sayısı artarak iki bin kişiye kadar ulaştı. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Askere kalkan eller kırılsın", "Polise kalkan eller kırılsın", "Ne Mutlu Türküm diyene", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Kahrolsun PKK" ve "Türk, Kürt kardeştir PKK kalleştir" sloganları yükseldi. Kumbahçe Meydanı'nda İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yürüyüş sona erdi. Bazı vatandaşlar motosiklet ve otomobilleri ile konvoy yaparak teröre tepkisi gösterdi. Araçların camlarından Türk bayrakları sallandı.
 
ŞEHİTLER İÇİN SORGUN'DA LOKUM VE BİSKÜVİ DAĞITILDI
 
Halit YILMAZ/SORGUN(Yozgat), (DHA)- HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca bölgesinde askeri araçların geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola önceden tuzaklanan bombanın patlatılmasına yönelik saldırı, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde protesto edildi. Şehitler için kuran okumup, dua edildi, vatandaşlara lokum ve bisküvi dağıtıldı.
 
Sorgun Cumhuriyet Caddesi üzerinde akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Vatan sana canım feda' sloganları atarak saldırıya tepki gösterdi. Yeni Camii İmamı Ahmet Çınar Çetin'in okuduğu Kuran-ı Kerim'in ardından şehitler için eller semaya kaldırılarak dua edildi. Duanın ardından İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra hayatın kaybeden şehitler için çevrede bulunanlara lokum ve bisküvi dağıttı. Grup Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir süre slogan attıktan sonra olaysız dağıldı. Gece saatlerinde yüzlerce kişi Türk bayrağı eşliğinde otomobilleriyle Cumhuriyet Caddesi ve E-88 karayolunu trafiğe kapattı. Grup, gece geç saatlere kadar protestolarını sürdürdü.
 
ŞEHİTLERE SAYGI KONVOYU
 
Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - HAKKARİ Dağlıca'da PKK saldırısı sonucu 16 askerin şehit olması, 6'sının yaralanmasına tepki için Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde 'şehitlere saygı konvoyu' yapıldı.
 
Kumluca'da sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca bölgesindeki terör saldırılarına tepki gösterdi. Bu kapsamda Göksu Mahallesi Günay Sahil Tesisleri'nden başlayan şehitlere saygı konvoyu düzenlendi. Yaklaşık 200 otomobille motosikletin katıldığı konvoy Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.
 
Konvoya katılanlar burada saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atan grup daha sonra dağıldı.
 
TERÖRE MOTOSİKLET KONVOYU İLE TEPKİ
 
Murat GÜRKAN/NAZİLLİ (Aydın), (DHA)- AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde sosyal medya üzerinden haberleşen yaklaşık 300 motosikletli, terör olaylarını kınamak üzere eylem yaptı.
 
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda 16 askerin şehit olmasına tepki göstermek amacıyla sosyal medya üzerinden haberleşip bir araya gelen yaklaşık 300 motosikletli, İstasyon Meydanı'nda toplandı. Türk bayraklarıyla süsledikleri motosikletleriyle meydanda toplanan grup, terör olaylarını protesto etti. Geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri İstasyon Meydanı'ndan hareket ederek, 19 Mayıs Bulvarı ve Ordu Caddesi'nden geçen gruba eşlik etti. Motosikletleri ve otomobillerini Türk bayraklarıyla süsleyen grup ellerindeki bayraklarla "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Konvoya eşlik eden polis herhangi bir müdahalede bulunmazken, Nazilli Belediye meydanında toplanan grup dualar okuduktan sona dağıldı.
 
BİGADİÇ'TE TERÖRE LANET YAĞDI
 
Hüseyin EMCAN/BİGADİÇ(Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR'in Bigadiç İlçesi'nde Hükümet Konağı önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi, teröre lanet yürüyüşü yaptı.
 
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde PKK'nın hain tuzağıyla 16 askerin şehit olması Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde de tepkilere neden oldu. Dün saat 17.00'te Bigadiç Hükümet Konağı önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Atatürk Caddesi'nde sloganlar atarak yürüdü. İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, 4 Eylül Çeşmesi'ne kadar devam etti. Bigadiç pazaryerinde yaptıkları basın açıklamasıyla teröre tepkilerini dile getiren grup, araçlarla kısa bir şehir turu attıktan sonra dağıldı. 
 
BARLAR SOKAĞI ESNAFINDAN TERÖR PROTESTOSU
 
Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki Barlar Sokağı'nda esnaf, terörü protesto etmek için işyerlerini Türk bayrağı ile donatarak neon ışıklı tabelalarına 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' yazdı.
 
Marmaris'te 300 metre uzunluğundaki, 112 disko ve gece kulübünün bulunduğu Barlar Sokağı'ndan teröre tepki sesleri yükseldi. Bar işletmecileri Hakkari Dağlıca'da yaşanan terör saldırısının ardından mekanlarını Türk bayrağı ile donattı. Bazı disko ve gece kulüpleri, önlerinde bulunan neon ışıklı tabelalarına 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' yazısı yazarken bazıları ise kapılarını kapatarak 'Yastayız. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz' yazısı astı. Eğlenmek için sokağa akın eden yabancı turistler her yerin Türk bayrağı ile donatılıp yazılar yazıldığını görünce şaşkınlık yaşadı. Bazı turistler otellerine geri dönerken bazıları açık mekanlarda eğlendi.
 
Terörün her türlüsünü lanetlemek için diskosunu kapatan Sugar Hut'un sahibi Faruk Altın, "Bu kan dursun. Bu işin, ölümün dini, dili, ırkı olmaz. İnsanlık ölüyor. Buna dur demek lazım. Ben bir Kürt olarak bu ölümlere karşıyım. Bu ölümler canımıza tak etti. Artık kardeş kardeşi vurmasın. Söyleyecek söz kalmadı, hepimizin başı sağ olsun" dedi.
 
KAYSERİ’DE GÖSTERİLER SIRASINDA YOLCU OTOBÜSLERİ TAŞLANDI
 
KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de teröri protesto eylemi yapan bir grup, Doğu ve Güneydoğu illerine sefer yapan yolcu otobüslerini taşladı.
 
Sosyal medya üzerinden örgütlenen gruplar, Dağlıca'da 16 askerin şehit edildiği PKK saldırısını protesto için toplantı. Merkez Kocasinan İlçesi Kuzey Çevreyolu Mimarsinan Köprülü Kavşağı üzerinde toplanan grup, Doğu ve Güneydoğu illerine giden otobüsleri taşladı. Bazı otobüslerin camları kırılırken, bir çocuk atılan taşlardan yaralandı. Saldırıya hedef olmamak için bazı şoförler yol değiştirirken, saldırganlar karanlıktan yararlanarak kaçtı.
 
Camları kırılan ve hasar gören otobüslerde bulunan yolcular başka otobüslere aktarıldı. Kayseri terminalinde 30, Pınarbaşı İlçesi’nde 40 olmak üzere, toplam 70 otobüs yol güvenliği sağlandıktan sonra yollarına devam etti. Kayseri- Malatya karayolu üzerinde yer alan Pınarbaşı ve Bünyan ilçeleri geçişlerinde de polis ve jandarma devriye görevi yaptı.
 
SABAHA KADAR GÖSTERİ
 
Kayseri kent merkezinde polis ekipleri, sabaha kadar devam eden eylemler nedeniyle HDP ve Ak Parti binaları önünde güvenlik önlemi aldı. 
 
Talas İlçesi'ndeki Jandarma Bölge Komutanlığı önüne ellerinde Türk bayraklarıyla gelen 500 kişilik grup, 'Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz', 'Ne mutlu Türküm diyene' diye slogan atıp, ilçe merkezinde motosiklet, otomobil ve minibüslerle konvoy oluşturdu. 
 
DİKİLİ'DE HDP BİNASI TAŞLANDI
 
Oben ULU/DİKİLİ (İzmir), (DHA)- İZMİR'in Dikili İlçesi'nde, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 16 askerin şehit edilmesini protesto eden vatandaşlar HDP binasını taşlayıp tabelasını indirdi. 
 
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca Bölgesi'nde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıda 16 askerin şehit edilmesine tepki gösteren bir grup, sosyal medya üzerinden örgütlenerek protesto gösterisi düzenledi. Dün akşam saatlerinde Atatürk Meydanı'nda toplanan grup Türk Bayrağı açtı. Atatürkçü Düşünce Derneği Dikili Şube Başkanlığı'nca meydanda bulunan Atatürk Heykeli önünde basın açıklaması yapıltı. Dikili Belediyesi CHP Meclis Üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözü hatırlatılarak, barış isteminde bulunuldu. Daha sonra burada toplanan diğer gruplar, polisin izin vermemesine rağmen yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayrakları bulunan ve yaklaşık bin 500 kişiden oluşan grup, sahil yolundan geçerek Adnan Menderes Caddesi'ne çıktı. Yürüyüş esnasında "Ne Mutlu Türk'üm diyene", "Her Türk asker doğar", "Dikili uyuma şehidine sahip çık" sloganları atan grup, AKP Dikili İlçe Binası önünden geçerken ise AK Parti'yi yuhalayarak protesto etti. Bu sırada yürüyüşten ayrılan bir grup koşarak HDP İlçe Binası önüne geldi. HDP İlçe Binasını taşlamaya çalışan gruba burada hazır bekletilen TOMA tarafından tazyikli su, Çevik Kuvvet ekiplerince biber gazı sıkıldı. Yapılan müdahaleye rağmen TOMA'nın arkasından geçen birkaç kişi HDP İlçe Binası'nın camlarını taşlayarak kırdı. Bina çatısına çıkan bir kişi ise tabelayı indirerek buraya Türk Bayrağı astı. Olaylar sırasında biber gazından etkilenen bir kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.
 
TERÖR PROTESTOSUNDA YOL KAPATIP OTOBÜSLERİN CAMLARINI KIRDILAR
 
 
Nurşen SINAV/GAZİPAŞA (Antalya), (DHA) – ANTALYA’nın Gazipaşa İlçesi’nde terör olaylarını protesto eden bir grup, Antalya- Mersin karayolunu trafiğe kapattı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerine yolcu taşıyan otobüslerin geçişine izin vermeyen grup, durdurdukları otobüslere Türk Bayrağı astı. Grubun saldırısına uğrayan iki yolcu otobüsünün ise camları kırıldı.
 
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca bölgesindeki terör saldırısını protesto etmek isteyen grup, dün saat 22.30 sıralarında ilçe merkezinden geçen Antalya- Mersin D400 karayolunu trafiğe kapattı. Türk bayrakları taşıyan grup, yolu işgal ederek özellikle Doğu ve Güneydoğu illerine yolcu taşıyan otobüsleri durdurdu. Öfkeli kalabalık bayrak olmayan otobüslere bayrak asarken, jandarma ekipleri uzun süre kalabalığı dağıtmak için çaba sarf etti.
 
İKİ OTOBÜSÜN CAMLARI KIRILDI
 
Grup, geçmeye çalışan bir otobüsün camlarını kırarken, jandarma ekipleri otobüsteki yolcuları tahliye etti. Bir başka firmaya ait otobüsün sürücüsü ve muavininin zafer işareti yaptığını iddia eden grup, bu otobüsün camlarını kırıp, lastiğini patlattı. Jandarma korumasına alınan otobüsteki yolcular yaklaşık 1 saat araçtan indirilmedi. Kadın ve çocuklar jandarma nezaretinde otobüsten indirilerek jandarma aracıyla merkeze getirildi. Daha sonra otobüs kalabalık arasından jandarma eşliğinde çıkarıldı.
 
YOLCULAR RESTORANA SIĞINDI
 
Grup daha sonra olay yerinden yaklaşık 300 metre uzaklıkta otobüslerin mola verdiği tesislere geldi. Tesislerde duran otobüslerdeki yolcular kalabalığı görünce restorana sığındı. Jandarma restoran girişini kapatırken, içeri giremeyen grubun saldırısı sonucu restoranın camları kırıldı. Bir süre daha bekledikten sonra İstiklal Marşı okuyan grup dağıldı.
 
SAKARYA'DA HDP İL BİNASINDAKİ TABELALARI SÖKÜP YAKTILAR, GÖRÜNTÜLERİNİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR 
 
Zafer TOKUŞ Aziz GÜVENER ADAPAZARI (Sakarya) (DHA)- HAKKARİ Dağlıca'da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 16 askerin şehit olması, Sakarya'da 2 bin kişinin katıldığı bayraklı yürüyüşü ile protesto edildi. Kalabalıktan ayrılan bir grup, HDP İl binasının bulunduğu işhanına girerek 3'ncü katta bulunan HDP tabelalarını indirip caddeye attı. HDP’ye büyük Türk Bayrağı asılırken, caddeye atılan tabelalar ise yakıldı.
 
Adapazarı’nda dün akşam sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 2 bin kişi, teröre tepki için Sakarya Atatürk Stadı önünde toplandı. Kalabalık ellerinde Türk bayraklarıyla 'Ya Allah bismillh Allahu Ekber' sloganlarıyla Çark Caddesi boyunca yürüdü. Yürüyüş sırasında çevrede bulunan vatandaşlar da gruba destek verdi. Bayraklar sallayarak şehir merkezindeki Kent Meydanı'na gelen kalabalık burada bir süre bekledi. Sloganlar atarak Hakkari'deki hain saldırıda 16 askerin şehit olması nedeniyle teröre lanet yağdıran kalabalıktan bazıları daha sonra Adapazarı şehir merkezi Kavaklar Caddesinde bulunan HDP İl Binası'na yürüdü.
 
Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet ekipleri grubun bir bölümüne engel oldu. Yaklaşık 200 kişi ise HDP İl Binası önünde yürüyüş sonrası toplanırken, gruptan bazı kişiler 4 katlı binanın 3'üncü katında bulunan HDP Binası'nın balkonuna yan daireden girerek parti tabelasını söktü. Yerine dev bir Türk Bayrağı asan göstericiler, beraberlerinde indirdikleri tabelayı ise cadde ortasında kolonya ile yaktı. Grup, polis uyarılarının ardından dağıldı. 
 
HDP il binasındaki parti binasını indirip cadde yakan ve bu görüntüleri cep telefonlarına kaydeden protestocular, daha sonra sosyal medya takipçileriyle paylaştı. 
 
TERÖR PROTESTOSUNDA GERGİNLİK
 
Cevdet ŞEN/BERGAMA (İzmir), (DHA)- İZMİR'in Bergama İlçesi'nde, çok sayıda vatandaş Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde 16 askerin şehit edilmesini protesto ederken Kürt kökenli vatandaşların yaşadığı mahallelere yürümek isteyen gruba polis TOMA'yla su sıkarak engel oldu. 
 
Maltepe Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda saat 20.30 da toplanmaya başlayan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Grup yürüyüş sırasında sık sık "Kahrolsun PKK", "İmralı yıkılsın Apo asılsın", "Polise, askere uzanan eller kırılsın" ,"Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarını attı. Cumhuriyet Meydanı'nda İstiklal Marşı'nı okuyan grup daha sonra Kürt kökenli vatandaşların bulunduğu Selçuk Mahallesi ve Zafer Mahallesi'ne yürümek istedi. Polis "Teröre tepki eyleminiz sona ermiştir lütfen dağılın" uyarılarına rağmen yürümek isteyen gruba TOMA'yla su sıkılarak müdahale edildi. 
 
Polis ekipleri mahalle girişlerinde ve HDP ile AK Parti binaları önünde güvenlik önlemlerini arttırdı.
 
KIRKLARELİ’NDE ŞEHİTLER İÇİN OTURMA EYLEMİ
 
Ali Ümit ÜLKER/KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ’nde ellerinde Türk bayrakları toplanan 300 kişilik kalabalık, Atatürk anıtında bir araya gelerek Dağlıca bölgesinde PKK teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 16 asker için oturma eylemi yaptı.
 
Sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen protesto eylemine yaklaşık 300 kişi katıldı. Valilik önünde toplanan kalabalık sloganlar atarken, Atatürk anıtı önünde de oturma eylemi yaptı. Dağlıca kırsalında PKK’lı teröristlerin 16 askeri şehit etmesi protesto edilirken, terör lanetlendi. Kalabalık adına konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Kırklareli Şube Başkanı Hayri Girgin son günlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek, “Ülkemizde bir savaş yok. Ülkemizde terörle mücadele var. Bunların üzerinden beslenenler var. Şehitlerimizin kanından beslenenler var. Kulakları var, işitmezler. Bugün dedik Dağlıca yüreğimizi dağladı. Bu günde dedik ki dudaklarımızla değil, yüreğimizle konuşalım. Yüreği olanlar varsa anlasın. İnterneti hepimiz kullanıyoruz. Lütfen İnternetteki duyarlılığımızı lütfen alanlara indirelim” dedi.
 
Oturma eylemine katılan Kırklareli Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Siyam Kesimoğlu da terörün amacının birlik içinde yaşayanlara korku salmak olduğunu belirterek, “O çocukların hepsi bizim çocuklarımız. Askerimiz, polisimiz, vatandaşımız, özellikle güvenlik güçlerimizin suçu bu vatan topraklarını savunmak. Bu Cumhuriyete sahip çıkmak. Kanla çizilmiş bu sınırlar içerisinde birlik içinde yaşayan bu insanların korku sokmak, nifak sokmak istiyorlar” diye konuştu. Kalabalık yarım saatlik oturma eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
 
ESKİŞEHİR'DE HDP İL ÖRGÜTÜNÜN BULUNDUĞU İŞ MERKEZİ GİRİŞİNDE TÜRK BAYRAĞI ASTILAR
 
Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'de yaklaşık 300 kişi terör saldırılarını protesto etmek amacıyla ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. Polis, kalabalığın HDP il binası önüne gitmelerine izin vermedi. Gruptaki 3-4 kişi yanlarında getirdikleri Türk Bayrağı'nı HDP İl örgütünün bulunduğu iş merkezinin girişine plastik kelepçeyle astı.
 
Geceleyin İsmet İnönü Caddesi'nde toplanan yaklaşık 300 kişi çeşitli sloganlar atarak Sakarya Caddesi'ndeki HDP il binasına doğru yürüyüşe geçti. TOMA'lı Çevik Kuvvet polisleri kurdukları barikatla kalabalığı HDP'nin olduğu iş merkezine yaklaştırmadı. Kalabalıkla polisler arasında zaman zaman arbede yaşandı, kalabalık arasındaki bazı kişiler polis barikatını aşmaya çalıştı. Yaşanan arbedenin ardından polisler, kalabalık arasındaki 3-4 kişinin geçişine izin verdi. Bu kişiler yanlarında getirdikleri Türk Bayrağı'nı plastik kelepçeye HDP İl örgütünün bulunduğu 7 katlı iş merkezinin girişine astı.
 
Kalabalık HDP tabelasının indirilmesini istedi. Polislerin uyarılarının ardından kalabalık çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.
 
EDREMİT'TE HDP BİNASI TAŞLANDI, TABELASI İNDİRİLDİ
 
Ahmet ERTAN/EDREMİT (Balıkesir), (DHA)- HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca Bölgesi'nde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda, 16 askerin şehit edilmesine, Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde tepki gösteren bir grup, HDP İlçe binasına önce Türk Bayrağı astı sonra tabelasını indirdi.
 
Cumhuriyet Meydanı'nda saat 21.00 sıralarında toplanan yaklaşık 25 kişilik grup yürüyüşe geçerek HDP Edremit İlçe Örgütü'nün bulunduğu Cayiçi Caddesi'nde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", Her Türk asker doğar" sloganı attı. Sloganlar atarak tekrar Cumhuriyet Meydanı'na gelen gruba katılımlarla yaklaşık bin kişiye ulaştı. Tekrar HDP'nin binasının bulunduğu Çayiçi Caddesi'ndeki Arıkan Pasajı'na yönelen grup, binanın önüne geldiğinde polis barikatıyla karşılaştı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan ve terör örgütü aleyhine slogan atan grupta bulunanlardan bir bölümü polis bariyerini aştı. Binaya tırmanan göstericiler, 1'inci kattaki HDP İlçe Örgütü'ne Türk Bayrağı astı. Daha sonra parti binasının iki penceresi taş atarak kırıldı. Bir süre daha slogan atan göstericiler, zaman zaman polis ekipleriyle gerginlik yaşadı. Binaya çıkan bir kişi, parti tabelasını tekmeledikten sonra aşağıya attı. HDP tabelasını indiren grup, yeniden slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü daha sonra sloganlar atarak dağıldı.
 
TAKSİCİLERDEN "TERÖR" PROTESTOSU
 
Ozan URAL / İstanbul,(DHA) HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında 16 askerin şehit olması üzerine, İstanbul'da taksi sürücüleri araçlarını Türk bayraklarıyla donatıp konvoy yaparak terörü protesto etti. İstanbul Anadolu Yakası'nda çalışan yaklaşık 200 taksici, Türk bayraklarıyla donattıkları araçlarıyla Üsküdar Meydanı'nda toplandı. Burada yolu trafiği kapatarak İstiklal Marşı okuyan grup basın açıklamasının ardından, kornalar eşliğinde konvoy oluşturarak Anadolu Yakasında dolaştı. Yolda seyir halinde olan diğer sürücüler de korno çalarak taksilere destek verdi.
 
Taksiciler adına konuşan Ömer Engin, terör saldırıları ve şehit haberlerinin herkesin içini yaktığını dile getirdi. Taksiciler olarak her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını vurgulayan Engin, terör olaylarının bitmesi için herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini söyledi.
 
HDP İL BAŞKANLIĞININ BULUNDUĞU DAİRE ATEŞE VERİLDİ
 
Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) – HAKKARİ’deki terör saldırılarını protesto eden bir grup, Pirimehmet Mahallesi’ndeki 4 katlı binanın üst katındaki HDP il başkanlığının bulunduğu daireyi ateşe verdi. İtfaiyenin güçlükle söndürdüğü yangında dairede büyük hasar oluştu.
 
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca bölgesindeki PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 16 askerin şehit edilmesi, 6’sının da yaralanması olayının ardından Isparta Kent Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Pirimehmet Mahallesi’ndeki HDP binasına yürüdü. Grup, binanın dış cephesinde asılı olan HDP tabelasını indirmek istedi.
 
Polis bina önünde güvenlik önlemi alırken, kargaşayı fırsat bilerek daireye giren gruptan bazıları tabelayı ateşe verdi. Yangının büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangının diğer binalara sıçramaması için uzun süre uğraştı. Yangın söndürülürken, binanın 4’üncü katındaki HDP İl başkanlığının bulunduğu daire kullanılamaz hale geldi. Grup ise yangın söndürme çalışmaları tamamlanana kadar olay yerinden ayrılmadı.
 
İZMİT GECE YARISI ŞEHİTLER İÇİN AYAĞA KALKTI
 
Ergün AYAZ- Orhan UZUN/ İZMİT(Kocaeli) (DHA)- HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 16 askerin şehit olması, İzmit'te kadınlı erkekli binlerce kişinin düzünlediği yürüyüş ile protesto edildi. Yüzlerce aracın da korna çalarak destek verdiği eylem sırasında alınan önlemlere rağmen barikatı aşan bazı kişilerin HDP il binasına girmek istemesi üzerine polis biber gazı ile müdahalede bulundu. 
 
İzmit'te gece yarısı sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen buluşmaya 10 binin üzerinde katılım oldu. Teröre lanet ve şehitlee saygı amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşe kadınlı erkekli, yaşlı genç vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüş yaptı. Üzerlerinde yine Türk bayrakları bulunan yüzlerce araç ta şehir içinde konvoy oluşturarak terörü lanetledi. İzmit sokakları kalabalığın teröri kınayan sloganları ile yankılanırken polis, HDP binasına girmek isteyenlere karşı birkaç noktada barikat oluşturdu. 
 
Polisin kurduğu barikat nedeniyle yürüyüşe katılanların bir bölümü Yürüyüş Yolu'ndan Alemdar Caddesi'ne geçerek buradan Cumhuriyet Parkı'na doğru ilerlemeye başladı. Ancak bazı gruplar polisin kurduğu ilk barikatı aşınca karşılarındra ikinci bir barikatla karşılaştı. Uyarılara rağmen HDP binasına girmeye çalışan topluluğa polis biber gazı ile müdahale etti. Dağılan topluluk ara sokaklarda tekrar toplanmaya başlarken, polis de önlemlerini arttırdı. 
 
BAĞCILAR VE ZEYTİNBURNU'NDA DAĞLICA SALDIRISI PROTESTO EDİLDİ
 
Hayati KILIÇ - Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul,(DHA) HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında 16 askerin şehit olması üzerine, Bağcılar ve Zeytinburnu'nda vatandaşlar Türk bayraklarıyla protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Bağcılar'da İstanbul Caddesi'nde toplanan bir grup, terörü protesto etmek için ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Grubun Halkarın Demokratik Partisi (HDP) İlçe Başkanlığı'na yürümek istemesi üzerine polis yolu keserek gruba izin vermedi. Polisin önlemini aşarak HDP İlçe binası önüne gelenler tekbir getirerek "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı. Uyarıların ardınan gruptakiler İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra olaysız dağıldı. Zeytinburnun'da da bir grup ellerinde Türk bayraklarıyla terörü protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Zeytinburnu Meydanı'nda toplanan grup, HDP İlçe Teşkilatına yürüdü. Polis parti binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Grubun önünde ilerleyen bazı kişilerin ellerindeki sopalar dikkat çekti. Polis parti binası önündeki kalabalığı dağılması konusunda uyardı. Buradaki grup da İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra olaysız dağıldı.
 
GEBZE’DE HDP BİNASINA GİRMEK İSTEYEN GREP İLE POLİS ARASINDA GERGİNLİK 
 
Mesut IŞIK- Büşra KAYA- Haluk TURGUT/GEBZE (Kocaeli), (DHA)- HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 16 askerin şehit olması nedeniyle Gebze'de düzenlenen protestoda HDP Binasına saldırmak isteyen eylemcilerle polis arasında olay çıktı. Yaralanan 1 keşi hastaneye kaldırıldı.
 
Gebze'de saat 20.30 sıralarında CHP tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. Burada bazı kişilerin konuşmacılara pet şişe atmasıyla gerginlik yaşandı. Daha sonra yaklaşık 300 kişiden oluşan grup, Gebze Kent Meydanı'na kadar yürüyüp buradan HDP Gebze ilçe binasını basmak istedi. HDP binasının girişinde Çevik Kuvvet ekipleri ile grup üyeleri karşı karşıya geldi. Polis, uyarılara rağmen dağılmayan gruba biber gazı ile müdahale etti. Gerginlik devam ederken HDP binasının olduğu yere çok sayıda polis sevk edildi. Polis ve grupta bulunanlar arasında zaman zaman tartışmalar ve kavgalar yaşandı. Arbede sırasında yaralanan 1 kişi hastaneye kaldırıldı.
 
Grubun dağılmaması üzerine bu kez olay yerine TOMA getirildi ve HDP binasının bulunduğu sokağın girişine yerleştirilerek barikat kuruldu. Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz da bölgeye gelerek eylemcilerle görüştü. Kısa süre sonra İstiklal Marşı okuyan grup ardından dağıldı. 
 
KULA'DA TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ
 
Hasan YİĞEN/KULA (Manisa), (DHA)- HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği ve 16 askerin şehit olduğu saldırı, Manisa'nın Kula İlçesi'nde yürüyüşle protesto edildi. 
 
Yunus Emre Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki 16 askerin şehit olduğu PKK terör saldırısını kınamak için toplandı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İmralı Apo'ya mezar olacak", "Her Türk asker doğar", "Polise Uzanan Eller Kırılsın" sloganları atarak Yunus Emre caddesi boyunca yürüyen grup, Egemen Kavşağı'na kadar yürüyerek teröre lanet okudu. Kalabalığın arasında yürüyen bazı kadınlar da, "Bizi de askere alın. Bizler de şehit olmak istiyoruz" diye seslendiler. Yürüyüş sırasında Ankara-İzmir Karayolu'nda yürüyüş yapmak ve yolu trafiği kapatmak isteyen grup ile polis ve jandarma ekiplerinin arasında yaşanan kısa süreli gerginlik, büyümeden önlendi. Yolu trafiğe kapatan vatandaşlar "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları atarak kısa süreliğine trafiği çift yönlü kapattı. Gruba çevrede bulunan vatandaşlar ve sürücüler de destek verdi. 
 
Kula Şehitliği önünde şehitler için saygı duruşunda bulunan grup İstiklal Marşı'nı okudu.
 
Burada grup adına açıklama yapan Kula Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Hekimoğlu, "Şehitlerimize her zaman sahip çıkacağız. Dualarımızı onlardan eksik etmeyeceğiz. Biz ülkücü gençlik olarak her zaman şunu söylüyoruz. Bu hesap elbette mahşere kalmayacak. Bu hesap elbet bir gün sorulacak. Askerimize polisimize dua edelim gerekeni zaten kolluk kuvvetleri yapıyor" dedi. Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.
 
TERÖRE TEPKİ İÇİN YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR
 
 
Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar), (DHA)– AFYONKARAHİSAR’ın Sandıklı İlçesi’nde, terör saldırılarını protesto eden bir grup araçlarıyla Afyonkarahisar- Antalya karayolunu bir süre trafiğe kapattı.
 
Sandıklı Kütüphane kavşağında saat 21.00 sıralarında toplanan grup, araçlarıyla ilçe merkezinde konvoy yaptı. Türk bayrağı asılı yaklaşık 100 araçlık konvoy İstasyon Caddesi’ndeki ışıklı kavşağa geldi. Burada araçlarıyla Afyonkarahisar- Antalya karayolunu trafiğe kapatan grup, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ sloganları aıp, terör örgütü PKK'yı lanetledi. Araçlarıyla yolda bekleyenler de klakson çalarak gruba destek verdi.
 
Bir süre sonra bazıları yaya bazıları da araçlarıyla Sandıklı Askerlik Şubesi önüne geldi. Burada slogan atan grup saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Grup daha sonra dağıldı.
 
İNEGÖL ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ
 
Seyfettin ARAS/İNEGÖL (Bursa), (DHA)- BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde teröre lanet protestosu gerçekleştirildi. 
 
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK'nın askeri araçlar geçişi sırasında patlattığı mayın sonucunda şehit olan 16 asker için Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl halkı da sokağa döküldü. Saat 19.00'da İnegöl Belediyesi önünde toplanan İnegöl halkı, ellerinde Türk bayraklarla PKK'yı lanetledi. 200 kişiden oluşan topluluk dev Türk bayrakları açarak Atatürk Bulvarı üzerinden Anıt'a kadar yürüdü. “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atan topluluğa araç sürücüleri de korna çalarak eşlik ettiler. Islık sesleri içinde devam eden yürüyüş Anıt önünde son buldu. İstiklal Marşı'nın ardından topluluk sessizce dağıldı.
 
KARABÜK'TE TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ
 
Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA)– KARABÜK'te toplanan yaklaşık bin 500 kişi, PKK'lı teröristlerin Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 16 askeri şehit ettiği saldırıyı yürüyüşle protesto etti.
 
Karabük Ülkü Ocakları üyelerinin düzenlediği yürüyüşe, halkın ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle bin 500 kişi katıldı. Karabük Belediye Başkanı MHP’li Rafet Vergili'nin de bulunduğu kalabalık, Türk bayrakları açarak, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda', 'Ne Mutlu Türk’üm diyene', 'Hepimiz askeriz, hepimiz Mehmetiz', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Grup ayrıca yürüyüş sırasında, 'Ezan dinmez diyen, bayrak inmez diyen, şehit ölmez diyen birileri var’ yazan dovizler taşıdı.
 
Karabük Ülkü Ocakları Başkanı Murat İsmail Taş'ın basın açıklaması yaptığı sırada hükümet aleyhine doviz açan iki kişiyi polis uyardı. Bunun üzerine doviz indirildi. Bir süre sonra 2 kişi, dövizi yırtarak çöp kutusuna attı. Yürüyüşün sonunda Askerlik Şubesi'nde görevli askerler de grubu alkışlayarak destek verdi. Kalabalık, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından dağıldı.
 
300 ARAÇLA TERÖRE TEPKİ KONVOYU
 
Sosyal medya üzerinden örgütlenen grup, Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla akşam saatlerinde Atatürk Bulvarı’na geldi. Korna çalarak Safranbolu İlçesi'ne doğru ilerleyen konvoy, kısa sürede büyüdü. 300 aracı aşan konvoyun geçişleri sırasında polis önlem aldı. 
 
ALANYA’DA TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ 'BİZİ TEKRAR ASKERE ALIN' ÇAĞRISI
 
 
Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)- ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde, Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 16 askerin şehit olması nedeniyle ‘teröre tepki’ ve ‘şehitlere saygı’ yürüyüşü düzenlendi.
 
ASKERLİK ŞUBESİ'NDE 'BİZİ TEKRAR ASKERE ALIN' DİYE SESLENDİLER
 
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen ve 16 şehit verilen saldırıyı protesto etmek isteyen grup saat 19.30 sıralarında Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı. Yaklaşık 1500 kişilik grup meydanda bir süre terör örgütü PKK aleyhinde slogan attıktan sonra Atatürk Caddesi’nden yürüyüşe geçti. Buradan Alanya Askerlik Şubesi’ne gelen grup nüfus cüzdanlarını çıkararak “Bizi tekrar askere alın” diye şube yetkililerine seslendi. Şube önünde bir süre oturma eylemi yapan kalabalığın içerisinden seçilen temsilciler şubenin içerisine girerek yetkililerle konuştu. Konuşmanın ardından kalabalığa seslenen temsilciler, isteyenlerin askere tekrar alınmak için dilekçe ile başvurulabileceğini, bunun için mesai saatlerinde başvurmaları gerektiğini anlattı. Burada İstiklal Marşı ve şehitler için dua okunmasının ardından grup tekrar yürüyüşe geçti. 
 
ŞEHİT POLİSİN EVİNE YÜRÜDÜLER 
 
Askerlik şubesinin ardından 25 Metreli Yol’a çıkan grup, 3 Eylül’de Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit olan Dargeçit İlçe Emniyet Amiri 45 yaşındaki İbrahim Halil Aksoy'un Kızlarpınarı Mahallesi’ndeki evine yürüdü. Yürüyüş sırasında tekbir getirip, slogan atanlara yoldaki araçlar da klakson çalarak eşlik etti. Taziye evine gelindiğinde şehit polisin akrabaları tarafından karşılanan grup aileye başsağlığı diledi. Gruptaki kadınlar ise taziye çadırına inen Şehit Polis Amiri İbrahim Halil Aksoy’un eşi Aysun Aksoy’a başsağlığı diledi. Taziye çadırına kucağında küçük oğlu Cengizhan ile gelen Aysun Aksoy gelenlere teşekkür etti. Taziye evini ziyaret eden grup buradan sloganlar eşliğinde Atatürk Anıtı önüne gelerek yürüyüşü sonlandırdı.
 
HDP BİNASINA TÜRK BAYRAĞI ASTILAR
 
Mikail PELİT/ MALATYA,(DHA)- HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 16 askerin şehit olması, Malatya'da protesto edildi. HDP il binasına yürümek isteyen 100 kişilik grubu polis engelledi.
 
Ülkücü oldukları belirtilen yaklaşık 100 kişi, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde slogan attılar. Polisle görüşen grup, Halep caddesinde bulunan HDP il binasının bulunduğu İş hanının 4 katına çıkarak kapının üzerine Türk Bayrağı astı. Ülkücü grup daha sonra polisin uyarılarıyla dağıldı.
 
Bu arada olay yerine parti binasına gitmek isteyen HDP'li yöneticilere polis, uyarıda bulunarak binaya gitmemelerini istedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.