1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Türkiye Kanser İlacını Üretmek İçin harekete Geçti

Türkiye Kanser İlacını Üretmek İçin harekete Geçti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan kanser ilaçlarıyla ilgili sevindiren haber geldi

A+A-

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu , kanser ilaçlarını Türkiye'de üretemini başaracaklarını belirterek, "Hiçbir hastamızı da mağdur etmeyiz. Hiç merakınız olmasın. Bu anlamda bakınız yarından sonra bio-teknoloji fuarına gidiyorum. İnşallah birçok ilacımızı da özellikle kanser ilacımızı da Türkiye'de üretimini de inşallah başaracağız"dedi.

 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte, karayoluyla saat 11.00'da İstanbul'dan Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'ne geldi. 
 
AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanlığı'da gazetecilerin kanser ilaçlarının temini konusunda yaşanan sıkıntıların hatırlatılması üzerine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Biz her gün yaklaşık 40 milyonun üzerinde yani eski rakamla 40 trilyonun üzerinde ilaç parası ödüyoruz. Bundan da hiçbir rahatsızlığımız yok. Bu millete helal olsun. Ama rakam 40 trilyon yılda 17 katrilyon. Bu pastayı görenler bazen, bizi bu ülkenin bu potansiyelinden fırsatçılık yapmak isteyenler var. Hiçbir hastamızı ve vatandaşımızı sıkıntıyı sokacak bir anlayışımız olmaz. Ama bizi, Türkiye'yi bu anlamda tünele sokup da istismar edeceklere de asla fırsat vermeyeceğiz. Dolayısıyla harcadığımız para asla en duyarlı olduğumuz başta başbakanımız ve ben, en duyarlı olduğumuz konuların başında sağlık ve hastalık gelir. Hiçbir hastamızı da mağdur etmeyiz. Hiç merakınız olmasın. Bu anlamda bakınız yarından sonra bio-teknoloji fuarına gidiyorum. İnşallah birçok ilacımızı da özellikle kanser ilacımızı da Türkiye'de üretimini de inşallah başaracağız. Biz birilerine zaman zaman mahkum olacak durumdan da, az önce dediğim gibi muassır medeniyet seviyesi yolculuğunun ruhunda esas bu anlayış yatar. İnşallah bunu da bu ülkeye kazandıracağız" dedi.
 
Bakan Müezzinoğlu, zaman zaman gündelik olarak sıkıntıların ortaya çıkabildiğini de anlatarak, "Çünkü her gün 500 milyon hastamıza hizmet veriyoruz. Kanser alanındaki tıbbi gelişmeler, hastalıklarda birçok yenilikleri de en erken ülkesine getiren ve vatandaşına kazandıran ülkeyiz. Dolayısıyla hiç sıkıntımız olmayacak diyorsak, her gün 500 milyon tıbbi işlem yapılan bir alandan söz ediyoruz. İnşallah duyarlılığımız ve yakın takibimizle hiçbir hastamıza olağanüstü tedavi sıkıntısı yaşatmayacağız"diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.