1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye global aktör oluyor

Türkiye global aktör oluyor

ULUSLARARASI Para Fonu (IMF) Türkiye Direktörü Mark Lewis, Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam ve iyi durumda olduğunu belirterek, “Türkiye global ekonomide giderek daha büyük bir aktör oluyor” dedi.

A+A-

 

Lewis, Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen “İstikrar mı? İstihdam mı?” başlıklı konferans öncesinde Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Ümit Deniz Efendioğlu ve Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erinç Yeldan’ın da katıldığı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.Lewis son 10 yılda dünya ekonomisinde ilginç gelişmelerin yaşandığını, yüzlerce milyon insanın daha üst gelir seviyesine ulaştığını belirtirken, iyi ve insan onuruna yakışan yeni işler yaratılması konusunun ise hemen hemen tüm ülkelerin temel sorunları arasında yer aldığını kaydetti. Lewis, “Türkiye ekonomisi çok iyi durumda. Çok riskli global bir ortamda zorluklara karşı çok iyi direniş gösterdi. Türk ekonomisinin temelleri iyi durumda” dedi.

8 ayda 500 milyon dolar

Bu yıl Türkiye’ye ne kadar yatırım yapabilirsiniz? 

-  Türkiye portföy büyüklüğü açısından bizim en büyük ikinci ülkemiz. Yatırımlar açısından bakınca ise ilk 5’te yer alıyor. Temmuzda başlayan ve haziranda bitecek mali yılımız içerisinde Türkiye’de şu anada kadar 500 milyon dolar yatırım yaptık.  IFC,Washington dışındaki ilk operasyon merkezini İstanbul’da açtı. IFC’nin toplam yatırımlarının yüzde 33’ü Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde. 52 ülkeyi, İstanbul’dan yönetiyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.