1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçının yankıları

Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçının yankıları

Türkiye’nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu son maçında Çek Cumhuriyeti karşısında aldığı 2-0’lık galibiyet Avrupa medyasında geniş yer buldu.

A+A-

Ay yıldızlı ekibin grubun son maçında ortaya koyduğu performansa dikkati çeken gazete ve televizyonlar, Türkiye’nin en iyi üçüncüler kategorisinden bir üst tura çıkabilmek için son anda şans yakaladığı yorumunda bulundu.

MARCA GAZETESİ - İSPANYA

"Türkiye, kendi Avrupa Şampiyonası'na başlıyor. Türkler, Çekleri mağlup ederek en iyi 3'üncüler arasına girme fırsatı yakaladı. İspanya karşısında küçük düşürücü bir yenilgi alan, Hırvatistan karşısında da iyi bir futbol oynayamayan Türkiye, Çek Cumhuriyeti'ne karşı kazanmak zorundaydı ve bunu başardı. Geç oldu ama Türkler halen varlar."

EXPRESSEN GAZETESİ - İSVEÇ

"İsveç için kabus, Türkiye kazandı. Türkiye son şansını iyi kullanarak İsveç'i kabus görmeye ittiği belirtildi. İsveç'in en iyi üçüncüler arasına girebilmek için Belçika karşısında kazanmaktan başka şansı kalmadı.

JYLLAND-POSTEN GAZETESİ - DANİMARKA

"Emre Mor'un süper asisti, Türkiye'yi galibiyete taşıdı. Emre Mor, çok iyi bir oyun sergiledi."

DE VOLKSRANT GAZETESİ - HOLLANDA

"Türkiye beklenmedik şekilde Çek Cumhuriyeti’ni evine gönderdi. Türkiye'nin 2. tura çıkıp çıkmayacağı bu akşamki maçlardan sonra belli olacak."

EL MUNDO DEPORTIVO GAZETESİ - İSPANYA

"Arda'nın Türkiyesi hayatta kalmaya devam ediyor. Türkiye, aldığı onca sert eleştiriye yanıt verme kapasitesini gösterdi. Türkiye şimdilik bir üst tura çıkma umudunu sürdürüyor."

AS GAZETESİ - İSPANYA

"Türkiye gibi bu kadar çok mucize arayan ve olağanüstü güçlere bağlı olan başka bir milli takım yok. Ölüm kalım maçlarını hep Türkiye kazanıyor ve bu kez de aynısı oldu."
Türkiye-Çek Cumhuriyeti , EURO 2016 , Marca , Avrupa

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.