1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. TÜRK Kelimesi Neden kalkmış, İşte Kızılay'ın Cevabı!

TÜRK Kelimesi Neden kalkmış, İşte Kızılay'ın Cevabı!

Konya'da yerel gazetecilik yapan ve Kızılay Maden Suyu tüketicisi Osman EKEN, değişikliği fark ederek Maden suyu şişeleri üzerindeki TÜRK kelimesinin neden kaldırıldığını Kızılay'a yazılı olarak sormuş.

A+A-

Türk kızılay sodasından TÜRK kelimesinin kaldırılması ile ilgili olarak, bu kuruma bir tepti iletisi yollamıştım...
Yıllarca üzerinde TÜRK KIZILAY'ı yazan bu şişeler kimi rahatsız etti doğrusu çok merak etmiştim...
Tepki ve kınama iletime cevap geldi, aslında cevap geleceğini de pek tahmin etmiyordum...
Ben sürekli Türk kızılay Maden suyu tüketiyordum. Bundan böyle bu alışkanlığımı gözden geçireceğimi buradan açıkça beyan ediyorum...
Mineralli Su Koordinatöründen tarafıma gelen cevabı aynen yayınlıyorum. KIZILAY'ımızdaki TÜRK kelimesine sıranın ne zaman geleceğini de merak ediyorum...! (Osman Eken - YEREL42)

                                     ***

Sayın Osman Bey,
Öncelikle ürünlerimizi tercih ettiğiniz ve ambalaj değişikliğimizi fark ettiğiniz için size teşekkürlerimizi sunarız.

Afyonkarahisar Maden Suyu, Ulu Önder Atatürk’ün emirleri ile 17 Ekim 1926 tarihinde Türkiye Kızılay Derneğine gelir olması amacıyla, imtiyaz hakkı olarak derneğimize verilmiştir.

Türk Kızılayı, Ulu Önder Atatürk’ün güvenini boşa çıkarmamış ve kendisinden beklendiği üzere Kızılay Maden Suyunu geliştirmiş ve ülkemizde ciddi bir pazar payı elde ederek raflardaki yerini almıştır.

Kızılay Maden Suyunun yenilenen imajı, birçok değişikliği de beraberinde getirdi. Kızılay Maden Suyu olarak bizi biz yapan değerleri koruyarak, günümüz trendlerine uygun ve tüketici alışkanlıkları doğrultusunda bir değişime imza atıyoruz. Altını çizmek isteriz ki yapılan bu değişimler Kızılay Maden Suyu’nun geleneksel formundan ilham alınarak gerçekleştirildi.

Bu değişim sonrasında özellikle sosyal medyadan ve siz değerli tüketicilerimizden "Kızılay isminden 'Türk' kelimesini attı" şeklinde eleştiriler aldık. Biz de yapılan bu yenilikleri ve sebeplerini ana hatlarıyla sizlerle paylaşmak istedik.

Unutulmamalıdır ki Türk Kızılayı bir yardım kurumudur; Kızılay Maden Suyu ise bu kuruma hizmet eden ve gelirleri Türk Kızılayı’nın afet ve sosyal yardım çalışmalarında kullanılmak üzere kuruma aktarılan ticari bir markadır. Yaptığımız yenileme çalışması sırasında ismimizi Kızılay Maden Suyu’na dönüştürmemizin birincil nedeni de tüketici algısıyla paralel bir imaj oluşturma yaklaşımıdır. Bunun yanı sıra Türk Kızılayı ile olan kurumsal bağımız, yeni tasarımlarımızda da yer almaktadır.

Sonuç olarak Türk Kızılayı çatısı altında bir işletme olarak çalışmaya devam edecek olan Kızılay Maden Suyu'nda, isim de dahil yaptığımız yenilemenin amacı; siz değerli tüketicilerimizin beklentilerini karşılamak, çağa ayak uydurmak ve çok daha iyi hizmet vererek, Türk Kızılayı’na daha yüksek katma değer sağlamaktır.

 

Saygılarımızla,

 

Levent PEKCAN

Türk Kızılayı

Mineralli Su Koordinatörü

Kaynak: yerel42.com/

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum