1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türk jetleri IŞİD hedeflerini vurdu

Türk jetleri IŞİD hedeflerini vurdu

Kilis'in Seve köyünün karşısındaki Suriye'nin Havar köyünde bulanan IŞİD hedefleri savaş uçakları tarafından bombalandı. Patlama sesleri Kilis'ten de duyuldu.

A+A-
Diyarbakır'dan havalanan F-16'lar olduğu tahmin edilen jetler, Kilis'in Seve Köyü karşında bulunan Suriye'nin Havar Köyündeki IŞİD hedeflerini bombaladı.
İki gün önce Kilis Valiliği tarafından 'özel güvenlikli bölge' olarak duyurulan bölge jetler tarafından 4 kez bombalandı. Jetlerin attığı bombaların sesleri Kilis'ten de duyuldu.

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Diyarbakır'dan havalanan F-16'lar, Kilis'in karşısındaki Suriye tarafındaki Bab bölgesindeki IŞİD hedeflerini bombaladı. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "Saat 03:12'de Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı'ndan 3 F-16 havalanmış, 03:40 - 03:53 arasında icra edilen hava harekatı ile DAEŞ terör örgütüne ait 3 hedef vurulmuştur. Daha önceden belirlenen 2 karargah ve 1 toplanma noktasına 4 güdümlü bomba atılmıştır. Uçaklarımız 04:24'te üslerine intikal etmişlerdir" denildi.

Saat 03:40 ile 03:53 arasında icra edilen hava harekatına ilişkin Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu başkanlığında 23 Temmuz tarihinde Çankaya Köşkü’nde yapılan Güvenlik Toplantısı’nda sınırımızda yaşanan DAEŞ Saldırısı değerlendirilmiş ve alınacak güvenlik önlemleri kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, Türk Silahlı Kuvvetleri milli imkan ve kabiliyetler ile Özel Güvenlik Toplantısı’nda alınan kararlar çerçevesinde DAEŞ terör örgütüne ait Suriye sınırları içindeki hedeflere dönük bir operasyon gerçekleştirmiştir. Saat 03:12’de Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan 3 F-16 havalanmış, 03:40 - 03:53 arasında icra edilen hava harekatı ile DAEŞ terör örgütüne ait 3 hedef vurulmuştur. Daha önceden belirlenen 2 karargah ve 1 toplanma noktasına 4 güdümlü bomba atılmıştır. Uçaklarımız 04:24’te üslerine intikal etmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ulusal güvenliğini korumak için gerekli önlemleri almakta kararlıdır. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi ve ilgili kurumlar tarafından kamuoyu süreçle ilgili bilgilendirilecektir."
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.