1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Trabzonspor: 3 - Gaziantep FK: 0

Trabzonspor: 3 - Gaziantep FK: 0

Süper Lig 13. haftasında Gaziantep FK'yı konuk eden lider Trabzonspor, taraftarı önünde 3-0 galip gelerek namağlup unvanını sürdürdü ve kulüp tarihine geçen bir zafere imza attı. Bordo mavililer ayrıca yenilmezlik serisini 25 maça çıkarmış oldu.

A+A-

Süper Lig’in namağlup lideri konumundaki Trabzonspor, 13. hafta mücadelesinde Gaziantep FK’yı konuk etti. Bordo mavili ekip ilk yarıda bulduğu gollerle Gaziantep FK’yı 3-0 mağlup ederek hem rakipleriyle farkı arttırmayı hem de yenilgisiz liderliğini perçinlemeyi başardı. Trabzonspor bu galibiyetle kulüp tarihinde son 25 yılın en iyi performansına ulaşırken yenilmezlik serisini de 25 maça çıkardı. Karşılaşmanın 20. dakikasında Abdülkadir Ömür’ün uzak mesafeden müthiş frikik golüyle 1-0 öne geçen Trabzonspor, 42’de Djaniny ile farkı ikiye yükseltti. İkinci golden sonra dağılan Gaziantep FK savunmasının zaaflarını değerlendiren Trabzonspor, 45+3’te Andreas Cornelius ile skoru 3-0’a getirdi ve soyunma odasına bu skorla önde girdi.

ANTEP DİREKLERİ GEÇEMEDİ

İkinci yarıda bambaşka bir kimliğe bürünen konuk ekip Gaziantep FK farkı azaltmak için çok sayıda gol fırsatı yakaladı. Üç topu direkten dönen ve üç topu savunma tarafından çizgiden çıkartılan Gaziantep FK’nın çabası sonuçsuz kalınca mücadele Trabzonspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonucun ardından Trabzonspor 33 puana ulaşırken, Gaziantep FK 15 puanda kaldı. Trabzonspor bu sonuçla en yakın rakibi Hatayspor’la arasındaki puan farkını 7’de tutmayı başardı. Bordo mavililerin, Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı 10, Galatasaray ile 12 ve Beşiktaş ile 13 oldu. Trabzonspor ligde bir sonraki maçını deplasmanda Karagümrük ile oynayacak. Gaziantep ise evinde Konyaspor’u ağırlayacak.

TRABZONSPOR’DAN TARİHE GEÇEN PERFORMANS

Trabzonspor bu galibiyetle ligde 33 puana ulaşarak son 25 yılın en iyi ilk 13 hafta performansına imza atmış oldu. Geride kalan 13 haftada 10 galibiyet, 3 beraberlikle 33 puan toplayan bordo mavililer, kulüp tarihinde son 25 yılın en iyi 13 hafta performansını yakalamış oldu.

Süper Lig'de gecenin ikinci karşılaşmasında;

Kayserispor: 1 - Göztepe: 1

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.