1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. 'Topbaş'a Çarşamba günü önemli bir sorum olacak'

'Topbaş'a Çarşamba günü önemli bir sorum olacak'

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Beylikdüzü'nde vatandaşlarla buluştu.

A+A-

"İstanbul İstanbul'dan yönetilecek" diyen Sarıgül, "İstanbulumuzda Türkiye'mizde senin savcın, benim savcım senin hakimin benim hakimim olmaz. Senin polisin benim polisim olmaz. Herkese göre ayrı hukuk olmaz. Onun için bu seçim sıradan bir yerel seçim değil. Ankara'daki malum kişi, oyun bitti. Oyunlarınızı bozuyoruz. Hakkın ve hukukun olmadığı yerde barış olmaz. Barışın olmadığı yerde huzur olmaz. Ayrımsız bir İstanbul için bu seçim sıradan bir seçim değildir. Oyun bitti. Oyunlarını bozmaya geldik" dedi.

"İSTANBULUMUZA SAHİP ÇIKIN"

Sarıgül, "Hizmet peşinde koşan binlerce arkadaşımızı suçlayanlar bunları ispat etmek zorundadır. Delili ve ispatı olmadan suçlamak iftiradır. İftirada inançlarımıza göre en büyük haksızlıktır. İfitra en büyük günahtır. ama hesap günü yakındır" diye konuştu. Demokrasilerde seçmenlerin önemli olduğunu söyleyen Sarıgül, "30 Mart günü sandık başına gidelim kimseden korkmadan oylarımızı kullanalım. Oyunuza sahip çıkın. İstanbulumuza sahip çıkın" diye konuştu.

"SİZ 20 YILDIR KAÇ TANE BARAJ YAPTINIZ?"

Sarıgül, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı diyor ki 'İstanbul'da su sıkıntısı yok' diyor. Çevre Bakanı açıklıyor; İstanbul'da büyük şekilde su sıkıntısı var. Siz 20 yıldır kaç tane baraj yaptınız? Siz 20 yıldır kaç tane baraj yaparak İstanbul halkının geleceğini teminat altına aldınız. Bu sorunların cevabını Sayın Topbaş'dan bekliyorum. Önümüzdeki günlerde Sayın Topbaş'a sorularımız devam edecek. Seçim kampanyasını delikanlıca yürüteceğim ama bize İstanbul'dan değil de Ankara'dan gönderme yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

"DURDURAMAZSIN BENİ, SUSTURAMAZSIN BENİ KORKUTAMAZSIN BENİ"

"Çarşamba günü Sayın Topbaş'a önemli bir sorum olacak" diyen Sarıgül, "20 yıldan beri İstanbul'u yöneten sayın başkan-1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Başkanı- şimdi başka işlerle meşgul oluyor. Herhalde kutularla meşgul olmaktan baraj yapmaya fırsat bulamadı. Zannediyorlarsa ki Sarıgül Şişli'de kaldığı zaman problem yoktu. Sarıgül 15 yıl Şişli'de bir tek problem yok ağzına almadı. Şimdi Sarıgül İstanbul Büyükşehir adayı oldu. Oylar yüzde 30'du sesi çıkmadı oylar 35'e çıktı sesi çıkmadı. Yapılan kamuoyu yoklamalarında yüzde 38'di sesi çıkmadı. Ne zamanki 42'ye çıkınca aklı İstanbul'da fikri Sarıgül'de.Durduramazsın beni, susturamazsın, beni korkutamazsın beni" şeklinde konuştu.

"HELE HELE BİR KANAL PROJESİ VAR"

Hükümeti eleştiren Sarıgül, Kuzey Ormanları'nın imara açılmasının tehlike olduğunu ifade etti. Sarıgül, "İstanbul'un Kuzey'ini açtığınız anda İstanbul'un akciğerini yok edersiniz. Hele hele bir kanal projesi var. Önümüzdeki günlerde "O" kanal projesi için o çılgın projeyi açıklayan zat-ı muhterem kimse -çünkü İstanbul Belediye Başkanı'nı bulamıyoruz- kanal projesi için bilim adamlarımız da, uzmanlarımız da bekliyor. Gel karşıma bekliyorum seni gel karşıma" ifadelerini kullandı. Sarıgül'ün konuşması sık sık "Çalışa çalışa kazanacağız" ,"İşte meydan işte Sarıgül" ve " Halkçı Sarıgül" şeklindeki sloganlarla kesildi. Öte yandan CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko da Sarıgül'e destek verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.