1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. TOKİ ihaleleri Meclis gündeminde

TOKİ ihaleleri Meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "1994-2015 yılları arasında 6 Şubat tarihi itibariyle TOKİ'den en fazla ihale verilen firma hangisidir? Bu şirkete son 11 yılda TOKİ tarafından verilen ihalelerin toplam bedel tutarı ne kadardır?" diye sordu.

A+A-

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, "1994-2015 yılları arasında 6 Şubat tarihi itibariyle TOKİ'den en fazla ihale verilen firma hangisidir? Bu şirkete son 11 yılda TOKİ tarafından verilen ihalelerin toplam bedel tutarı ne kadardır?" diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesinde, "1994-2015 yılları arasında 6 Şubat tarihi itibariyle TOKİ'den en fazla ihale verilen firma hangisidir? Bu şirkete son 11 yılda TOKİ tarafından verilen ihalelerin toplam bedel tutarı ne kadardır? Bu şirkete son 11 yılda hangi sınır karakollarının yapım işi ne kadar bedellerle verilmiştir? Bu şirkete son 11 yılda hangi yol, meydan ve restorasyon işleri ne kadar bedellerle verilmiştir? Bu şirkete son 11 yılda hangi ülkelerde TOKİ ve TİKA tarafından hangi projeler verilmiştir? Projelerin her birinin sözleşme bedelleri ne kadardır? Bu şirket son 11 yılda hangi vakıf ve derneklere ne kadarlık tutarlarda nakdi bağışlarda bulunmuştur? Bu şirket son 11 yılda toplam ne kadar tutarda vergi ödemiştir? Somali'de en son açıklanan TOKİ tarafından 10 bin konut yapım işinin de yine bu şirkete verileceği iddiası doğru mudur? TOKİ tarafından üstlenileceği açıklanan Somali'deki 10 bin konut inşa projesi finansmanı nasıl karşılanacaktır? Somali'deki 10 bin konut inşa projesi finansmanının 2011, 2012 ve 2013 yıllarında Somali için Türkiye'de toplanan yardım paralarından karşılanacağı iddiası doğru mudur? 2011, 2012 ve 2013 yıllarında Somali için Türkiye'de toplanan yardım paralarının toplam tutarı ne kadardır? Toplanan paraların ne kadarlık bölümü Somali'ye hangi yollardan (Türkiye'deki hangi bankalar aracılığıyla ve Somali'de hangi bankalardaki hesaplara) hangi tarihlerde ulaştırılmıştır? Halen Somali'ye yardım için toplanan paralardan ne kadarlık bölümü Başbakanlık hesaplarında bekletilmektedir?" diye sordu.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.