1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. TİYATROHANE'DEN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ DESTEK

TİYATROHANE'DEN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ DESTEK

Geçtiğimiz yıl oyunculuk sınavlarına hazırlanan öğrenciler için ücretsiz bir atölye çalışması düzenleyen Tiyatrohane eğitmenleri bu sene de çalışmayı tekrar ederek gençlerin yüzünü güldürecek.

A+A-

Alsancak'ta faaliyet gösteren, danışmanlığını Prof. Dr. Özdemir Nutkun'nun yaptığı  Tiyatrohane Sanat Okulu yine öğrencilerin yüzünü güldürecek bir projeye imza atıyor. Geçtiğimiz yıl oyunculuk sınavlarına hazırlanan öğrenciler için ücretsiz bir atölye çalışması düzenleyen Tiyatrohane eğitmenleri bu sene de çalışmayı tekrar ederek gençlerin yüzünü güldürecek.

 

            Ücretsiz yapılacak bu çalışma 27 Nisan Pazar günü saat 16:00'da İzmir Sanat'ta gerçekleştirilecek.  Atölye süresince yetenek sınava girecek öğrencilere sınavda dikkat etmeleri  gereken ip uçları verilecek ve katılımcıların soruları cevaplanacak. Çalışmayı Tiyatrohane'nin sahibi ve Dokuz Eylül Üniversitesi oyunculuk bölümü mezunu Erk Bilgiç, devlet tiyatrosu sanatçısı ve D.E.Ü oyunculuk bölümü mezunu Zeynep Nutku ve D.E.Ü dramatik yazarlık bölümü mezunu ve dans eğitmeni Ece Türkmut yürütecek. Sınırlı sayıda katılımcı ile yapılacak atölye için ön kayıt yaptırmak gerektiği belirtiliyor. 

            Atölyede yetenek sınavlarının içeriği hakkında bilgilendirme yapılarak, sınavlarda sorulan doğaçlamalardan örneklerle çalışmalar, tirad ve şiir seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurlar, şan ve dans sınavı ile ilgili pratik çalışmalar profesyonel eğitmenler tarafından ele alınacaktır.

 

ZOR BİR KARAR

 

            Oyunculuk bölümüne hazırlanan öğrenciler için bu sürecin zorluğuna dikkat çeken Tiyatrohane Genel Sanat Yönetmeni Erk Bilgiç, " Her şey aslında sınavı kazanınca başlıyor, sonrasında okuduğunuz bölümün hakkını vermek ve sürekli kendinizi geliştirmek durumundasınız. Öğrenciler ve veliler için bu karar süreci biraz zorlayıcı oluyor fakat biz gençlere güveniyoruz. Daha aydınlık bir Türkiye için en başta gençler bilinçlenmeli ve sanatla büyümeli." şeklinde konuştu. Eğitmenlerin tamamının ilgili bölümlerden mezun profesyonel kişiler olduğuna dikkat çeken Bilgiç, "Ne yazık ki Türkiye'de her meslekte olduğu gibi bizim alanımızda da işin ehli olmayan kişilerce verilen eğitim, kötü niyetli olmasa bile talihsiz sonuçlara neden olabiliyor. Bu konuda bilinçli olunması gerektiğini hem velilere hem de öğrencilere ısrarla anlatıyoruz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.