1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Teleset Mobilya Akhisarspor tarih yazdı

Teleset Mobilya Akhisarspor tarih yazdı

Teleset Mobilya Akhisarspor, finalde Fenerbahçe'yi 3-2 yendi ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu oldu.

A+A-

Süper Lig'de 2 keza mağlup ettiği Fenerbahçe'yi Ziraat Türkiye Kupası finalinde de deviren Manisa ekibi, tarihinde ilk kez kupayı müzesine götürdü. Akhisarspor ayrıca kupayı kazanan ilk ilçe takımı olarak tarihe geçti.

MAÇTAN DAKİKALAR
Maça etkili başlayan taraf Fenerbahçe olsa da golü bulan taraf Akhisar oldu. 32. dakikada harika bir vuruş çıkaran Miguel Lopes, Ege temsilcisini soyunma odasına 1-0 önde götürdü. 

Fenerbahçe'nin aradığı gol ise son haftaların formda ismi Fernandao'dan geldi. 2. yarıda oyuna giren Brezilyalı yıldız, şık bir kafa golüyle skora dengeyi getirdi. Golden sonra tekrar vites yükselten Fenerbahçe, rakip kalede gol arasa da kontra ataklarla tehlike yaratan Akhisar, 70. dakikada Sissoko'yla yeniden öne geçti. 81'de Helder Barbosa'nın şutu savunmaya da çarpıp ağlarla buluşunca Akhisar skoru 3-1 yaptı. Fenerbahçe, 86'da Josef'le yeniden umutlansa da bu gol sarı lacivertlilere yetmedi. 

Süper Lig'de oynanan iki maçın ardından kupa finalinde de rakibini 3-2 yenen Teleset Mobilya Akhisarspor, tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.