1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Süleyman Şah türbesi kırmızı çizgimiz olmalı

Süleyman Şah türbesi kırmızı çizgimiz olmalı

KONCUK, “Türkiye’nin kendi sınırları dışında sahip olduğu, şanlı bayrağımızın dalgalandığı, toprak varlığımızın bütünlüğünü korumak, güvenlik gerekçesi ile taşınmak zorunda kalan “Süleyman Şah Türbesi’nin” geri taşınması gerekliliktir.

A+A-

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail KONCUK, “Türkiye’nin kendi sınırları dışında sahip olduğu, şanlı bayrağımızın dalgalandığı tek toprak parçası olan, Türkiye-Suriye sınırından 37 kilometre uzaklıktaki Münbiç ilçesinin Karakozak köyünde bulunan “Süleyman Şah Türbesi ile Süleyman Şah Saygı Karakolu” büyük bir fedakârlık ve kahramanlık örneğiyle, burayı bekleyen Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin güvenliğine yönelik ciddi bir risk oluşturduğu gerekçesi ile yapılan değerlendirmeler sonucunda Suriye’nin Halep ilinin Eşme Köyü sınırları içerisinde aynı büyüklükteki bulunan bir araziye, güvenlik mülahazaları temelinde hayata geçirilen geçici nakli kubur işlemi 22 Şubat 2015 tarihinde gerçekleşmiştir.” dedi.

KONCUK, “Basına değerlendirmelerde bulunan o dönem Başbakan Yardımcısı Fikri IŞIK, Süleyman Şah Türbesi’nin eski yerine taşınacağını belirterek “Süleyman Şah Türbesi geçici olarak taşınmıştı eninde sonunda yerine taşınacak, çünkü orası Türk toprağı” dedi. Sınırımızda güvenli bölge oluşturulmaya çalışıldığı bu dönemde “Süleyman Şah Türbesi ile Süleyman Şah Saygı Karakolunun” yeniden eski yerine taşınması söz konusu mudur?” diyerek, Anayasa’nın 98’inci, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını istediğini belirtti.

“Süleyman Şah Türbesi ile Süleyman Şah Saygı Karakolu” Trump’ın basında yer bulan açıklamalarına göre “biraz haşin sevgi olmasaydı bu anlaşma olmazdı” sözlerine istinaden bu kapsamda ABD ile yapılan anlaşmalarda ele alınmış mıdır? İlerleyen günlerde “Süleyman Şah Türbesi’nin” taşınması söz konusu olacak mıdır? diyerek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek soru önergesi verdiğini belirrti.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail KONCUK, “Türkiye’nin kendi sınırları dışında sahip olduğu, şanlı bayrağımızın dalgalandığı, toprak varlığımızın bütünlüğünü korumak, güvenlik gerekçesi ile taşınmak zorunda kalan “Süleyman Şah Türbesi’nin” geri taşınmasının gerekliliktir ve Süleyman Şah Türbesi kırmızı çizgimiz olmalıdır.” diyerek sözlerine son verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.