1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Soylu ile Özdağ Twitter'da kapıştı

Soylu ile Özdağ Twitter'da kapıştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ Twitter'da kapıştı.

A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ arasında sosyal paylaşım ağı Twitter'da sert tartışma yaşandı.

İlk olarak İYİ Parti'li Ümit Özdağ, Bakan Soylu'yu 11 Uygur Türkünü Atatürk hava limanında bekletip Türkiye'ye sokmamakla suçladı. Özdağ, "11 Uygur Türkünü Atatürk hava limanında bekletip Türkiye'ye sokmayan Süleyman Soylu 380 bin Suriyeli çocuğa vatandaşlık verelim diyor.Çocuklara verilince anne ve baba ile ortalama 3 kardeş ile birlikte 2 milyon 280 bin Suriyeliye vatandaşlık verilecek." ifadelerini kullandı. 

SOYLU YANIT VERDİ
Soylu ise Özdağ'ın yanlış bilgi sahibi olduğunu öne sürerek, "11 Uygur ile ilgili bilgin yanlış. Havalimanında değiller. Türkiye’ye gelişleri, sahte pasaportları ile ilgili soruşturma yapıyoruz. Fitne ruhunu sarmış, bela okuyorsun. Allah akıl sağlığı versin" dedi.

Soylu şöyle devam etti: Türkiye’de doğan 380.000 çocuk için de söylediğim şu; Keşke doğduklarında vatandaş yapsaydık ama geçti. Bu meclisin tasarrufudur. Memleketlerine döndüklerinde bir ceplerinde Ayyıldızlı kimlik kartı olsaydı nesillerine büyük mirastı. Ancak ne dediğimi aklını kiraya verenler anlamaz.

"TV'DE TARTIŞACAK KADAR CESUR MUSUN?"
Soylu'ya yanıt veren Özdağ da "5 milyon Suriyeliyi pasaport ile mi aldın? Vatandaşlık verelim diyerek şimdi daha fazla Suriyelinin gelmesine neden oluyorsun.Allah bendeki aklın yarısını sana nasip etseydi bugün Türkiye'de 5 milyon Suriyeli olmazdı. 380 bin çocuğa vatandaşlık verdin mi ailelerine hak doğar.Türk vatandaşlığı cebine koyup götüreceğin hatıra eşya değildir.Üstelik kimse Türk vatandaşlığını alıp gitmez. Akıl meselesini TV'de benimle tartışacak kadar cesur musun?" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.