1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ/EĞİTİM

  3. Sonunda Microsoft'tan yeni Xbox konsolu hakkında resmi bilgi geldi.

Sonunda Microsoft'tan yeni Xbox konsolu hakkında resmi bilgi geldi.

Mahmut Saral - - Sonunda Microsoft'tan yeni Xbox konsolu hakkında resmi bilgi geldi. Son dönemde yayınlanan söylentiler ve analistlerin tahminleri doğru çıktı diyebiliriz

A+A-

Mahmut Saral - - Sonunda Microsoft'tan yeni Xbox konsolu hakkında resmi bilgi geldi. Son dönemde yayınlanan söylentiler ve analistlerin tahminleri doğru çıktı diyebiliriz. Son yaptığımız haberlerden bir tanesinde, Microsoft'un Durango kod adlı yeni konsolunu 21 Mayıs itibarıyla ilk kez tanıtabileceğinden söz etmiştik. Microsoft'un şimdi dediği tam da bu. Firma, 21 Mayıs tarihinde, Redmond'taki merkez binasında bir basın toplantısı düzenleyecek ve bu toplantı, Xbox.com, Xbox Live ve Spike TV'den (eğer Amerika veya Kanada'da yaşıyorsanız) canlı olarak oyunseverlere aktarılacak. 

Bu arada İngiliz perakendeci Tesco, yeni bir Halo oyununu listeye alarak oyunun hayranlarını heyecanlandırdı ve bu da akıllara, yeni konsolun duyurusuyla birlikte yeni bir Halo oyununun da duyurusu olabileceği ihtimalini getirdi. Ancak Microsoft, yeni bir Halo oyunu hakkında henüz bir duyuru planlamadıklarını belirtti. Yine de bu, yeni bir Halo'nun olmayacağı anlamını taşımıyor. Son yıllara baktığımızda, her yıl yeni bir Halo oyunuyla karşılaştığımızı görüyoruz: 

Halo 3: ODST (2009), 

Halo: Reach (2010), 

Halo: Combat Evolved Anniversary (2011), 

Halo 4 (2012). 

Ve tabii ki yeni Xbox'tan beklenenler... İlk Kinect'in hazırlanmasının ardından, Kinect 2 üzerinde çalışılmaya başlandığı söylenmişti. Muhtemelen yeni konsolda bu teknoloji olacaktır. Oyunları internet üzerinden stream etme, Blu-Ray okuyucu teknolojisi gibi özelliklerin de olması bekleniyor. Ayrıca geçtiğimiz CES fuarında da IllumiRoom projesi gösterilmişti hatırlarsanız. Belki bu yeni ev eğlence sistemi de yeni konsolla birlikte oyunculara sunulur. 

Yeni Xbox konsolunun önümüzdeki Haziran ayında düzenlenecek olan E3 fuarında detaylıca tanıtılması, yılsonuna doğru da satışa sunulması bekleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.