1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Son dakika… İstanbul Kartal’da 8 katlı bina çöktü

Son dakika… İstanbul Kartal’da 8 katlı bina çöktü

İstanbul Kartal'da Cevizli Mahallesi Sema Sokak'ta, altında bir tekstil atölyesinin bulunduğu, toplam 24 daireli 8 katlı bir bina çöktü. Gelen ilk bilgilere göre enkaz altında kalanlardan 2 kişi hayatını kaybetti.

A+A-

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Kartal'da çöken binanın olduğu yere gelerek incelemelerde bulundu, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yerlikaya, "Enkaz altında yaralılara ulaşmak için ekiplerimiz çalışıyor. 3 dakika içinde ekiplerimiz, itfaiye, arama kurtarma ekiplerimiz buraya geldi.

2 ÖLÜ, 6 YARALI
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal'daki çökmede 2 kişinin hayatını kaybettiğini 6 kişinin ise yaralı kurtarıldığını açıkladı.

''DUAMIZ ENKAZ ALTINDA KALAN KARDEŞLERİMİZ İÇİN''
Arama kurtarma çalışması önemli bir iş. Mahallelinin burada arama kurtarma çalışmasının sessiz ortam olması için bize yardımcı olmaları lazım. Arama kurtarma oluncaya kadar burada çalışmaya devam edeceğiz. Duamız enkaz altında kalan kardeşlerimiz için. İnşallah onları sağlıklı şekilde enkaz altından çıkarmak en büyük temennimiz" dedi.

3 KAT KAÇAK
Vali Yerlikaya, binada kaç kişinin yaşadığı sorusuna ise "Adrese dayalı nüfus sisteminde buranın zemin artı 7 kat 14 daireli olduğu, 43 vatandaşın kayıtlı olduğunu biliyoruz. Aynı şeklide Kartal Belediye Başkanı ve İmar Şube Müdürüyle görüştüm. Buranın 1992 yılında 5 katlı ruhsat olduğunu, daha sonra 3 kat kaçak yapıldığını ve iskansız olduğunu söylediler.

Üzücü olan bu. İtfaiye dairesi bütün mühendisler burada. Olay çok sıcak odaklandığımız bir konu şu an can. Onları bir an önce oradan almamız lazım" diye konuştu. Yerlikaya, binanın zemin katında yer alan tekstil atölyesinin ruhsatının bulunmadığını söyledi.

BAKAN SOYLU VE BAKAN KURUM OLAY YERİNE GİDİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Kartal Orhantepe Mahallesi’ne gidiyor.

YAYIN YASAĞI KARARI
İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, Kartal'da binanın çökmesiyle ilgili yayın yasağı kararı verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturması yürütülen Kartal'da 8 katlı binanın çökmesi olayı ile ilgili olarak yayın yasağı kararı verildi. 

kartal-cevizli-bina-coktu-resim-02.jpeg

binanin-cokmeden-onceki-hali-resim-02.jpeg
Binanın çökmeden önceki hali...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.