1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Son Dakika… FETÖ sanığı gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan’ın tahliye talepleri reddedildi

Son Dakika… FETÖ sanığı gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan’ın tahliye talepleri reddedildi

Kapatılan Zaman Gazetesi eski yazarı Şahin Alpay ve gazeteci Mehmet Altan hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali kararının ardından yapılan tahliye talepleri reddedildi.

A+A-
Şahin Alpay'ın tahliye talebini değerlendiren İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçesinde şöyle denildi:
 
“Mahkememize tutuklu sanık Şahin Alpay’a ilişkin gerekçeli kararın tebliğ edilmediği anlaşılmış olmakla ve ayrıca tutuklu sanık Alpay’ın tahliyesine ilişkin Anayasa Mahkemesi tarafından tedbir mahiyetinde bir karar vermediği de anlaşılmakla, sanık vekilinin tahliyeye ilişkin taleplerinin de bu aşamada reddi ile sanığa atılı suçun vasıf ve maiyeti mevcut delil durumu sanık hakkında istenen cezanın üst sınırı delillerin toplanmamış olması göz önüne alındığında tutuklu sanık Alpay’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.”
 
KARARA MUHALEFET ŞERHİ
Mahkeme ayrıca kararında Anayasa mahkemesi tarafından Alpay’a ilişkin gerekçeli kararı açıkladıktan sonra tahliyeye ilişkin talebi tekrar değerlendireceğini belirttti.
 
Oy çokluğuyla alınan karara bir üye muhalefet şerhi koydu. Üye hakim muhalefet şerhinde “Anayasa Mahkemesi'nin tutukluluğa ilişikin özel nitelikteki kısa kararınının kesin ve mahkemeyi bağlayıcı nitelikte olması nedeniyle heyetin tutukluluğun devamı yönündeki görüşüne katılmıyorum” dedi.
 
MEHMET ALTAN'IN TALEBİ DE REDDEDİLDİ
Mehmet Altan'ın tahliye talebini değerlendiren 26'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi de kararının gerekçesinde Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının henüz ellerine ulaşmadığı belirtildi. Mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının gelmesinin ardından tutukluluk durumunun yeniden değerlendirileceğine karar verdi.
 
Karara muhalefet şerhi koyan üye hakim gerekçesinde “Hak ihlali olduğu tespit edildiğinden mahkememizce ihlalin sonucunun ortadan kaldırılması gerekeceğinden ve bu husus ancak başvuru sahibi olan Mehmet Alta'ın tahliyesi yoluyla mümkün olduğundan sadece başvuru sahibinin tahliye edilmedi gerektiği görüşü ile çoğunluğun görüşüne katılmıyorum” dedi.
 
AVUKATLARIN ILICAK VE AHMET ALTAN TALEBİ DE REDDEDİLDİ
Avukatlar, Anayasa Mahkemesi'ni kararının emsal olduğunu belirterek davanın diğer tutuklu sanıkları Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında da tahliye talebinde bulunmuştu. Mahkeme heyeti Altan ve Ilıcak hakkındaki tahliye taleplerini ise oy birliğiyle reddetti.
 
ALTAN’IN AVUKATI: KARAR ANAYASA’YA AYKIRI
Mehmet Altan’ın avukatı Veysel Ok, kararın ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, AYM kararının herkes için bağlayıcı olduğuna dikkat çekerek, Ağır Ceza Mahkemesi kararının anayasaya aykırı olduğunu belirtti.
 
veysel-ak-resim-01.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.