1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Son atamalar içime sinmiyor'

'Son atamalar içime sinmiyor'

Sakarya'ya atanan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, yargıdaki son atamalarla ilgili olarak, "İçime sinmiyor" dedi.

A+A-

Hiç kimseye biat etmediklerini dile getiren Bingöl, "Biz hiçbir sınıfın, kişinin, şahsın, zümrenin savcısı olmadık, herkesin savcısı olduk. Kimsenin biatı altına girmeyiz, adalete, hukuka biat ederiz" dedi.

Barodaki bir grup avukat, geçen hafta Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl'e veda ziyaretinde bulundu. Ziyarette açıklamalarda bulunan Başsavcı Bingöl, "Hukukçuların halinden hukukçular anlar. Türkiye'nin de gündemini görüyorsunuz. Hukuktan bahsedebilmek için hukuku bilmek lazım. Adalete inanmak lazım. Bu kapsamda adaleti sağlamak için birlikte çalıştık. Herkese teşekkür ediyorum. Biz hiçbir sınıfın, kişinin, şahsın, zümrenin savcısı olmadık, burada herkesin savcısı olduk. Herkese eşit adalet dağıtmaya çalıştık. Farklı olmaya çalıştık. Biz Allah'a inanıyoruz dedik, birileri biz daha çok inanıyoruz dediler. İyi, tamam dedik. Biz vatan, millet, bayrak dedik. Biz insanları seviyoruz dedik, bu hiç olmadı dediler. Ama doğru bildiğimizi yaptık. Allah'a inanmaya devam ettik. Adalete inanmaya devam ettik. İnsanlara inanmaya, insanları sevmeye devam ettik. Bundan sonra da devam edeceğiz. Bunun önüne kimse geçemez. Biz devlet memuruyuz, bundan sonra Hakkari olur, Samsun olur, Erzurum olur. Gider görevimizi yaparız. Biz kimsenin biatı altına girmeyiz, adalete, hukuka biat ederiz. Türkiye hakim, savcı, polis devleti değil, hukuk devletidir. Bundan sonra da böyle devam edecektir" dedi.

Diğer yandan Bingöl, bir basın mensubunun yargıdaki son atamalarla ilgili sorusuna da, "İçime sinmiyor" yanıtını verdi. Bingöl, "Bu değerlendirmeyi kendim için değil genel manada yapıyorum" diye konuştu.

Ziyaret eden yaklaşık 40 avukat adına konuşan baro eski yöneticilerinden Cavit Dursun ise Bingöl'e çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından günün anısına avukatlar Başsavcı Bingöl'e Atatürk tablosu hediye etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.