1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. SMS'le borcunuzu öğrenebileceksiniz

SMS'le borcunuzu öğrenebileceksiniz

Avea Kamu Satış ve Ankara Bölge Direktörü Mehmet Işık, "Gelir İdaresi Başkanlığı sistemindeki çeşitli borçlar cep telefonlarından 1189'a sms göndererek öğrenilebilecek" dedi.

A+A-

ANKARA (AA) - MEHTAP YILMAZ - Avea Kamu Satış ve Ankara Bölge Direktörü Mehmet Işık, "Gelir İdaresi Başkanlığı sistemindeki gelir, kurumlar, gümrük, motorlu taşıtlar vergisi, askerlik para cezası ve trafik harçları gibi 378 farklı başlıktaki vergi borçlarına dair bilgiler, cep telefonlarından 1189'a sms göndererek öğrenilebilecek" dedi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Işık, "1189" en yeni kısa mesaj bilgilendirme servisiyle vergi borcu takibinde daha pratik bir döneme geçildiğini söyledi. Gelir İdaresi Başkanlığı sistemindeki 378 farklı başlıktaki vergi borcuna dair bilginin, cep telefonlarından takip edebileceğine dikkati çeken Işık, "Avea tarafından servise açılmış bu hizmette; kullanıcılar 'BORC' anahtar kelimesini, ardından TC kimlik numarası, nüfus cüzdanı seri/sıra numarası ve anne kızlık soyadının ilk 2 harfini yazıp, 1189'a sms göndererek, gelir vergisine ait borç bilgilerine anında ulaşabilecekler" diye konuştu. 

Vatandaşların bilgiye her yerden ulaşabilmesini sağlamak amacıyla kamu kurumlarıyla çok yakın çalıştıklarını vurgulayan Işık, bakanlıkların hizmet verdiği şahıs, kurum ve kuruluşlara hızlı ulaşımını sağlayacak mobil devlet konusunda projeleri olduğunu anlattı. İnsanların gelişen teknolojiyle beraber mobilleştiğine değinen Işık, bütün ihtiyaçların hatta iş hayatının bile internet üzerinden yürütülebildiğini dile getirdi. "75 milyon nüfuslu ülkemizde, 65 milyonun üzerinde GSM kullanıcısı olduğunu düşünürsek; kısa mesaj bilgilendirme servisleri, halka ulaşabilmenin hizmet götürmenin en pratik yolu" diyen Işık, bir sms ile 1 dakika içinde bütün vergi borçalarına dair bilgilendirme alınabileceğini ve internet bankacılığı kullananların da borcunu herhangi bir devlet dairesi ya da banka şubesine gitmeden mobil olarak ödeyebileceğini belirtti.

 "Yatırım noktasında 4G'ye hazırız"

Avea'nın 6 çeyrektir numara taşımada ve akıllı telefon penatrasyonunda birinciliğini devam ettirdiğini kaydeden Işık, "Gelir büyümesinde; hakim operatörün 2,5 katı büyüyerek, 1 milyar liraya yaklaştık, 973 milyon gibi çeyrek gelirimiz oldu. Karlılığımız devam ediyor. 220 binin üzerinde yeni abone kazandık, 110 binin üzerinde numara taşıma ile rakip operatörlerden abone aldık. Hedeflerimizi tutturacağız, emin adımlarla ilerliyoruz" ifadelerini kullandı. 

3G kapsama alanı noktasında da yatırımların devam ettiğinin altını çizen Işık, 4G'de ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının vereceği lisans kararını beklediklerine işaret etti. Yatırm noktasında 4G'ye hazır olduklarını bildiren Işık, şunları kaydetti:

"Şu anda 3G lisanlarımızla da kullandığımız farklı teknolojiler sayesinde 4G hızında bant genişliği sağladığımız yerler var, 81 ilin tamamında çift taşıyıcıya geçtik dolayısıyla 4G hızını aslında pilot olarak birçok yerde sağlıyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.