1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ‘Siyaset Psikolojisi' gençler kürsüsünde

‘Siyaset Psikolojisi' gençler kürsüsünde

Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın “Gençler Kürsüde” programı 73’ncüsüyle yeni döneme merhaba dedi. KOÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 4. sınıf öğrencisi Gülay Gürsoy’un konuşmacı olduğu programın başlığı “Siyaset Psikolojisi” idi.

A+A-

Türk Eğitim Sen Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Aydınlar Ocağı’nın son iki başkanı Süleyman Pekin ile Av. Ruhittin Sönmez, Türk Ocağı Başkanı Yücel Alpay Demir, KMKB Dönem Başkanı ve Yesevî Ocağı Eğitim-Kültür-Sanat Derneği Başkanı Eren Elmalı, Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 nolu Şube Başkan Vekili Feyzullah Divli, Turancı Hareket Platformu Başkan Vekili Burak Öztürk, Birleşik Emekliler Derneği Şube Başkanı Alp Timincioğlu ile Türk Emekli Sen Derince Temsilcisi Mahmut Akgün, Alperen Ocakları eski Başkanı İrfan Memiş, TES yöneticileri ve KAO üyeleri ile üniversiteli gençler katıldı.

Kocaeli Aydınlar Başkanı Süleyman Pekin’in takdim konuşmasıyla başlayan programda Gülay Gürsoy; Politik Psikoloji, Siyasal Toplumsallaşma, Siyasal Yabancılaşma, Kitle Psikolojisi ve Etkin Lider gibi konu başlıklarıyla Siyaset Psikolojisini ele aldı. Konuşmasında Ömer Hayyam’dan Gustave Le Bon’a, ondan da Türker Alkan ile Doğu Ergil’e değin çeşitli kaynakları kullanan Gürsoy, güncel hayattan örnekler de vererek sunumunu zenginleştirdi.

Hiçbir siyasal iktidarın devletin ve milletin kurtuluşu olmadığını, sadece devletini ve milletini bulunduğu durumdan daha yükseklere çıkartabilme araçları olarak görülmesi gerekliliğinin altını çizen Gülay Gürsoy; bir milletin aslı bozulmuşsa ya da bozulmaya başlamışsa o andan itibaren siyasal iktidara “kurtarıcı”  gözü ile bakan bir anlayış belirdiğini vurguladı ve “Mayası bozulmuş bir milleti feriştahı gelse hiçbir dünyevî güç kurtaramaz” diye de ekledi.

Kültür gibi, düşünce gibi, töre gibi kavramların yanısıra tercihin de millete ait olduğunu ifade eden Gürsoy; iyiye destek vermeyen ve kötüye boyun eğen bir milletin sonunun aydınlık olabilmesinin imkânsız olduğunu dile getirdi. Bütün meselenin “Bu devran böyle gelmiş, böyle gider diyen bir millet mi yoksa bu devran böyle gelmiş, böyle gitmez diyebilen bir millet mi?” olduğunu dile getirerek konuşmasını tamamladı.

Konferans anısına hazırlanan KAO plaketini ise Yesevî Ocağı Başkanı Eren Elmalı ile Turancı Hareket Platformu Başkan Vekili Burak Öztürk takdim ettiler. Akabinde çay ve kuru pasta eşliğindeki sohbet faslına geçildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.