1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Siirt’ten acı haber! Şehidimiz var

Siirt’ten acı haber! Şehidimiz var

Siirt’in Eruh ilçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

A+A-

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Eruh ilçesine bağlı Akmeşe kırsalında terör örgütü PKK mensuplarına yönelik hava destekli "Kurt Kapanı-31 Operasyonu" başlatıldı.

HASTANEDE ŞEHİT DÜŞTÜ
Operasyonda, teröristlerle sağlanan temasta 2 asker yaralandı. Yaralılar helikopterle getirildikleri kent merkezinde nakledildikleri ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı askerlerden biri müdahaleye rağmen şehit düştü.

OPERASYON DEVAM EDİYOR
Öte yandan, bölgede teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için ATAK helikopterlerinin de desteğiyle operasyon devam ediyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Siirt Valisi Ali Fuat Atik, hastaneye gelip, yaralı askeri ziyaret etti. Vali Atik, doktorlardan askerin sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı. Siirt Valiliği ise yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Siirt ili, Eruh İlçesi, Akmeşe köyü kırsalında bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda, PKK´lı teröristlerle sıcak temas sağlanmış, PKK´lı 1 teröristin unsurlarımızca açılan ateşte yaralandığı tespit edilmiş, çıkan çatışmada 1 JÖH personelimiz şehit olmuş, 1 JÖH personelimiz de yaralanmıştır. Bölgede teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava desteği ile operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabır, yaralı askerimize de acil şifalar dileriz." 

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU! ŞEHİT BARAN'IN ACI HABERİ AİLESİNE ULAŞTI
Yaralı askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran (25)’ın şehadet haberi, memleketi olan Kırıkkale’deki Etiler Mahallesinde ikamet eden ağabeyi Mahmut Baran’a (38) askeri yetkililer ile ulaştı. Kırıkkale Belediyesi tarafından şehit evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı, taziye çadırları kuruldu.

yasin-baran-sehit-resim-071.jpg

Bekar ve 2 ağabey ile 1 ablasının olduğu Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran’ın Kırşehir’in Akçakent ilçesine bağlı Polatlı köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ve annesi Pakize ile babası Fuat Baran’ın burada yaşadığı öğrenildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.