1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Siirt’den acı haber: Bir askerimiz şehit oldu

Siirt’den acı haber: Bir askerimiz şehit oldu

Siirt'in Pervari ilçesi Hıktepe bölgesinde, mayına basan bir asker şehit oldu.

A+A-

Siirt’in Pervari ilçesi Hıktepe bölgesinde, keşif ve gözetleme faaliyeti sırasında, araziye daha önce tuzaklandığı değerlendirilen mayına basan bir asker, şehit oldu.

Siirt Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Siirt ili Pervari ilçesi Doğan köyünde konuşlu olarak bulunan 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı 3’üncü Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı'nca 4 Mayıs 2020 günü Hıktepe bölgesinde emniyet almak maksadıyla icra edilen keşif ve gözetleme faaliyeti esnasında 1 kahraman askerimiz, eski olduğu değerlendirilen bir mayına basmak suretiyle ayaklarından yaralanmıştır.

Yaralı personel, Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığından havalanan S-70 tipi helikopter ile Siirt Devlet Hastanesine sevki sağlanarak, tedavisi sırasında hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve silah arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz."

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

exmdqudxgaau-ph.jpgTerör örgütü PKK tarafından tuzaklanmış mayına basarak şehit düşen kahraman mehmetçiğimiz, Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Onbaşı Bekir Gündeş.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.