1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Şiddete meyilli eğitimi şaibeli'

'Şiddete meyilli eğitimi şaibeli'

4 akademisyeni öldüren Volkan Bayar hakkında Rektörlük ve YÖK’e gönderilen dilekçelere göre, Bayar’ın Denver Üniversitesi’ne giderken aldığı MEB bursu şaibeli. Bayar, bu üniversiteden eşine şiddetten dolayı atıldı, buna rağmen belge aldı.

A+A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde araştırma görevlisi olan ve önceki gün 4 çalışma arkadaşını katleden Volkan Bayar’la ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. 1981 doğumlu Volkan Bayar ile aynı okulda görev yapan Saadet Aylin Bayar’ın üç yıl önce ayrı yaşamaya başladığı, bir yıl önce de boşandığı belirtildi. 2004’te Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Volkan Bayar, 2011’de Amerika’daki Denver Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Daha sonra Türkiye’ye dönen Bayar, önce Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde, daha sonra Osmangazi Üniversitesi’nde doktora öğrencisi oldu. Bayar, aynı zamanda bu üniversitede ÖYP kadrosundan araştırma görevlisi olarak çalışıyordu.

‘MEB BURSU ŞAİBELİ' 
Bayar’ın eski eşi Saadet Aylin Bayar da üniversitenin web sitesinde yer alan CV’sine göre Gazi Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisansını Volkan Bayar gibi 2011’de Denver Üniversitesi’nde yaptı. Aylin Bayar da örneğine çok az rastlanır biçimde önce Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde daha sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde doktora yapma imkanı buldu.

Volkan Bayar hakkında çeşitli tarihlerde üniversitedeki diğer bazı akademisyenlerce rektörlük ve YÖK’e gönderilen ancak “işleme konulmadığı” öne sürülen şikâyet dilekçesine Milliyet ulaştı. Bayar ve eşinin MEB bursu ile ABD’ye lisans üstü eğitime gidişlerine ilişkin ilginç iddiaların yer aldığı dilekçeye göre Volkan Bayar 2004, eşi Aylin Bayar ise 2006’da Gazi Üniversitesi’nde mezun oldu. Dilekçede, Gazi Üniversitesi’nde okudukları bölümün Ana Bilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Hayati Akyol’un, “Volkan Bayar benim dersimden üç defa kaldı. Üçüncü seferde bütünlemede zor geçti. Volkan Bayar’ın MEB yurtdışı bursunu kazanması şaibeli. ALES puanı incelenmeli” dediği aktarıldı.

‘EŞİNE ŞİDDET UYGULADI'
Volkan ve Aylin Bayar, dilekçeye göre 2007’de ABD’deki Denver Üniversitesi’ne gitti. Doktora tez aşamasında Volkan Bayar, eşi Aylin Bayar’a üniversite koridorlarında şiddet uyguladı. Volkan Bayar’ın yine aynı dönemde MEB bursu ile aynı okulda yüksek lisans yapan başka bir arkadaşını da darp ettiği, MEB’in mağdur olan öğrenciyi bir başka ülkeye gönderdiği fakat Bayar hakkında işlem yapılmadığı da dilekçe de yer aldı. Dilekçeye göre Volkan ve Aylin Bayar, “şiddet” gerekçesiyle Nisan 2011’de Denver Üniversitesi’ndeki doktora eğitiminden atıldı.

Ancak yine dilekçeye göre Volkan Bayar, disiplin kurulunun, “okuldan atma” kararından hemen önce öğrenci işlerine giderek ABD’ye giderken aldığı MEB bursunun devam edebilmesi için doktora eğitiminin 3 ay sonra biteceğine ilişkin belge aldı. Bu belgeyle Türkiye’ye dönmeyi başaran Bayar, MEB’e 7 Nisan 2011’de ABD’den aldığı belgeyi sunarak 7 Temmuz 2011’de göreve başladı. Dilekçede Bayar’ların Nisan 2011’de Türkiye’ye giriş yapmalarına karşın yurt dışı burslarını almaya devam ettikleri ve göreve başladıkları halde 3 ay sonra ibraz etmeleri gereken diplomasını bildirmedikleri iddia edildi.

Bu arada dilekçe veren akademisyenlerin avukatı Mustafa Algam tarafından MEB’e gönderilen ve Volkan Bayar’ın MEB bursunu soran yazıya, 18 Mayıs 2017’de bakanlık Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü’nden verilen yanıtta, “Genel müdürlüğümüz kayıtlarında Volkan Bayar adına rastlanılmamıştır” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.