1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Senin neyine destek vereceğim!"

"Senin neyine destek vereceğim!"

Kılıçdaroğlu, "Barış istemeyen mi var? Barış ama nasıl bir barış? Ne veriyorsun?" diye konuştu

A+A-

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yatağan'da Yeşilbağcılar Belediyesinin yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Demokrasi" ve "TC" ile bir sorunları olmadığını vurguladı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
 
"Memleketi bir sürecin içine soktular. Ne olduğunu kimse bilmiyor. 'Konuş Sayın Başbakan konuş' diyorum. 'Ben konuşmam' diyor. 'Ama sen bana destek ver' diyor. Senin neyine destek vereceğim? Sabah söylediğin ile akşam söylediğin tutmuyor ki... Akil adamları seçtiler ve millete gidecekler. Vatandaşa 'Sizi barışa ikna etmeye geldik' diyorlar. Bu topraklarda barış istemeyen mi var? Halkın aklıyla dalga geçiyorlar. Onlara sorduğumuz soru şu; 'Barış ama nasıl bir barış? Ne veriyorsun?' Ben bu konuda Başbakana güvenmiyorum."
 
Sorunların kapalı kapılar ardında çözülmek istendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "(Biz pazarlık yapmıyoruz) diyor, öteki taraftan Kandil'deki, (Bizim şartlarımız şudur, görüştüler ve anlaştılar) diyor. Kim doğruyu söylüyor? Kandil'deki ayrıca, (Ne silahı gömmesi, geldiğimiz yoldan silahlarımızla çıkacağız) diyor. Halk adına Sayın Başbakana soruyorum: Bu sürecin oyuncağı mısın, aktörü müsün? Bir sürü şey vereceksin, seni başkan yapsınlar diye... Seni başkan yaptırmayacağız" dedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.