1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. SEÇİMLERDE EN KRİTİK ŞEHİR İZMİR !

SEÇİMLERDE EN KRİTİK ŞEHİR İZMİR !

Hürriyet'ten Fatih Çekirge bugünkü yazısında 7 Haziran Genel Seçimleri için özellikle bir kentin adının öneminin yükselmeye başladığını ileri sürdü. Çekirge'ye göre bu kent İzmir.

A+A-

Hürriyet'ten Fatih Çekirge bugünkü yazısında 7 Haziran Genel Seçimleri için özellikle bir kentin adının öneminin yükselmeye başladığını ileri sürdü. Çekirge'ye göre bu kent; Başbakan Davutoğlu'nun son grup konuşmasında özellikle altını çizdiği ve son ziyaretlerinde konuşma yaptığı İzmir...

DAVUTOĞLU İZMİR İÇİN NE DEMİŞTİ?

Davutoğlu'nun hem ziyaretinde hem de meclis grup konuşmasında üstüne basa basa 'Bundan sonra İzmir'i bizzat takip edeceğim. İzmir'i hak ettiği yere getireceğiz. Başbakanlık ofisi açıp Ege'deki faaliyetleri, yatırımları takip edeceğiz. İzmir'i en büyük limanlardan birisi haline getireceğiz. Manisa, Denizli, Uşak, İzmir bütün Ege'yi birbiriyle irtibatlandırıp ekonomik havza oluşturacağız." sözlerini hatırlatması, Çekirge'ye göre, Başbakan'ın bir grup toplantısının neredeyse çok büyük bir bölümünü İzmir'e ve Ege'ye ayırması bakımından çok önemli bir sinyal...

Mayıs ayında bir dizi açılışlar yapılacağını hatırlatan Çekirge, Başbakan'ın ve AK Partikurmayları İzmir ve Ege'yi genel seçimler için çok önemli bir öncelik olarak gördüklerini ileri sürdü.

DEMİRTAŞ FAKTÖRÜ

Çekirge, genel seçimlerde İzmir ve Ege'nin stratejik önemini gören isim olarak Başbakan Davutoğlu'nun dışında bir başka isim olarak da HDP'li Demirtaş'ı gösterdi.

Çekirge, oldukça şaşırtcı bir iddia ortaya aratarak; "Selahattin Demirtaş İzmir'den aday olursa hiç şaşırmam." dedi.

Çekirge, Demirtaş'ın bir süre önce İzmir'e verdikleri önemi yine İzmir'de Gönül Soyoğul'a (egedesonsoz. com) "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en yüksek oy artışını İzmir'de sağladık." sözleriyle ortaya koyduğunu belirtti.

"HDP BARAJI AŞMAK İÇİN İZMİR'E VE EGE'YE YÜKLENECEK"

Çekirge bir başka şaşırtıcı daha ortaya atarak; "Son dönemde İzmir'de yokladığım nabız. Demirtaş sempatisiyle İzmir'de HDP'nin oylarının ciddi şekilde artacağı şeklinde. Böyle bakınca baraj altında kalma tartışmalannın ötesinde ben HDP'nin ciddi bir sürpriz yapabileceğini söylüyorum. HDP barajı aşmak için İzmir'e ve Ege'ye yüklenecekler. İki partinin bu tavrı elbette CHP ve MHP'yi de ateşleyecek. Böylece İzmir genel seçimlerin en kritik kenti haline gelecek..." dedi.

TÜRKİYE OY HARİTASINA GÖRE İZMİR'İN DURUMU

Yazar, "yerel ve genel seçimlerle birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çıkan Türkiye oy haritasına bakıldığında, AK Parti'nin Meclis'te kuvvetli bir çoğunluk alabilmesi ya da Anayasa'yı değiştirebilecek çoğunluğu sağlayabilmesi için Ege'de mutlak oy artırması gerektiğini, zaten Ege dışındaki bölgelerde AK Parti ezici bir çoğunluk sağlamış durumda olduğunu" belirtti.

Çekirge'ye göre, AK Parti, "başta İzmir olmak üzere Ege'de oylannı artırabilirse bu tarihi bir zirve olabilir..." Ve işte "bu nedenle Başbakan Davutoğlu İzmir ve Ege'ye "stratejik bir öncelik" veriyor..."


Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.