1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Savcı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında 15 yıl ceza istedi

Savcı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında 15 yıl ceza istedi

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturmada, dosyası ayrılan iş adamı sanıklar Ömer Faruk Kavurmacı, babası Mustafa Şevki Kavurmacı ve firari sanık Ahmet Said Kavurmacı'nın yargılandığı davada, savcının mütalaası belli oldu.

A+A-

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturmada, kapatılan TUSKON ve üye şirketlerine yönelik davadan dosyası ayrılan iş adamı sanıklar Ömer Faruk Kavurmacı, babası Mustafa Şevki Kavurmacı ve firari sanık Ahmet Said Kavurmacı’nın yargılandığı davada, savcının mütalaası belli oldu. Savcı, Ömer Faruk Kavurmacı ve Mustafa Şevki Kavurmacı’nın “FETÖ üyesi olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapislerini talep etti.

Fethallahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturmada, kapatılan TUSKON ve üye şirketlerine yönelik davadan dosyası ayrılan iş adamı sanıklar Ömer Faruk Kavurmacı, babası Mustafa Şevki Kavurmacı ve firari sanık Ahmet Said Kavurmacı’nın yargılandığı davada, savcının mütalaası belli oldu.

Savcı, Ömer Faruk Kavurmacı ve Mustafa Şevki Kavurmacı’nın “FETÖ üyesi olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapislerini talep etti.

Diğer sanık Ahmet Sait Kavurmacı’nın dosyasının ise ayrılması istendi. Sanıklar mütalaaya karşı son savunmaları yaptı. Duruşmada karar çıkması bekleniyor.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı getirilirken, tutuksuz sanık Mustafa Şevki Kavurmacı da hazır bulundu. Firari sanık Ahmet Said Kavurmacı ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada savcı, celse arasında verdiği mütalaasını okudu.

SAVCI MÜTALAASINI OKUDU
Duruşma savcısı, celse arasında verdiği mütalaasını tekrar ettiğini ifade ederek sanıklar sanıklar Ömer Faruk Kavurmacı ve babası Mustafa Şevki Kavurmacı’nın FETÖ üyesi olduklarının anlaşıldığından alt sınırdan uzaklaşılarak 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsini talep etti.

Diğer sanık Ahmet Sait Kavurmacı’nın dosyasının ise ayrılması istendi. Mütalaaya karşı söz verilen müdahil Cumhurbaşkanlığı avukatı Mehmet Ali Alagöz, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

BABA KAVURMACI: ÜÇ DEFA “YAŞASIN TÜRKİYE” DEDİ
Mütalaaya karşı son savunmasını yapan Mustafa Şevki Kavurmacı, “İnsan şerefiyle yaşar, insan vatan sevgisiyle yaşar, hayatımı ülkem için çalışmakla geçirdim. 80 yaşıma dayandığım bu zamanlarda en asılsız iddialarla suçlandım. Böyle yaşanmıyor. Böyle yaşamayı zillet kabul ediyorum” dedi.

Ayakta durmakta zorlandığı için avukatının kolundan tuttuğu Mustafa Şevki Kavurmacı, üç defa “Yaşasın Türkiye” diyerek savunmasını tamamladı. Baba Kavurmacı daha sonra yakınlarının yardımıyla duruşma salonundan ayrıldı.

SANIK ÖMER FARUK KAVURMACI BERAATİNİ İSTEDİ
Sanık Ömer Faruk Kavurmacı ise TUSKON’dan noter yoluyla istifa ettiğinin tespit edildiğini belirterek çalışanlarından bugüne kadar 5’i hakkında FETÖ’den işlem yapıldığını ve 4 bin kişilik şirketlerindeki bu oranın binde bir seviyesinde kaldığını ifade etti.

Kavurmacı, “3,5 yılı dolduran tutukluluğuma somut bir gerekçe maalesef gösterilemedi. 3,5 yıldır delillendirilemeyen FETÖ iddialarını hiç bir akıl kabul etmemektedir. İşlemediğim bir suçun günahı üzerime yüklenmiştir. Bylock kullanmadığım tespit edilmiştir.

Cep telefonumda FETÖ ile irtibatlı herhangi bir program indirmediğim ve internette FETÖ irtibatlı sitelere üye olmadığım da belirlenmiştir. FETÖ ile hiçbir irtibatım olmadığı 30 kamu tanığı mahkemede anlatmıştır.

Gizli tanık da FETÖ ile ilişkim olmadığını belirtmiştir. 3,5 Yılı doldurduğum tutukluluğum ve yargılamam süresince FETÖ ile hiçbir irtibatım tespit edilememiştir. Cezaevinde defalarca epilepsi krizi geçirerek hastaneye kaldırıldım. Cezaevi şartları hastalığımın ilerlemesine neden oldu. Eğer suçum varsa başım üstüne. İşadamıyım, ekmeğimin peşinde koştum” diye konuştu.

TUSKON yönetiminin tutuklu tek sanığı olduğunu da belirten Kavurmacı, “Ben Ömer Faruk Kavurmacı olarak devletimizin işine burnunu sokmaya çalıştıklarını bilseydim TUSKON’un yanından bile geçmezdim. Tutuklandığımda 5,5 aylık olan kızım, bugün 4 yaşını doldurdu. Şirketler üzerindeki kayyum tedbirlerinin kaldırılarak beraatimi ve tahliyemi isterim” dedi.

Duruşma sanık avukatlarının savunmalarıyla devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.