1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Şahin Alpay'a ev hapsiyle tahliye!

Şahin Alpay'a ev hapsiyle tahliye!

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararının ardından FETÖ üyeliğinden yargılanan Zaman Gazetesi'nin eski yazarı Şahin Alpay'ın tahliyesine hükmedildi.

A+A-

Anayasa Mahkemesi, FETÖ davasında tutuklu yargılanan, kapatılan Zaman gazeteci eski yazarlarından Şahin Alpay hakkında ikinci kez ‘hak ihlali kararı’ vermişti. AYM'nin kararının ardından 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Alpay'ın, ev hapsi kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine hükmedildi. Karar oy birliğiyle alındı.

CAZAEVİNDEN ÇIKTI AİLESİYLE HASRET GİDERDİ
20 ay tutuklu kaldığı Silivri Ceza İnfaz Kurumu'ndan bu gece tahliye edildi. Cezaevi aracıyla Kınalı gişelerine getirilen Şahin Alpay'ı burada eşi ve çocukları karşıladı.

sahin-alpay-ev-hapsi-tahliye-resim-03.jpg

Cezaevi çıkışında kendilerin bekleyen gazetecilere açıklama yapan Şahin Alpay, “ Aileme kavuştuğum için fevkalade mutluyum ama özgürlüğüme kavuştuğumu söyleyemem. 20 ay çok zor geçti” dedi.

Şahin Alpay daha sonra kendisini karşılayan eşi ve çocuklarına uzun uzun sarılarak hasret giderdi. Anayasa Mahkemesi’nin kendisine verdiği 1 aylık ev hapsi kararını ailesiyle paylaşan Alpay daha sonra özel bir araçla buradan ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.