1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sabiha Gökçen'de uçak pistten çıktı! 3 Ölü

Sabiha Gökçen'de uçak pistten çıktı! 3 Ölü

Sabiha Gökçen’de uçak pistten çıktı!Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmeye çalışan 177 yolculu İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolarına ait uçağın pistten çıktığı belirtildi. Uçağın ağır hasar aldığı kazada uçaktan alevler yükseldiği görüldü.

A+A-

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayoları'na Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, deniz üzerinden iniş yaptıktan sonra Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıktı. Konunun aktarılması üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Uçakta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Hasar oluşan uçaktaki yolcular tahliye edilirken, Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi gereken uçakların İstanbul Havalimanı'na yönlendirildiği öğrenildi. Üç parçaya ayrıldığı görülen uçakta ilk belirlemelere göre can kaybı olmadığı ancak yaralıların bulunduğu öğrenildi. 

YERLİKAYA SOSYAL MEDYADAN DUYURDU
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan uçağa ilişkin, "Olay yerine 112 Acil, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yolcuların güvenli şekilde tahliye çalışmaları başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, Twitter hesabından kazaya ilişkin yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"İzmir-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı,Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan kısa bir süre sonra pistten çıkmıştır. Olay yerine 112 Acil, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yolcuların güvenli şekilde tahliye çalışmaları başlatılmıştır." 

21 KİŞİ YARALANDI
Vali Yerlikaya, daha sonra yaptığı açıklamada “Uçakta bulunan 171 yolcu ve 6 mürettebattan yaralı durumdaki 21 kişi, çevredeki hastanelere sevk edilmiştir" ifadelerini kullandı. 

BAKAN AÇIKLADI: 3 CAN KAYBI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplam 180 kişinin yaralandığını 3 kişinin de hayatını kaybettiğini ifade etti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise uçakta 175 yolcu, 2 bebek, 4 mürettebat ve 2 pilotun bulunduğunu söyledi. Öte yandan savcılıktan yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

SERT İNİŞ SONUCU...
Turhan kazanın oluş şekline ilişkin ise "Bize gelen bilgiye göre kaza sert bir iniş yapıldığı ve hızını kesemeyip pist başından araziye çıkması sonucu oluştu. Pilotlarla bir irtibat hala kurulamadı. Oradaki arkadaşlarımızla görüşüp anbean bilgi alıyoruz. 32'ye yakın ambulans olay yerine gitti. Bunlarla yaralılar hastanelere sevk ediliyor" ifadelerini kullandı.

PİLOTLAR AĞIR YARALI
Bazı yolcular uçaktan indirilerek tahliye edildi. Uçağın kokpitinde olduğu belirlenen pilotların ağır yaralı olarak uçaktan çıkarıldığı öğrenildi. İstanbul Valisi Yerlikaya, pilotlarının durumlarının iyi olduğunu belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçağın pistten çıkmasına ilişkin soruşturma başlattı.

SON 2 YILDA 3'NCÜ KAZA
Pegasus Havayolları'na ait uçaklar son 2 yılda 3'üncü kez iniş sırasında pistten çıktı. İstanbul-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait uçak, 13 Ocak 2018 günü Trabzon Havalimanı’na indikten sonra pist başında manevra yaparken kontrolden çıkmıştı. 7 Ocak 2020 tarihinde yaşanan ikinci kazada ise Şarika-İstanbul seferini gerçekleştiren Pegasus Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı iniş yaptığı sırada pistte tutunamayarak pistten çıkmıştı.

KAZAYA GİDEN POLİSLER DE KAZA YAPTI
Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda, uçağın pistten çıkması sonrasında bölgeye giden 5 özel harekat polisi, geçirdikleri trafik kazasında yaralandı. 

Havalimanı yakınlarında meydana gelen kazada yaralanan polisler, ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

THY: TÜM SEFERLERİMİZ İPTAL EDİLMİŞTİR
Konuyla ilgili olarak THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, "İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda özel havayolu şirketine ait bir uçağın pistten çıkması nedeniyle ilgili meydanda uçuş operasyonları havacılık otoritesi tarafından ikinci bir bildirime kadar durdurulmuştur. 5 Şubat tarihli Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı tüm seferlerimiz iptal edilmiştir. Misafirlerimiz uçuşları ile ilgili durumu web sitemiz yada çağrı merkezimiz aracılığıyla öğrenebilirler. Yaşanan olay nedeniyle derin üzüntü duyuyor; uçakta bulunan yolculara, uçuş ekibine ve Türk sivil havacılığına birlikte katkı sağladığımız havayolu şirketine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.