1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Rum Kesimi Maliye Bakanı istifa etti

Rum Kesimi Maliye Bakanı istifa etti

Zor günler geçiren Güney Kıbrıs Rum Kesimi Maliye Bakanı Mihalis Sarris, devam eden soruşturmalar nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Sarris, istifasının Başbakan'a sunduğunu ve kabul edildiğini belirtti.

A+A-

 

Sarris, kurtarma anlaşmasının detayları konusunda troyka ile görüşmeleri tamamladıklarını, kurtarma yardımının ilk dilimini Mayıs ayında almayı beklediklerini söyledi.

Kurtarma kredisinin yıllık faizinin yüzde 2.5 olacağını ve bu kredinin geri ödemesinin 10 yıl sonra başlayacağını ifade eden Sarris, kredinin 12 yılda geri ödeneceğini belirtti.

Sarris açıklamasının sonunda devam eden soruşturmalara bağlı olarak Devlet Başkanı Anastasiades'e istifasını sunduğunu ve istifanın kabul edildiğini de ifade etti.

Rum Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, hafta sonu Sarris'in ve Rum Merkez Bankası Başkanı Panikos Dimitriadis'in istifasını istemişti. Sarris ve Dimitriadis'in, Rum halkının değil, AB ve IMF'den oluşan Troyka heyetinin yanında yer aldığını belirten Hrisostomos, istifa etmeleri gerektiğini söylemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.